Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.10.2007., 12:37   #1
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Modifikacija AT kućišta u ATX

Poštovanje
Ovak, nabavil sam jedno staro Big Tower AT kućište, koje je služilo kao server (IBM RISC series 6000 ako koga zanima, dakle svojedobno ubojica) .
Kućište je po meni fakat ok, ima "samo" 20 kg pa vjerujem da ima potencijala da se to pretvori u ok kućište za moderne kompove. Možda će se nekome činiti da ću pisati zbrda zdola, ali ovo je sve još priča i ideja u samoj glavi i teško mi je to sve na papir postaviti.
Kad sam sve rastavio, vizualno sam primijetio da iako ima prostora, atx matične su dosta veće te da bi tu moglo biti problema. U čemu je stvar : Standard ATX matične jest 300mm*244mm , prostor za matičnu je u ovom kućištu manji što se tiče visine (na knap 300mm, i to ako nema kaveza za diskove) , dakle tu će ići mATX format , isto bez kaveza sa hard, koji ću staviti na neku drugu poziciju . Problem je što ima 6 * 5,25" slotova.
Drugo što mi se ne sviđa jest što nema klasične stranice, nego je komad lima u jednom komadu savinut kao što je i prije to bila praksa, ali to ću spiliti , valjda neće biti nekih većih poteškoća.
Slike ću staviti kad dojdem sa posla pa da možete vizualizirati.
Meni bi čak to da samo matična stane dolje i relativno pasalo, jer bi sve kablove provukao sa nje u jednoj hrpi i pikao po potrebi, shvatit ćete na što mislim.
Nadalje, one stare tipke definitivno lete van, te ću stavljati nove za power i reset te plavu i zelenu ledicu , pa što se tiče toga primam savjete (TomRi, mislim da sam kod tebe vidio neke ideje ) .
Dimenzije kućišta su 400 (dubina)*600 (visina)*180 (širina) mm
Naravno, prefarbat će se prema preporuci gospodina Omege.
Ak se sjetim još čega, editirat ću, ali za početak je to to.
Znam da vjerojatno ovo sve nije isplativo jer ima Big Tower kućišta po toj lovi koju ću potrošiti, ali znate i sami da to nije fora.

Hvala na preporukama.

A evo i nekih slikica :

EDIT : Kvragu i moja ćoravost. Ljubazno bih molio admina da preseli temu u Case Modding podforum.
P.S. Evo i slikica kao što sam rekao. Morao sam izbaciti neke smajliće kako bi slike stale u post, sorry .

Zadnje izmijenjeno od: m4dm4n. 13.10.2007. u 16:13.
m4dm4n je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 21:20   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Damn, sad bi i ja takav case i da ga imam kam strpat

IMHO ti je bezveze ici na mATX u tolikoj kutijetini. Po slikama mi se cini da ce stati bez problema. Isto tako, kad vec imas mjesta bi ti mozda svi diskovi stali u 5.25" mjesta ali da ih objesis za gumu od gaca.

Cisto me zanima, imas kakvu ideju za fiksirati onaj IO limic za maticnu?
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2007., 01:51   #3
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Vrlo vjerojatno ću od starog zatražiti komad lima određene dimenzije sa rupom da taman stane to unutra, te ili zavariti ili zbušiti rupe na krajevima pa zašarafiti. Vidiš, možda i je kutjetina , ali koliko god bilo visoko kućište, nije dosta duboko, i stvarno dolje baš nema mjesta, u tome je problem. Hardovi stanu bez beda, sigurno neće visiti na gumi, nego ću smisliti nešto sa spužvom , jerbo mislim puno toga sa spužvom obložiti.
Staro 21.10.2007., 18:40   #4
duffy
Brum brum...

duffy's Avatar

eh ja se ponadao kad sam vidio naslov teme ali to nije to ....mene zanima ona normalna mala AT kucista ( ne Tower ) dali je netko uspio sve ugurati u njega.
Jednom sam vidio da je netko to uspio ali morao je rastaviti napajanje ....i jedva je stalo .... sad bas trazim na netu neke slike itd alči bezuspjesno ....ima neko neki link?

...i ovo tvoje dobro izgleda.
duffy je offline   Reply With Quote
Staro 21.10.2007., 18:50   #5
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Ako si mislio na one minitowere visine <35cm (vidi Moj stari mod u sigu), namucit ces se. Unutra stane iskljucivo mATX ploca zbog visine. Nadalje, napajanje bi trebao okrenuti na "pravu stranu" ako je iznad maticne jer u AT kucistima stoji s tiskanom plocicom dole. I jos bi ti se RAM vrlo lako mogao sudarati s diskovima.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno