Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.10.2007., 08:57   #1
misko-00
Premium

Datum registracije: Dec 2006
Exclamation Nestao filesystem na C particiji ?

Cao,

Evo jutros upalim kompjuter i odbijem gresku "Windows not install" i pomislim ko tu koga zeza jucer je sve bilo uredu.

Ubacim GParte CD, imam sta vdijeti, pod filesystem za C disk mi stoji unknown.

I zakljucim C particija je izgubila podatak kojeg je fajlsystema bila, te se ne moze bootati i zato mi javi "Windows not install".

Ja znam da mogu ucinit format cijeloga diska, ponovno podijeliti particije, i ponovno installirati windowse.

Usput C paticija je bila FAT32, OS je WinXP Pro.

Da li netko zna za neki program koji bi mogao reci toj C paticiji da je ona tipa FAT32, ali bez toga da se izgube postojeci podaci na njoj ?

Jer imam par fajlova koje bih zelio prebaciti sa te C paticije a neznam kako to uciniti a da ne izgubim to podatke sto se na njoj nalaze.

Trazio sam malo po internetu, nisam nista pametno nasao, osim na jednome forumu da ovakav problem obicno nagovjestava problem sa HDD, da li netko ima takvo iskustvo ?

I jos jedna stvar, zadnjih tjedan dana, windows mi je javljao da ima neki korumpirani faj na C disku i da ucinim chkdisk, ali ja to nisam previse obadavao sada vidim da mi je bilo bolje da jesam.

Znaci moje glavno pitanje je:

Da li netko zna za neki program koji bi mogao reci toj C paticiji da je ona tipa FAT32, ali bez toga da se izgube postojeci podaci na njoj ?

Tj. kako da spasim te podatke na njoj ?

Hvala svima na pomoci..
Staro 21.10.2007., 10:53   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Joj, joj - ako ti je već javljao da su neki fajlovi korumprani, a sad ti je hard izgubio file system - definitivno crkava. Možeš probati s nekim od boot cd-a izvuči podatke (norton reovery cd npr.) no nekako sumnjam da ćeš uspjeti...
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2007., 08:41   #3
misko-00
Premium

sreca u nesreci je to sto sam ja napravio backup 29.9, pa mi je malo lakse...

ali opet imam mozda jedno par MB podataka, par excell tablica koje bih volio povratiti ... valjda cu nekako uspijeti...
Staro 22.10.2007., 23:00   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
acronis disk director suite to obicno rjesi bez problema. no kako ti je receno ili disk krepava ili (cak prije) imas problema s napajanjem. diskovi znaju biti prvi glasnici, ona MSova vole rikavati na taj nacin
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 23.10.2007., 20:18   #5
misko-00
Premium

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
acronis disk director suite to obicno rjesi bez problema. no kako ti je receno ili disk krepava ili (cak prije) imas problema s napajanjem. diskovi znaju biti prvi glasnici, ona MSova vole rikavati na taj nacin
Probo sam sa "acronis disk director suite" ali nikakva korist od njega, jedina mogucnost koju je imao a za koju sam se ponadao da ce momoci je ta koja omogucuje da se postavi filesystem za neki disk(particiju), sto sam i ucinio ali nije pomoglo...

Onda sa odlucio okusati srecu sa PhotoRec i on mi je restorao jedno 5GB podataka, pregledati cu te podatke a vidim da li je medu njima ono sto mi treba...
Staro 23.10.2007., 22:49   #6
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
rstuido 4.0 radi svoj posao izvučeno sve ama baš sve iz full formatiranog diska
sipe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori