|
![]() |
#1 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
Dell latitude bios reset?
Pozdrav svima, mozda je ovo vec bilo spomenuto ranije, ali nisam mogao pronaci thread, pa evo pitam.. Naime, dobio sam Dell latitude laptop second hand, i u biosu je postavljena admin password koja zakljucava kompletno cijeli bios, i ne mogu nista, ni win instalirat ni nista... posto vise nitko nezna taj pass, moze li mi netko reci kako da formatiram/resetiram bios i obrisem to? Hvala svima koji mogu pomoci, nadam se da razumijete u kakvoj sam situaciji, dobio sam lap i stoji mi u torbi, ne mogu nista s njime i ludim hehe! Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš na Hiren's Boot CD-u alate za resetiranje BIOS passworda.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ludjak
|
puno hvala, idem probat, nadam se da ce uspjet pa javim ako ne stima! ako to ne uspije, kako hardverski mogu resetirati bios? nekom kombinacijom tipki, vađenjem neke baterije, jumperi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Vađenjem baterije ili program za razbijanje dell bios lozinki http://www.users.globalnet.co.uk/~sk...s/latitude.exe ili http://www.cgsecurity.org/wiki/CmosPwd |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
He, he naravno ![]() A uvijek možeš probati i na silu: Start-->Run-->command.com debug (ENTER) - A (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) MOV AX,CX (ENTER) OUT 70,AL (ENTER) MOV AX,0 (ENTER) OUT 71,AL (ENTER) INC CX (ENTER) CMP CX,100 (ENTER) JB 103 (ENTER) INT 20 (ENTER) (ENTER) G (ENTER) Q (ENTER) ili : 1-create a dos system disk, : 2- copy "debug" (this is a dos command found in windows\command directory) onto the system disk you created, : 3- boot the machine with this disk, : 4- at dos prompt type: debug then enter, you will see a blinking dash : 5- type: o 70 2e then enter, (also seen: o 70 18) : 6- type: o 71 ff then enter, : 7- type: q then enter, : 8- remove the floppy and reboot! Power the system off and on by unplugging and re-plugging the system into the power outlet |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ludjak
|
Hvala svima. Ovo start->run ce malo teze ici jer nemam jos windowse hehe a koji program da koristim za brisanje tog pass na Hirens boot cd? i kako napravim dos system disk anyways? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
c/p sa http://www.hiren.info/pages/bootcd BIOS / CMOS Tools BIOS Cracker 4.8 BIOS password remover (cmospwd) BIOS Cracker 1.4 BIOS password remover (cmospwc) BIOS Utility 1.35.0 BIOS Informations, password, beep codes and more. !BIOS 3.20 a powerfull utility for bios and cmos
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako imas floppy, nadji program "killcmos". Kako ti tocno pise na ekranu "Enter system pass" ili "Enter disc lock pass"?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ludjak
|
ja nemam nigdje te fajlove na mom CDu... HIRENS BOOT CD v9.3 (Last Release - OCT-16-2007)[h33t][migel] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ludjak
|
ne pise nista, ukljucim komp i javi da nema OS, u BIOSu je namjesteno da boot from cd, stavin xpsp2 cd unutra i zapocme instalacija da bi mi javio da uopce diska nema, sto i saam znam, fali mi jos disk, ali to je druga prica sad. Password se pojavljuju samo kad uđem u BIOS, onda pola postavki ne mogu promijeniti a u pola nemrem uci jer Admin password has been set on this computer, permitting you access to certen BIOS options...Nabavljam disk i zelim da mi bios bude otkljucan, ne zelim neke probleme kad mi xp bude instaliran... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
šerafciger u ruke i kreni rastavljati laptop dok ne nađeš bateriju na matičnoj. Možda imaš sreče pa se vidi odmah ispod tipkovnice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ludjak
|
Idees... Prvi put u zivotu drzim laptop u rukama i sad da ga napadam sarafcigerom, uffff.....pa pogle kakvi su to sarafi, treba mi urarski pribor za to!! Jel moze netko iz ZG mi pomoc otvorit to i nac tu bateriju i sto vec, platit cu hehe, mooolim vas! Nikad nisam imo laptop, pojma nemam kaj treba radit...shebat cu nesto ziher... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
i to bi trebala biti ta.. cmos ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
ludjak
|
vidio sam taj mali poklopac, zasarafljen je bio, pretpostavio sam da bi to mogla biti baterijica!! ![]() prijatelj veli da micanjem te baterije necu dobit nista, da se pass nece obrisati tako... da bi to bilo prelagano.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
ak ne uspiješ.. nema ti druge.. nego izvadit i tu.. i raskopat cijeli lap.. jer onda mora biti jos jedna baterija na lapu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Na Hirensu su ti meniji rađeni kao u DOS-u tj. upravljaš kurzorima ili brojkama. Kad se komp digne sa tog cd-a, prozuji menijima i nađi 'BIOS Tools' te onda tamo odaberi neki od alata koje sam naveo.
![]() |
#18 |
Administrator
|
E da, teško da ćeš resetom BIOS-a, odnosno vađenjem baterije, poništiti pass. To je proizvođač uprogramirao u sam BIOS, tak da ti jedino ostaje gore navedene solucije. No, probaj za svaki slučaj, ništa te ne košta, a i malo ćeš upoznati unutrašnjost laptopa ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. sve kinki duše nek se okane komentara ne "isprazni se" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 |
ludjak
|
Dobro, sta predlazete onda da si osposobim laptop? Gdje ima Dell servis u ZGu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Administrator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |