Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.10.2007., 11:47   #1
Moloch
Registered User

Datum registracije: Mar 2006
Quad Core konfiguracija...

Dakle, neću vas puno gnjaviti... slažem novu konfiguraciju; prvenstveno ce vrtiti:
dizajn/web/multimedia programe (Illustrator, InDesign, Photoshop, Flash, Dreamweaver itd), zatim umjereno 3D modeliranje (Max, Cad ...) i nesto rendanja. Uz to, paralelno ide dosta pomoćnih alata, itd tako da mi je multitasking i stabilnost prioritet. Igre, onako, mozda ponekad ali to mi je x-ta rupa na svirali.

Za sada imam slozeno:

Intel Core 2 Quad Q6600
- ovdje mi je sve jasno; 6750 je bio alternativa ali koliko procitah ovo mi je bolji izbor

Gigabyte GA-P35 DS3P
- ne treba mi SLI /whatever podrska niti ultra regulacija napona. alternativa mi je ASUS P5K-E/WIFI-AP

4 x 1Gb PC6400 Kingmax MARS 800 MHz DDR2
- ima li negdje 2gb 800 Mhz modula?

HDD Seagate 320GB 16 Mb cache
- mislim da je vise manje sve to isto, pa sam se odlucio za Seagate

PSU FORTRON 650W
- ovo sam onako, iz glave. Ima neka druga preporuka?

Graficka Ati HD2600XT
- Ovdje sam tutlek - da, znam da postoje i komercijalne CAD platforme, ali mi se ne da davati 2+ kuna za karticu koju IPAK necu do kraja iskoristiti. No, ovdje bi mi dobro dosle ipak neke preporuke. Ovu sam odabrao jer se kao moze modati u FireGL V5600.

Ostalo imam, osim kucista, koje cu odabrati na "ovo mi je ok" nacin. Sve ovo ce ici u kombinaciji sa XP 64, sto znaci da mi ova dx10 kartica i nije najbolji izbor...

Dakle, imam par pitanja.

1. Box hladnjak za q6600: mogu li OCati procesor uopce s ovim hladnjakom? Ako ne, koji drugi cooler na ovu Gigabyte? Sto tisi, to bolje.
2. Pomozite s alternativnim grafickim karticama... cijena oko 1000 kn, moze vise ako je ok razlog.

Hvala!
Moloch je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2007., 13:45   #2
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
pozdrav

HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII=580KN ili nešto od WD AAKS-serije, bolji tiši hladniji diskovi.
Glede napajanja išao bi na sigurno i uzeo ovo:
Napajanje CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU=765KN odlično napajanje(modularno).
Glede coolera uzeo bi neki od sljedečih:
Sonic tower,BT VX,Scythe-mine,katana,ninja,koji god uzmeš nemožeš "fulati"
ako uzmeš Sonic trebaš uzeti i jedan 120mm vent.
ECHO je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 25.10.2007., 15:26   #3
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ploča: Abit IP35 non Pro/Asus P5K/GB P35 DS3R

Hladnjak: quad se dosta grije, pogotovo ako se OC-a. Tako da ti je moja preporuka zamjena boxa. Do 250kn imaš ponudu: Freezer 7 Pro, Scythe Katana 2, Coolermaster Hyper UC. Od onih preko 250kn: Scythe Inifinity/Ninja, TT Sonic Tower/Big Typhoon i Coolermaster GeminII

Memorija: uzmi 667 module, isti čipovi, isti OC potencijal

Po pitanju 2GB modula, ima ih u Linksu, Crucialovi...

Hard disk: Samsung 320GB (T166) ili Western Digital 320GB (dotični imam i sam i mogu reći da sam prezadovoljan) AAKS.

Napajanje:
Corsair VX450W ili jači (modularni) HX520W (doduše overkill za konfu sa takvom grafom).

Grafička: preporučio bih ti X1950GT/7900GS, ali kako i sam veliš čime se baviš, HD2600XT je najbolji (i najlogičniji) izbor.

Kućište:
moja preporuka su ti Sharkoonova/Antecova/Chieftecova kućišta

Od trgovina, ti preporučam da pogledaš dosta jeftine ADM/Diskont24...a od ovih većih Ve-Mil/Links...
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2007., 15:53   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

2Gb module imaš u vemilu (950kn SuperTalent) ili OCZ 4Gb kitove (2x2Gb) od 800MHz. Koliko sam vidio, u linksu imaju kitove 2x1Gb, a ne module od 2Gb.
Staro 25.10.2007., 16:11   #5
Razer
.

Razer's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
2Gb module imaš u vemilu (950kn SuperTalent) ili OCZ 4Gb kitove (2x2Gb) od 800MHz. Koliko sam vidio, u linksu imaju kitove 2x1Gb, a ne module od 2Gb.
Imaš i Linksu. Evo i link
Staro 25.10.2007., 16:32   #6
Moloch
Registered User

Hvala svima na komentarima... malo sam izmjenio setup na temelju istih:

Intel Core 2 Quad Q6600

Gigabyte GA-P35 DS3P
Ipak ću P verziju... firewire je tu, a mizerna razlika.

4 x 1Gb PC6400 Kingmax MARS 800 MHz DDR2
Pogledao sam i 677 module... isto mizerna razlika. Ovi 2Gb moduli su bezobrazno skupi, nažalost, tako da ostaje 4 gige.

HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII
Hvala na informaciji o Seagateu. U ADMu više nema AAKS WDa. Znači ovi Samsunzi su ok?

Cooler SCYTHE Mine SCMN-1100
Vidim da je dosta tih, radi svoj posao, i izgleda profi. Me like.

VGA Ati Radeon HD 2600XT, 256Mb DDR4, 128 bit, TV out, Sapphire
Pretpostavljam da ne trebam ni gledati ove DDR3 verzije?

Kućište Thermaltake Bach VX VF4000BNS, bez PS, crno, USB
Mislite li da je OK izbor? Vidim da dolazi s 2 velika ventilatora pa bi trebalo biti dosta tiho... a i vizualno mi je ok. LINK
Ventilator Sharkoon 92mm, 21dB

PSU CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU
Neka bude viška napajanja... od viška glava ne boli.
Staro 25.10.2007., 16:41   #7
Razer
.

Razer's Avatar

Ok je Samsung, također i cooler, iako bih ja radije išao na jačeg Infinitya ili GeminII-a. Prvenstveno zbog iskustava kolege forumaša sa dotičnima...

U vezi grafe...baš naprotiv, uzmi DDR3 verziju. Jer su razlike minorne (dok po pitanju cijene baš i nisu).

TT kao i uvijek ne preporučam, tako da ostajem pri tome da uzmeš npr. Anteca (Solo konkretno u ovom slučaju ulazi u cjenovni rang).

Ventovi su također ok. Sharkoon, Glacialtech ili Xilence.
Staro 25.10.2007., 17:39   #8
Moloch
Registered User

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Ok je Samsung, također i cooler, iako bih ja radije išao na jačeg Infinitya ili GeminII-a. Prvenstveno zbog iskustava kolege forumaša sa dotičnima...
Znači li to loša iskustva s Mineom ili dobra s ova dva? U ADMu nemaju ništa drugo osim Mine... bilo bi mi jednostavnije da je sve iz istog dućana. [i'm a lazy shit]

Citiraj:
U vezi grafe...baš naprotiv, uzmi DDR3 verziju. Jer su razlike minorne (dok po pitanju cijene baš i nisu).
Hvala... ima li razlike između Gigabyte i Sapphire verzije, ili je svejedno koju uzmem?

Citiraj:
TT kao i uvijek ne preporučam, tako da ostajem pri tome da uzmeš npr. Anteca (Solo konkretno u ovom slučaju ulazi u cjenovni rang).
Solo mi je isto ok, spartanski neupadljivo dizajniran (hvala nebu) ali me zanima zašto TT ne valja? Čisto znatiželje radi. Pročitao sam recenzije oba kućišta i fino su ih nahvalili, pa nisam saznao ništa.
Staro 25.10.2007., 17:48   #9
Razer
.

Razer's Avatar

Nisu loša iskustva s Mineom, više to da nemože izdržati žešći OC quada...

Nema razlike između GB-a i Sapphirea, eventualno u hlađenju.

U vezi casea - za lovu koju da za TT, imaš ljepših i _kvalitetnijih_ kućišta...
Staro 25.10.2007., 18:47   #10
Moloch
Registered User

Ne planiram raditi neki veliki OC na procesoru, čisto malo zabave radi... to će nadam se izdržati. No, glavno da je to sve što tiše.

Još jedno debilno pitanje... jel ti hladnjaci imaju već na sebi nanešenu pastu, dolazi li ista u kompletu ili to moram sam nabaviti?

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.10.2007., 18:51   #11
Razer
.

Razer's Avatar

Neki dolaze sa pastom, ali poželjno je da staviš neku bolju. Preporuka ti je Arctic Ceramique...
Staro 25.10.2007., 22:33   #12
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
da zbilja, uzmi schyte infinity il ninju, razlika u cijeni obzirom na ovoga i cjenu sveukupne konfe nije nesto, a veliki su i hlade ko blesavi (3.0 - 3.2 garant bez vecih problema)

a za case razmisli o necem s 12cm ventilatorima ipak, sigurno ce bit tisi.. trenutni moj favorit kod kucista coolermaster rc 690

za pastu se slazem s kolegom razerom, ceramique je fenomenalan, mozda trunke losiji od as5, ali puno puno laksi za radit

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2007., 00:43   #13
Moloch
Registered User

Citiraj:
da zbilja, uzmi schyte infinity il ninju, razlika u cijeni obzirom na ovoga i cjenu sveukupne konfe nije nesto, a veliki su i hlade ko blesavi (3.0 - 3.2 garant bez vecih problema)
Hvala na inputu.
Mislim da će biti Ninja, ako seodlučim za kućište iz Linksa. Infinity nigdje nisam našao?

Citiraj:
a za case razmisli o necem s 12cm ventilatorima ipak, sigurno ce bit tisi.. trenutni moj favorit kod kucista coolermaster rc 690
Odlično kućište, sve 5, krcato ventilatorima... no moram još razmisliti - par centimetara mi je previsoko. Bojim se i buke te horde ventilatora.

Iako riskiram bijes moderatora jer ako se ne varam, postoji i soba za kućišta , što mislite o klasičnom LIAN LI G7 ili ovom malom Chieftecu? U principu svi mi ti Chiefteci isto izgledaju, može brza preporuka za neki midi tower do recimo 45 cm visine?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno