Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2007., 19:26   #1
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
problem kod instalacije XP

Prema svjetima na novi disk od 160 GB instalirao sam na C(row) particiju od 5GB win xp druga particija je D (row) od 152 Gb. Na prvu particiju prema svjetu sam htio ostaviti samo windowse a na ovu drugu sve ostalo programe.
Međutim počeo sam instalirati Office ali nije me pitao na koju particiju, pa sam prekinuo instalaciju. Tako je bilo sa svin drugim programima, niti jedan program nije pitao gdje instalirat ne pojavljiva se izbornik sa Browse.
Sada sam ponovo reinstalirao win novu instalaciju ali me ponovo drugi programi ne pitaju gdje da ih instaliram na koji particiju.
Što da radim?
tonini je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 19:34   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Pa jel izaberes custom instalaciju, ako ides samo na next nece te pitat nego direkt na c: particiju ide....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2007., 19:40   #3
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
zato ja ostavim barem 10-15 gb za C particiju...
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 08:25   #4
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Da, kod instalacije Office-a tražim custom instalaciju, jer isključim uvjek njegov Outllook da mi nebi pravija probleme sa IE6 i mailom. Kod Win RAR i Win Zip nije me uopče pitalo a dalje nisam instalira.
Ovaj put sam stvarno tija samo tu mali particiju ostaviti za Windowse., ako ostavim veču onda je opet ista stvar.
Može li netko pretpostaviti šta se dogodilo.
Staro 17.10.2007., 08:42   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jesi admin na kompu?
tor je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 19:56   #6
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Ne, samo upisao svoje ime, i bez pasworda.
Staro 17.10.2007., 20:06   #7
mcclarion
Premium

mcclarion's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
nebi mogao instalirati da nije admin ..
mcclarion je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 20:11   #8
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor mcclarion Pregled postova
nebi mogao instalirati da nije admin ..
istina, ja sam zabrijao...
moram priznati da mi je ovo totalno čudno - da ti program ne nudi lokaciju za instalaciju? Tu neš generalno smrdi...
Staro 17.10.2007., 20:14   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ajde nabaci koji sshot, jednostavno nemogu shvatit da nema mogucnosti. Znaci recimo stranicu gdje te za office pita koji od programa instalirati i u podnozju gdje.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 07:15   #10
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
Ajde nabaci koji sshot, jednostavno nemogu shvatit da nema mogucnosti. Znaci recimo stranicu gdje te za office pita koji od programa instalirati i u podnozju gdje.
Da ali taj izbornik se pojavi kad Office već pripremi instalaciju i onda kod selektiranja custom, pojavi se novi izbornik, ja isključim Outlook a ostavim sve ostalo. U donjem dijelu se pojavi traka gdje piše gdje če se instalirati i naredba izvrši, bez mogučnosti odabira C ili D, jer već onaj dio pripremne instalacije (foldere) stavio je na C (prvu particiju).
Napominjen da je win xp origi i da ima svoj registracijski broj, pa me i gnjavi sa registracijom.

Pokušat ču nabacit koji sshot.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.10.2007., 07:20   #11
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

macclarion..... nebi mogao instalirati da nije admin ..

Pa tamo gdje traži admin i password nisam upisao ništa, nego tek kod kraja instalacije svoje ime. Kad kliknem na start onda se pojavi moje ime bez administratora. Kod samog početka instalacije upisao sam ime računala, i ime company (to on traži), zatim ime računala i selektirao da pripada WorkGroup jer imam još umreženih računala.
I onda kad otvoriš u Doc and Set., Local Folder, pojavljuje se moje ime a ne ime admin, znam o čemu govoriš.
Staro 18.10.2007., 08:32   #12
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor tonini Pregled postova
Da ali taj izbornik se pojavi kad Office već pripremi instalaciju i onda kod selektiranja custom, pojavi se novi izbornik, ja isključim Outlook a ostavim sve ostalo. U donjem dijelu se pojavi traka gdje piše gdje če se instalirati i naredba izvrši, bez mogučnosti odabira C ili D, jer već onaj dio pripremne instalacije (foldere) stavio je na C (prvu particiju).
Napominjen da je win xp origi i da ima svoj registracijski broj, pa me i gnjavi sa registracijom.

Pokušat ču nabacit koji sshot.
Ček, ček - ne možeš mu ručno prekucat C:\Program Files\Microsoft.... u D:\Program Files\Microsoft... što god već
Staro 18.10.2007., 08:39   #13
mcclarion
Premium

mcclarion's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
moja preporuka ti je da formatiras hdd i uzmes neke windovse koji provjereno rade ..
mcclarion je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2007., 09:44   #14
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Citiraj:
Autor mcclarion Pregled postova
moja preporuka ti je da formatiras hdd i uzmes neke windovse koji provjereno rade ..
Windowsi su original kupljeni, ali provat ču ponovo formatirati ili pokušati upisati D:\
Staro 18.10.2007., 12:57   #15
tonini
Premium
Moj komp

tonini's Avatar

Prova san ponovo ali ovaj put sa starim Corelom 7 on je tražija C ili D, noviji Corel 11 nije tražija i kaza da ne može instalirati jer je to root directorij, ali ja san onda umisto C upisa D i išlo je s tim što je fontove upisa u win datoteku. Kod Win Office opet san upisa D i išlo je.
E sad dali periferiju, odnosno printer, skener i ostalo, isto instalirati na D, uopče što instalirati na C osim Windowsa?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno