Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.10.2007., 12:04   #1
radoznalko
Premium

Datum registracije: Dec 2005
novo kućište bez psu ?

bog ljudi..evo mijenjam comp tj prezlazim sa bartona,nf2 matične itd na am2 4000+,matičnu odgovarajuću,grafa 8600gt pci-e,mema 2x1gb..
imam neko kućište staro 4g, od nekog no name proizvođača, no sa dosta prostora, ali sa vremenom se skupilo prašine u njemu za popizdit (pogotovo što ga u zadnje držim otvorenim radi temperature), recimo da je malo oronulo..mogao bih ga fino očistit od prašine (mada mi se neda - izvuko bi 2 kg iz njega ), no ostao bi mi problem temperature i venta na njemu koji prozuji svako malo..tako da iako nemam baš vele kunica mislim na način da uzmem i novo kućište za ove nove komponente (kad je bal nek je maskenbal)..palo mi je za oko ovo kućište..

Gigabyte mid tower GZ-X2BPD-100, bez PS, crno, USB, Fire wire, 2×120mm fan, airduct, 1×cd cover 331,96

što mislite o njemu i da li uopće da ga uzmem ili da se petljam sa starim kućištem..

psu nebih uzimao novi ..ovo sam kupio prije po godine i čuh da je to jedini codegen koji je ok - takav se zasada i pokazao..
*Codegen power supply 480W, ATX 2.03, PFC, 2×12V, 2×8cm fan, 2×SATA connectors

eto..ako može kakav komentar..
hvala
radoznalko je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 13:00   #2
elvis again
In the ghetto
Moj komp

elvis again's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Za te novce mi se cini sasvim solidno kuciste (iako mi bas nije lijepo) mozda nekaj od SHARKOON-a:
http://links.hr/index.php?naziv=Ku%E...kl=052.617.010

Ali ak kupujes u vemilu ja bi ti preporucil da uzmes i Fortrona 350 W za 200 kn i miran si i kaj se napajanja tice
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor
elvis again je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2007., 13:27   #3
Salko01
Premium
Moj komp

Salko01's Avatar

Datum registracije: May 2007
A da malo sacekas pa da skupis jos koju kuna mozda i ovaj novi chief stigne u hr ili nazovi Links pa njih pitaj dali ti mogu nabaviti,moj ga je brat uzeo prije par dana i kaze da je kuciste jako dobro!!
http://www.alternate.de/html/product...wTechData=true
Edit:ili mozda cak i ovaj http://www.alternate.de/html/product...wTechData=true
Staro 15.10.2007., 13:28   #4
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006

Imam ga ja. Pogledaj komentar....

edit: a ono ta chiftekova kućišta su odvratna.
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 13:54   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor radoznalko Pregled postova
bog ljudi..evo mijenjam comp tj prezlazim sa bartona,nf2 matične itd na am2 4000+,matičnu odgovarajuću,grafa 8600gt pci-e,mema 2x1gb..
.......
Ma kako imas muda zayebavat ljude? Svaki put si dobio prijedloge, Vidi ovo:

13.05.2007., 11:44
Citiraj:
bog ljudi..evo razmišljam da pređem na novu platformu pošto mi ovaj comp lagano počinje štekati (matična mu je pri kraju - rekli mi zadnji put na servisu - prije par mj., a i ojačo bi se malo)
sadašnja konfiguracija,dosta solidna, mi se sastoji od - athlon 2500+ barton, 1gb memorije, nforce 2 ploča
28.06.2007., 16:57
[QUOTE]
Citiraj:
bog ljudi..nisam neki maher pa vas molim savjet..
....
sada imam nforce 2 matičnu - leadtek i procesor amd 2500 barton ..
uzeo bih neki procesor polovni - amd - na nekih 3200 3500 mhz (ovdje na tržnici recimo) , pa bih molio savjet koji da uzmem i uz koju ploču mi ide taj procesor ? da li neku sa socketom 939? uglavnom..nerazumijem se baš pa molim savjet.....
10.10.2007., 15:10
Citiraj:
bog ljudi..sada imam barton 2500, 6600 nvidiu gigu rama ddr i ploču nf2..prešao bih na novu platformu i evo što mislim otprilike uzet:.....

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 16:52   #6
radoznalko
Premium

sorry nino ali neza***avam ljude..
to u 5-6 mjesecu sam imo neku lovu pa sam prokocko (***iga znam spizdit na gembli) ..sada opet imam lovu i zbilja mislim uzet ovo što pišem u zadnje vrijeme - ako te konkretno zanima što uzimam - evo dolazi mi grafa 8600gt pci-e, rezervirao sam kućište danas u ve-mila (ovo na ovome postu) koje sutra uzimam kao i proc 4200 (4000 nemaju u dubrovniku), matičnu te 2x1gb memorije..
pitam toliko puno jer nemam baš nekoga znanja o computerima i čini mi se da ljudi ovdje znaju nešto..valjda nije grijeh pitati ?
usput ako te zanima imam 38 godina i invalid sam domovinskog rata koji neradi pa onda ima vremena za postavljat ovakva pitanja koja neke možda nerviraju kao i tebe..
isprike svima ako sam peglao previše..
hvala na odgovorima
Staro 15.10.2007., 17:08   #7
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
imam ja jedno pitanje, kupio sam neko codegen kuciste i sada kad kupim novu maticnu bit ce problem sa ovim otvorima gdje su PS2,USB itd... naime, ovi utori za zvuk i mikrofon su vodoravni, a na mom su oni postavljeni okolo, kao i ovdje: http://www.alternate.de/pix/prodpic/...t/tqxc47_3.jpg
dali se to moze zamjeniti?
rokoko je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 17:10   #8
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Sorry, nhf ali nit ja znam tko si ti, ni nista. Slucajno sam bacio oko na stare postove i vidim da si vec x puta pitao istu stvar. Zar ti nije dovoljno jednom/dvaput? Neradim ni ja pa opet necu pitat za nesto sto je nedostupno, right.

Pogledaj slobodno svoje stare postove pa ces i sam vidjeti kako stoje stvari, btw nadam se da neces imat frke sa novim kompom.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 15.10.2007., 17:13   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor rokoko Pregled postova
imam ja jedno pitanje, kupio sam neko codegen kuciste i sada kad kupim novu maticnu bit ce problem sa ovim otvorima gdje su PS2,USB itd... naime, ovi utori za zvuk i mikrofon su vodoravni, a na mom su oni postavljeni okolo, kao i ovdje: http://www.alternate.de/pix/prodpic/...t/tqxc47_3.jpg
dali se to moze zamjeniti?
Pa skini taj backplate sa starog i stavi u novo. Inace sa maticnom dobijes pripadajucu plocicu (backplate) koju stavis iza na kuciste. Proizvodjaci kucista stavljaju neku recimo genericku da popune prostor iza. Ona se skida, a nekad i odgovara pa se nemora skidat.

Staro 15.10.2007., 17:13   #10
radoznalko
Premium

a valjda neću..ako budem imo opet ću vas bombardirat sa pitanjima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.10.2007., 17:17   #11
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ma ic ce na tu novu maticnu, ali ako se taj backplate dobi sa maticnom super,hvala
rokoko je offline   Reply With Quote
Staro 15.10.2007., 17:19   #12
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor rokoko Pregled postova
ma ic ce na tu novu maticnu, ali ako se taj backplate dobi sa maticnom super,hvala
Da, dobijes sa maticnom. Bez brige.

Staro 16.10.2007., 01:35   #13
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
Pa skini taj backplate sa starog i stavi u novo. Inace sa maticnom dobijes pripadajucu plocicu (backplate) koju stavis iza na kuciste. Proizvodjaci kucista stavljaju neku recimo genericku da popune prostor iza. Ona se skida, a nekad i odgovara pa se nemora skidat.
A nekad je dio kučišta pa ne ide nikamo!
Ali to je samo kod sretnika poput mene, koji imaju 5 godina staro no-name kučište!
Exy je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2007., 08:15   #14
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Znam na kakve caseove i rupe za montažu misliš ali na tvom mjestu nebi se igrao sa onim rupama na trayu od matične i na njih šarafio coolere, prvo zato jer si pigaš ploču dok ih stežeš a drugo kontakt baš i nije zajamčen...
Staro 17.10.2007., 11:42   #15
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Da ne otvaram novu temu postavit cu ovdi pitanje- ima ko ovdi Kandalf LCS kuciste? Kod doticnog me zanima koju razinu buke proizvodi njegovo vodeno hladjenje- razmisljam o kupnji jednog te me zanima jel glasnije ili tise od klasicnih kulera(cpu+vga)
Sava css je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2007., 11:47   #16
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Sava css Pregled postova
ima ko ovdi Kandalf LCS kuciste?
Nema - nažalost.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas