|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Upitnik za ads, wirles, usb i lan
na pocetku cu reci ne znam nista o mrezama. nikad se s tim bavio... imam na jednoj lokaciji adsl ruterer 'kaskada' korisnicko ime od t-com, tel liniju, itd... spojim se preko usb i radi. istina svaki malo bloka. ali necu o tom. na drugoj lokaciji imam wiriles, korisnicko ime od iskona, tel liniju... dugo nisam bio tu. dodem upalim laptop networka nema, sve lampice ok na ruteru - nemam pojma kako da se spojim? probam ja s lan kabelom, uglavnom bi treblo automatski se spojiti, ali nece? OVDJE ce te mi pokusati objasniti sto da radim! e sada, interesatna stvar, s lan kabelom sam spojen na taj wirles ruter i pokusam dial up onaj korisnicki racun od adsl iz prve lokacije... (koja nema veze s ovim sada? (ovaj wirles ruter je automatski spojen s svojim programiranim racunom) i spoji se otprve i internet mi radi? objasnite mi sto-di-kako??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
1) kad si na drugoj lokaciji, ne trebaš (i ne bi smio) koristiti nikakav dial za pristup Internetu. to je pogrešan način od početka do kraja bez obzira na činjenicu da radi. 2) kad si na drugoj lokaciji ne želi ti se spojiti na net ni preko kabla, a ni preko wirelessa. 2.1.1) kabel - jedini razlozi zbog kojih ti ne bi radilo preko mrežnog kabla su da imaš crossover a ne patch kabel (a da ti laptop to ne zna sam skužiti). ovo je malo vjerojatno pogotovo ako se drugi ljudi spajaju s tim kablem. 2.1.2) više je vjerojatno da ti mrežna kartica ima statičke postavke za mrežu, a ne automatske. dva su rješenja: da postaviš postavke mrežne kartice na automatske (tzv. dhcp), ili da si ispravno konfiguriraš statičke postavke. ja ne mogu znati koje su postavke mreže na toj drugoj lokaciji, pa ti mogu reći samo kako da provjeriš dali su ti postavke stavljene na automatske. točna procedura sa sličicama je ovdje: http://www.kellogg.northwestern.edu/...p-settings.htm 2.1.3) moguće je da je na drugoj lokaciji router podešen da NE dodjeljuje postavke računalima koja su podešena kao u točki 2.1.2 automatski. u tom slučaju trebaš podesiti svoju mrežnu karticu za statički. pošto ne znam koje su postavke mreže na toj lokaciji, ne mogu niti reći kako. 2.2.1) oko wirelessa može biti puno problema. najjednostavniji način da se pokušaš spojiti je da provjeriš dali ti je wireless mrežna kartica konfigurirana kao u točki 2.1.2. ako je, onda otvoriš softver za spajanje na wireless mreže koji ti je došao od proizvođača laptopa, ili da za istu stvar koristiš onaj koji dolazi s windowsima. to možeš učiniti prema uputama u ovom dijelu Microsoftovog priručnika: http://www.microsoft.com/windowsxp/u...ireless.mspx#4
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
uz ovo sta je horza rekao, postoji i mogucnost da su se pobrisale postavke od routera sa druge lokacije (kolko sam skuzio to je u nekom drugom stanu) usljed nestanka struje, te zato i radi ručno spajanje preko laptopa... u tom slučaju bi bilo potrebno ponovno konfigurirati router i obavezno stisnuti tipku "save & reboot" nakon konfiguracije... ali prvo provjeri ovo sto je horza napisao, ovo je manja vjerojatnost da se desilo
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
ruter je simens gigaset 555. hvala horza, pokusat cu to malo procackat. nezam nit da gledam skoro. kako ide kod manulanog podesavanja za ip adresu kod wirlesa i kabla? ps nije do kabla, kabal je originalan. nije onaj od telefona Zadnje izmijenjeno od: voice_recogniti. 16.10.2007. u 13:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|