|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
napajanje ?
MS industrial 400w...vrijedi li išta ? Trebalo bi pogoniti HTPC..semprona 2800+, 2x512 mbr,tv karticu, sky star2, optički pogon, hdd cca 80 gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
Da ti iskreno kažem ne vrijedi ništa. Pokrenuti će ti tu tvoju konfu, ali možeš imat velikih problema s njime. Ja ti ga ne savijetujem. Radije daj oko 220kn i kupi fortrona 350w PNF. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
da ne otvatram novu temu pitat cu tu. kuciste je ovo sa napajanjem koje je u njemu - http://www.pcs.hr/product_info.php?c...70de873aa531fa i sad sam ja doneso svoj viska sata disc da napravim backup i formatiram te stavim nove windowse.kad sam otvorio kuciste skuzio sam da postoji samo jedan kabel za napajanje sata diskova koji je vec iskoristen.sad me zanima dal postoji za kupit neki konverter da se stavi na ove (molex-jel se tak zovu?) slobodne prikljucke od przilica itd.? inace konfa je maticna intel pentium D, 2x 2.8ghz maxtor 160gb sata vga on board jel oke to napajanje inace za ovu konfu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji bi mogli biti problemi, napajanje je novo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma vrlo vjerojatno ce ti gurat to napajanje to bez problema. Eventualni problemi bi mogli bit spaljen zid, ofureni kablovi, krepane neke ili sve komponente u racunalu, kojesta.. generalno vrlo vjerojatno nist od toga nece biti i komp ce i s tim ms napajanjem radit veselo dugo vremena. ono od cega bi profitirao puno kod ovog fortrona nije tolko kvaliteta kolko tisina, sto je imho kod htpc-a iznimno bitan faktor
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Naravno da postoje i koštaju neku sitnicu reda veličine 10-15kn. Imaš adapter koji ti jedan molex pretvara u dva, a imaš i adapter molex-1 ili 2 SATA.
![]() |
#8 |
Premium
|
...kad smo kod Fortrona, gdje ga ima ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
i 400pnf u vemilu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Zašto je bitno da su pnf? Za one moje komponente mi je dosta 350 ili bolje 400w? Jesu ova dva od 400w pnf ? http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...te=0&Sifra=752 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3798 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za tvoje komponente je i 350W overkill - vidi šta meni drži. Što se tiče linkova, informiran sam da je u vemilu 90% takvih PNF bez obzira šta piše THN na njihovim stranicama.
![]() |
#13 | |
_HZTK_
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Uvijek nije loše imat bolje napajanje, ali za tvoju konfu je dovoljan 350w PNF. U ve-milu oko 220kn. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
teoretski imaju istu snagu na 12V railovima, odnosno max 29A (400w modeli), s tim da PNF moze rasporedivat kak mu pase dok THN ima na jednom 15 na drugom 14 i to je to, dakle ako nesto zatreba jacu struju nece ju moci dobiti.
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovi u Ve-mulju su svi PNF, barem kod nas, a i vjerujem da ako baš nemaju, tj. ako prodavač ne donese taj model, se zatraži PNF ili se provjeri mailom prije koje modele imaju. Btw, ovaj forton je zvjerka od napajanja ( PNF ![]() ![]() ![]() ![]() Dok bi , vjerujem , na noname napajanjima takve radnje značile smrt njih samih, odnosno komponenti koje napajaju. Za to lovu definitivno se isplati. A alternativa ( ako vam je premalo kablovinja uz njega, i dužina istih vas smeta ) bi mu bio Chieftec 400W, koji ima dosta duge kablove, i ne pati od manjka ko Forton. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() THN 400W nema sigurno 29A, ako 500W bluestorm (THN) ima 23.75A. Ali šta je, 400W PNF ima zbilja premalo konektora, 1 Sata, 4 molexa, kratki kablovi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Y splitter za molex košta ispod 10kn, molex to sata isto tako... Is,tina nije ugodno kad moraš misliti na takve stvari ali PNF je ipak zamišljen kao OEM proizvod...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|