|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Chieftec Blackbox ceb-25i
Naišao sam na ovo kućište za 2,5"(http://www.chieftec.com/blackbox-a.html) disk i sve mi izgleda super-cijena, dizajn, hlađenje... Nije mi samo jasno kako je izvedeno napajanje.On ima nekakav kabel usb2DC koji služi za napajanje i posebni USB data kabel. Znači li to da ne vuče uopće struju sa "data" usb-a ili je ovo samo dodatak ako nema dosta snage preko jednog USB porta? Ako je ovo prvo točno to bi značilo da su mi uvijek zauzeta 2 porta na računalu bez obzira što bi bilo dosta snage preko jednog.S druge strane ako ne vuče struju preko data porta može se dogoditi (i hoće) da nema dosta struje preko ovog jednog porta.Ako neko nešto zna o tome molim pomoć.Mislim logično je da je ovo samo dodatak na kog se može spojiti i ispravljač ali konstrukcijske pogreške događaju se svima. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja imam slicno kuciste i napaja se sa jednog USB porta do sada nisam dosao u situaciju da moram koristiti dva porta a isprobao sam ga na vise racunara.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ma sve za 5 samo me zbunjuje ta kombinacija USB na DC. Zašto nema klasični y-kabel i zašto kažu da ima jedan data port ,a drugi za napajanje? Imam i ja staro kućište. Sa PC-a je najčešće dosta 1 USB(na nekima strojevima nije) ,a kad ga spajam na DVD plajer koristim dodatno napajanje preko ispravljača. Zanima me mogu li na taj ulaz dovesti 5V sa ispravljača ili je to nekakav "USBDC ultrapower type xy connector" i može se spojiti samo taj kabel? U tom slučaju mogu zaboraviti spajanje na bilo šta osim PC.Inače DVD player obično ne može zavrtiti disk samo preko USB-a. Zadnje izmijenjeno od: tin1. 17.10.2007. u 20:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno je jedan kabel USB > USB mini, a drugi USB > 2-pinski DC (direct current) ulaz (nešto slično kao na Nokia mobitelima). Ako radi samo preko prvog (ne isključuje se tijekom rada, ne baca greške i slično), onda ti dodatni kabel za napajanje ne treba.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Imam to doticno kuciste (kupljeno u Ve-mulju) i trazi 2 kabla, ali to ovisi iskljucivo o disku, moj je Toshiba od 120GB koji deklarirano vuce 1A...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
A može li se umjesto ovog usb2dc kabla priključiti klasični ispravljač za 5V tj. da li je to standardni konektor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ipak sam ga kupio i sve je OK. DVD player ima dovoljno napona da pokrene disk preko USB-a. Na PC-u i laptopu također sve radi preko jednog kabla. Inače je DC konektor 2mm(kao punjači na Nokijama) pa ovaj standardni od 3,5mm ne stane. Ovo mi je bilo bitno jer ovaj disk želim koristiti za gledanje divx-a preko DVD player-a. Kućište je ,osim prednje i zadnje strane čitavo izrađeno od aluminija ,a sa bočnih strana je rebrasto pa je disk u njemu i nakon nekoliko sati rada hladan.Na sjajnom aluminiju malo ostaju prstići. Ima nekakav gumb za sinhronizaciju. Vijci postolja za disk se pritežu rukom ,a disk se na plastično ležište pričvrsti sa standardnim vijcima(nisu nekakva egzota koja zahtjeva poseban alat). Unutra sam stavio 5400 rpm disk. HDTach je 27MB. Kopiranje datoteke od 700MB na njega u prosjeku 23MB/s.110Kn i 2 godine garancije.Preporučam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Koji si tocno disk stavio?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Krivo sam izračunao write speed-do sad je prosječno 17-18MB. Nemam pri sebi nikakav write test pa štopam vrijeme. [IMG=http://www.imagesforme.com/thumbs/7254fujitsu.JPG] |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|