|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
problem (toshiba a200-1ax)
Prije svega, pozdrav svima. Kupio sam gorenavedeni prijenosnik prije koja 3 tjedna. Pri samoj kupnji sam bio skeptićan na OS (vista home premium), prije svega jer vistu nikad prije nisam vidio, a kamoli radio na njoj. Nakon toga je uslijedio niz neugodnih iskustava, koji me, konačno, doveo ovdje. Pri prvom pokretanju, uočio sam da sustavu treba neobično dugo da se "digne". Kroz tjedan dana sam shvatio da je na laptop installirano toliko nepotrebnih gluposti (što vistinih, što toshibinih) koje samo usporavaju kompjuter, koji bi, sa konfom koju ima, trebao "letjeti" (kako je slikovito rekao čiča u dućanu). Odlučio sam staviti gore windows xp, naravno, prvo sam provjerio da postoje toshibini laptopi za taj OS, koji mi trebaju za neke korisne stvari (touchpad, kamera...) Povjerio sam installiranje frendu koji se bolje razumije u kompjutere jer sam pretpostavljao da bi moglo doći do nekih nepredviđenih komplikacija. Tako je i bilo, ali je on na kraju uspio installirati xp. Naravno, sve je radilo genijalno, ali zvučna kartica nije bila installirana. To u kombinaciji sa dx10 grafičkom me iznova natjeralo da instaliram vistu, ovaj put "ultimate". Isprva je sve bilo super, ali nakon što sam stavio sve programe koje koristim i zone alarm security suite (zadnju verziju), kompjuter je bitno usporio. To znači - windowsima treba barem deset minuta da se pokrenu i "ustabile" (da se konačno može pokrenuti neki program). Naravno, pri startupu se pokreću tri programa (i 150 vistinih aplikacija, od kojih se bojim bilo koju isključiti da mi se nebi bacio gatesova faca.) Konačno, pitanja Ima li tko kakvih savjeta koji bi eventualno mogli pomoći da kompjuter manje razmišlja, a više djeluje? Jer dok djeluje, onda stvarno dobro to radi. Ozbiljno razmišljam da ga odem reklamirati. No, ne znam hoće li mi to što sam mijenjao OS više puta biti samo dobar argument da im dokažem da stvarno nešto ne štima ili će mi reći da sam prekršio garanciju? Unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nema ti mijenjanje OS-a veze sa garancijom , ali nažalost nemaš što ni reklamirati , jer nezadovoljstvo perfomansama u Visti nema veze sa (ne)ispravnošću proizvoda. I ja sam instalirao XP u Toshiba A210-127 , pa sam tek onda vidio da nema drivera za XP , ni na stranicama Toshibe , ni na stranicama proizvodžača ugrađenih komponenti (ja nisam našao ni WLAN Atheros driver). Vratio natrag Vistu , izbacio Norton i još neke Toshibine programe , ali još vuče nekih 60 procesa i oko 650 RAMA. Ja i neznam koliko toga treba biti , jer mi je ovo prvi rad s Vistom. Izgleda izvrsno ali je zauzeće sistema kao kod XP-a sa 512 RAM-a. Zadnje izmijenjeno od: Oldie. 01.10.2007. u 11:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
@Oldie Daj mi reci za tu Toshibu A210-127 kako dobijes te Win, na hardu ili bas na dvd-u??? Ja bas danas krenuo po takav model i planirao isto XP stavljati (no vidim da od toga nista) Daj mi reci kakav je ekran i ako si pokrenuo kakvu igru kako se vrte na A210-127 ???
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Dobiješ na DVD-u uz sav prateći utility , ima ga i dosta korisnoga pa nije sve za brisanje. Nisam odvrtio 3DMark06 , ali trebalo bi biti preko 3000 , ekran odličan. Večeras ću odvrtit banchmark pa ću javit rezultat. Sada kada sam optimizirao programe čini mi se Vista dosta življa i nemislim se vraćat na XP , a nadam se da će podrška ojačati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Yep to sam si i mislio dok ne izade SP1 , a kao sto si naveo pola drivera za xp niti nema nigdje na netu, to me ujedno i najvise zivcira jer koliko sam se sam uvjerio Vista dosta rusi performanse u igrama (nekima vise, nekima manje) na laptopu je ta situacija jos gora....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Uspio sam ubrzati sistem tako da sam maknuo zone alarm ss i instalirao avg zaštitu. Malo sam se smirio i odustao od krajnjih solucija (demonstrativnog spaljivanja laptopa pred dućanom u kojem sam ga kupio i ispijanja benzina nakon toga). Ali slaba je to utjeha i ne čini se kao dugoročno rješenje. Pa, ako ima itko konstruktivnijih prijedloga - slobodno. Vidim da moj i laptop o kojem pričate ima slične performanse (razlika više-manje je u procesoru)... Uglavnom, odlučio sam se za ovaj laptop jer mi ponekad dođe da i koju igru odigram, a u iščekivanju gta4 sam išao na čim jaču grafičku. Uglavnom, trenutno igram team fortress 2 beta (igra u dućane dolazi za tjedan dana) i vrti se odlično. Nema nikakvih zamjerki na grafiku, stvarno. btw. ne mogu vjerovati da za taj model nema drivera za xp, bar onakvih kakvih ima za moj. nevaljanih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
Koliko traje baterija kod tih A210? btw. _ttp://forums.computers.toshiba-europe.com/forums/thread.jspa?threadID=26818 .....možda pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
evo mojih par vidjenja na temu posta...prije 10 dana kupija san to cudo i sitem je bio na disku...tj krenula instalacija viste sama...tamo po logovima nadjem da je ce neko prckao (valjda na ispitnos stolu u toshibi) u 7 mj po njoj kao admin. Nakon sta se vista home premium digla i svi programcici s njom a ima ih milion, u zivotu mi nije sis tray mija dulji, a trajalo je relativno kratko 5 min da se digne nakon instalacije, odmah sam deinstalira nortona i stavija NOD32, a ostalo nista nisam dirao jer nije bilo smisla, zena je poinstalirala puste msn i sranja da moze pricat s ljubavnikom a ja naravno sve zive igrice, tipa stalker, TDU, SH4, Company of Heroes, Ghost Recon2 i tako to da mi ne bude dosadno i ocekiva sam da ce riknit komp kad ono nista...sve radi sve stima (za sada) kad se upali treba mu oko 4 min da mu dist prestane zuljat i kad to rjesi deri peri (ponavljam...za sad). Zeni je doduse jedan put srusija se ali ipak zena je i nemogu je uzet kao mjerodavno ali neka udje u zapisnik...tako da moje isustvo na srecu nije kao tvoje ali ima vremena ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|