|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Siemens USB adapter 108 problem pod Vistom!
Kupio sam nedavno Siemens USB adapter 108 i instalirao najnovije drivere sa web stranice od siemensa. Sve je radilo nekih 5 minuta nakon čega me jednostavno izbaci sa neta. Nakon par sekundi opet se spoji natrag i tako u krug. Operativni sustav koji koristim je Vista x64 Ultimate. Isprobano je na više računala koji koriste Vistu što znači da nije hardverski problem. Ima li netko da je riješio ovaj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja koristio nove drivere i na x64 Ultimate verziji sve radilo odlično. Samo driver za USB 108icu + Wireless zero configuration servis. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pokušao, reinstalacija viste nije pomogla. Opet nakon 5 minuta me iskopča. koji komp imaš? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Imaš pod "Moj Komp". Router je Gigaset Siemens SE555. Driveri su tada na Visti bili (i trenutno na XP-u jesu) v2.0.2.5. Znači, samo ti driveri preko manual installa (ode se u device manager i klikne na ARxxx ili kako već piše za 108-icu kad nema drivere, te se ide na "update drivers" ili tako nešta) i korištenje od Windowsa ono za spajanje na wireless. Na routeru su fixni IP, MAC filtering, upisane ručno DNS adrese (isto upisano u opcijama kartice). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji software koristiš, onaj Siemensov ili Windowsov Wireless Configuration Utility? Ako koristiš jedan, isključi drugi, ne valja imati oba istovremeno. Koji mod je u igri, 802.11b ili 802.11g?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kod Siemensa ne javi ništa, jednostavno ga učita u startupu, a WZCU servis već radi tako da ono, glupo do yaya.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Probao sam Zero config. bez originalnog softwarea, a kasnije sam i njega instalirao i jedina razlika je da sa njihovim programom radi nešto duže bez iskapčanja, u početku sam mislio da je možda razlog slaba veza, ali čak sa excellent događa se isto. Na XP-u sve radi savršeno. Ah taj software ![]() @ Vuco :- E da, možda je problem DHCP. Kad si imao adapter108 na visti, isto si koristio fixni IP? Vidiš vidiš... dao si mi ideju...idem probati sa fiksnim IP adresama... @domy_os :- Iskreno, prvo sam probao zero config, kasnije siemens program, i na kraju probao oba odjednom ![]() Na jednom stranom forumui kažu da treba iskopčati IPv6 i pustiti samo IPv4, nekima je pomoglo, nažalost meni nije. Zadnje izmijenjeno od: Dadox. 21.10.2007. u 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A da, probaj fixni IP, isključen IPv6. Daj cimni Lacy-a on fura Vistu 64bit, možda ima kakvu ideju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|