Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.12.2007., 18:47   #1
Ghostrid3r
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
ima li neki amd-ov socket noviji od am2?

ima li neki socket koji je vec izasao ili treba izaci koji je noviji od am2, odnosno njegov nasljednik?
Ghostrid3r je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 18:56   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne imaš samo tzv AM2+ tj najnovije quadcore procesore od AMDa ali nema novog socketa...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.12.2007., 19:19   #3
Miha-Đakovo
Premium
Moj komp

Miha-Đakovo's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ne imaš samo tzv AM2+ tj najnovije quadcore procesore od AMDa ali nema novog socketa...
I koja je razlika između AM2 i AM2+ verzije socketa? Jesu li kompaktibilni?
MOJ KOMP: CPU AMD Athlon64 X2 6000+, Matična : MB Gigabyte M59SLI-S4, sAM2, Mema: 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax x2, HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, Grafička : Gigabyte 8800 GTS 320 MB, napajanje: OCZ 600W.
Miha-Đakovo je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 19:24   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Razlika je u tome dal neki čipset ili ploča podržava AM2+ procesore ili ih ne podržava svaka AM2+ kompatibilna ploča će vrtiti svaki AM2 procesor ali "obična" AM2 ploča može ili nemora biti kompatibilna sa AM2+ procesorima, ovisi o upgradeima biosa i čipsetu dal ide ili ne na nju...
Staro 29.12.2007., 21:26   #5
Miha-Đakovo
Premium
Moj komp

Miha-Đakovo's Avatar

Citiraj:
Razlika je u tome dal neki čipset ili ploča podržava AM2+ procesore ili ih ne podržava svaka AM2+ kompatibilna ploča će vrtiti svaki AM2 procesor ali "obična" AM2 ploča može ili nemora biti kompatibilna sa AM2+ procesorima, ovisi o upgradeima biosa i čipsetu dal ide ili ne na nju...
Jel bi moja podržavala takve procesore?
MOJ KOMP: CPU AMD Athlon64 X2 6000+, Matična : MB Gigabyte M59SLI-S4, sAM2, Mema: 1GB PC6400 (800MHz), Kingmax x2, HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, Grafička : Gigabyte 8800 GTS 320 MB, napajanje: OCZ 600W.
Miha-Đakovo je offline   Reply With Quote
Staro 29.12.2007., 21:38   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Staro 30.12.2007., 14:43   #7
jimi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Još ne, jer nisu izdali BIOS nadogradnju. Ja sam inače pobronik Gigabyte, al osim ASUS-a niko još nije izdal novu reviziju BIOS-a!
jimi je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2007., 15:11   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Gigabyte na par ploča je.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2007., 16:58   #9
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor jimi Pregled postova
Još ne, jer nisu izdali BIOS nadogradnju. Ja sam inače pobronik Gigabyte, al osim ASUS-a niko još nije izdal novu reviziju BIOS-a!
ASRock, Biostar, Jetway, MSI, Colorful, Soyo, ECS, Abit (neki za određene modele, neki za cijeli asortiman) pored ovih koje si ti spomenul imaju spremne BIOSe već nekolko mjeseci. Druga je stvar kaj kod nas neke od tih firmi nema za kupiti (ili se ljudima ne da tražiti po službenim stranicama) ili kaj clockerima i gamerima ne odgovara ploča za recimo 350 do 400 kn.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2007., 17:26   #10
Voorhees
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2003
IMHO je isto i pitanje koliko ima smisla stavljati proc od skoro pa 2k kuna na neku AM2 ploču gdje se nemože niti iskorisiti potencijal proca, eventualno kao neko privremeno rješenje dok se ne pojave veći izbor ploča sa novim čipsetima
Voorhees je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.12.2007., 17:33   #11
McG
-------

Citiraj:
Autor Voorhees Pregled postova
IMHO je isto i pitanje koliko ima smisla stavljati proc od skoro pa 2k kuna na neku AM2 ploču gdje se nemože niti iskorisiti potencijal proca, eventualno kao neko privremeno rješenje dok se ne pojave veći izbor ploča sa novim čipsetima
Istina, nema smisla, ali kad ljudi "trebaju" ili moraju imati quad, a ne žele mijenjati ploču. Opet s druge strane rijetki su oni kojima treba potencijal 790FX čipseta. Rekel sam več u prijašnjim temama i postovima, 770 čipset se bude mnogima pokazal kao najbolji izbor, a ploče temeljenje oko njega budu za svačiji džep i daleko od toga da su/budu nekvalitetne. Svi koji budu trebali bolje od toga, išli budu na 790X čipset. Pa se onda s ta dva (cijenom i performansama prihvatljiva) čipseta lako rade kombinacije s dual, triple i quad-core procesorima.
Staro 30.12.2007., 18:48   #12
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Neznam IMHO za kućnu uporabu je ovakav proc ko moj i tvoj za sada dosta, kad bude stvarno trebalo podebljati na quad onda će vjerojatno i on već bit za svačiji džep...
Staro 30.12.2007., 19:31   #13
McG
-------

Citiraj:
Neznam IMHO za kućnu uporabu je ovakav proc ko moj i tvoj za sada dosta, kad bude stvarno trebalo podebljati na quad onda će vjerojatno i on već bit za svačiji džep...
Definitivno da je dosta, tj. dosta je za veliku većinu forumaša. A ta velika većina tak i tak sve svoje namjene svodi na igranje, torrente, uživanje u multimediji i to je to. Sve je stvar kolko ljudi znaju kaj im treba, za kaj im treba i dal im treba. Ovaj X2 je meni i više nego dosta, a s obzirom da mi nije problem preskakati po nekolko generacija hardvera (i usput pare trošiti na neke druge stvari), služil bude me i u vrijeme kad budu se Nehalem i AM3 udomaćili na ovim prostorima.
Staro 30.12.2007., 20:23   #14
jimi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Čital sam review na tomshardware neki dan i osim Asusa svi su drugi pali, a bilo ih je dosta. Istina da je naše tržište puno istih vrsta ploča, no nisu se baš pretrgli od izdavanja novih revizija biosa možda iz razloga da natjeraju korisnike i na kupnju novih MBO-a.

I slažem se s tim da su malo bolji x2 athloni sasvim dostatni za ugodno igranje pa barem narednih godinu dana, ako ne i više.
jimi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno