Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Gaming
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.10.2007., 11:59   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
NWN vs NWN2

Pozdrav svima,

Ukratko, zanima me je li stil igranja jednak u NWN i NWN2? Ili se nesto (bitno) promijenilo vezano uz upravljanje i slicno. Uz to, kako bi to cudo islo na mojoj masini? Nemam neke prevelike pretenzije prema uber cool grafici, ali ne zelim gledati PowerPoint slideshow ako cu vec uzimati igru. NWN, unatoc svojoj odvratnoj linearnosti, mi je ostao kao jedan od najdrazih RPGova, unatoc strahovitom padu kvalitete pred kraj igre (sto je za ocekivati i nije nista novo, pogotovo u svijetu RPGova, no nije sad ni bitno toliko).

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 12:33   #2
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Pozdrav,

pa u principu neke BITNE razlike nema ali samo mogu reći da sam ja odustao od NWN2 jer postaje jako dosadan. Questovi su stvarno zamorni i totalno bezvezni.

Mislim da bi to radilo ok na tvojom mašini.

Ja sam igrao na 1280x1024 low detalji.

Konfa je bila:
A64 venice 3000
2x1gb rama
x800gto

Vrtilo se na oko cca 30fpsa (veći dio vremena) dok je kada je počelo kastanje padalo i na 5-10fpsa.

Dobra je shema kaj možeš sa sobom furati tim ljudi (mislim oko 3-4) te naravno imaš ih više za birati.

Gle probaj pa javi kak ti se sviđa.
Hamm je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.10.2007., 13:12   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Pozdrav,

pa u principu neke BITNE razlike nema ali samo mogu reći da sam ja odustao od NWN2 jer postaje jako dosadan. Questovi su stvarno zamorni i totalno bezvezni.
Hm... Unatoc tome sto je bio linearan, NWN nije imao dosadnu pricu (osim sto je kraj, kao sto rekoh, malo ubananiran). Ha nista, zaista nema druge nego da probam i vidim. Thx.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 13:30   #4
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
u nwn 1 mi se puno bolje dopadao kružni sustav kontrole, tu nebreš bashati chestove kak spada, a izaći iz druid forma pak je nemoguća misija u nwn2.
jedini veći plus koji mu dajem je ogromna količina novih prestige klasa, spellova i featova.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 14:09   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Bubba igra igre
tor je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 15:57   #6
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Bas se i ne bih slozio s Hamm-om al nema veze
Prvo da kazem presao sam obje igre i trenutno igram ekspanziju i obje su mi odlicne s tim da mi je dvojka bolja.

Bitne razlike su npr. to sto u jedinici si prakticki sam pa prvo trazis ona stvorenja itd. ...uglavnom vise Icewind dale nego Baldurs gate (sto smo svi tad ocekivali). Ono sto je mene drzalo u jedinici su AD&D, dobra prica, atmosfera i igrivost.

E sad dvojka ima sve to samo imho jos "dublje" i bolje. Uz to donosi neke novine koje smo od Obsidiana i ocekivali. Dakle, tu je onaj sustav odnosa izmedu likova u "druzini" te dobra i zla vec viden iz KOTOR-a 2, samo doradeniji. Svaki od clanova drzine ima svoju pricu i gradi odnos prema tebi i ostalim clanovima sto ce imati utjecaj na kraju igre (takoder vec videno u KOTOR-u). Nova AD&D pravila i masu novina od novih klasa do kreiranja oklopa, oruzja itd. Igra je imo bolja, detaljnija, i razradenija od prethodnika. Questovi su vise u stilu Baldurs gate-a (u nekim djelovima cista kopija pa ponekad igrajuci imas onaj osjecaj vec videno). Meni je act 1 uvjerljivo najgori i ako njega uspijes pregrmjeti kasnije te cekaju zapleti i raspleti odlicne price (bolje receno prica jer postoji milijun malih pricica i odnosa unutar glavne) i sati i sati zabave.

Losa strana je sigurno tehnicka izvedba. Naime, nemoj ni pokusati igrati bez patchiranja na zadnju verziju. Tek tada ces dobiti malo bug-ovit proizvod, a do tada je ajme majko . Sa patchevima dobivas vise manje pokrpane bug-ove, znatno bolje optimiziranu grafiku, AA (kojeg inace nema), a i veci zum i manje "gresaka" kod "kamera" (mozes birati izmedu tri "kamere", tocnije nacina ponasanja "kamere" odnosno pogleda na igru). Mozda je najbolje skinuti ekspanziju i onda poceti igrati jer ona krpa igru na zadnju verziju.

Kakav ces frame rate imati na tvojem kompu ne znam i ne bih se usudio prognozirati, morat ces probati, ali se nadam a ce raditi ok jer igra je, uz sve nedostatke, stvarno odlicna.
GL&HF
E.T. je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 16:18   #7
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Odigral sam dvojku s time da jedinicu nisam nikad igral ali moram rec da mi je igra uzela nekoliko desetaka sati zivota. Prica je zanimljiva (istna bog pocetak je viđen u dosta slicnih igri) dosta je teska ja sam sejval svako malo (na kraju su mi sejvovi zauzimali 6 giga). mozda je ovaj kometar najbolji kaj se mene tice: Prije ove igre nisam bas bil ljubitelj ovakvog tipa igri al od sad cekam i igram jedino takve (dobro tu i tam neku simulaciju voznje)

Inace kaj se zahtjevnosti tice neznam kak se bude tvoja grafa s tim nosila proc nije problem. Evo jedan SS na kraju svega:
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor

Zadnje izmijenjeno od: elvis again. 24.10.2007. u 16:33.
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 19:05   #8
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Jel neko zna mozad kak se otkljucaju oni likovi u dvojci? I cemu oni uopce sluze?
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2007., 11:40   #9
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
u jedinici mi je najbolji bil expansion "hordes of underdark .. onak celo vreme mislim da je cilj cele igre ubiti onu nekakvu zločestu babu i dojdem do tog djela i mislim kak je igra gotova kad ono završim u paklu i sad moram van njega pobeči .. dakle još igranja

dvojka mi ima puno zanimljiviju priču jedino kaj malo bedasto ( barem meni ) završi ali to se ispravlja u expansionu "Mask of the betrayer" gde se priča nastavlja točno tam de je i stala. Nastavak ima 2 moguca kraja , kod svakog mi se dopada samo jen dio Međutim da sam bil super duper dobri paladin odabral sam onaj kraj "gde ostanem tam gde jesam"
Nadam se da več delaju na novom expansionu

btw dobro su izveli ovo s influencom.. tak sam dobro baratal s tim da su me na kraju samo 2 lika izdala ( qura i onaj bishop ) a u expansionu niti jedan

btw . najbolji su mi ovakvi djelovi

nažalost nemam onaj dio gde veli "idemo se povaliti" jer sam pogubil skrin šot negde ( P.S ono žuto kaj vidite odostraga na sliki nije bug nego ukljuceni DebugMode , nisam imal sejvano točno prije ovog "vruceg" razgovora pa da ne moram sve opet prolaziti sam malo "debugiral" )

u expansionu me je štela ona red wizardica ali sam mu moral odbiti jer mi se ova elvenica puno više dopada

kaj se tiče grafike .. ko kaj je ET rekel .. poinstalirati sve patcheve i onda tek krenuti igrati

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas