|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Započeo projekt digitalne TV u Istri
Vlada Republike Hrvatske odlučila je ubrzati projekt digitalizacije televizije u Hrvatskoj davanjem potpore za nabavku uređaja za prijam digitalnih televizijskih signala U Istri je danas započela podjela kupona koji će televizijskim pretplatnicima omogućiti nabavu uređaja za prijam digitalnih televizijskih signala, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku. Kupone u iznosu od 200 kuna na adrese pretplatnika distribuirat će inkasatori Hrvatske radio televizije do 20. studenog ove godine, a moći će se iskoristiti do 30. lipnja 2008. godine. U skladu je to s odlukom Vlade od 13. rujna kojom su Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Hrvatska agencija za telekomunikacije te društvo Odašiljači i veze d.o.o. zaduženi za realizaciju ovog projekta. Ovakva praksa već je poznata u većini zemalja članica Europske unije, a važno je naglasiti kako je u provedbi projekta osiguran ravnopravan tretman svih televizija s nacionalnom koncesijom u Hrvatskoj. Istra je odabrana kao prvo područje koje će imati mogućnost digitalnog prijama televizijskih programa obzirom kako se radi o području koje ima najviše smetnji u prijamu hrvatskih televizijskih programa koji se odašilju zemaljskim odašiljačima u analognoj tehnologiji. Građani Istre moći će primati televizijske programe u digitalnoj tehnologiji (DVB-T) od 31. listopada ove godine. Projekt „Digitalna Istra“ veliki je korak prema realizaciji opsežnog projekta „Digitalna Hrvatska“ u sklopu kojega će se stvoriti preduvjeti za potpuni prelazak na digitalno emitiranje na području cijele Republike Hrvatske do 2010. godine, dvije godine ranije nego što je planirano za sve zemlje članice Europske unije, stoji u priopćenju. Digitalna televizija je najmoderniji način odašiljanja televizijskih programa te omogućuje da se televizijski programi mogu gledati sa značajno boljom kvalitetom slike, a putem TV aparata uskoro će se moći pristupati i različitim drugim elektroničkim uslugama i sličnim sadržajima. Dakle-to bi bilo kakti u skladu sa najavama. E sad-ovo najvjerovatnije znači da ostajemo na MPEG-2 formatu dok se svi naši susjedi spremaju emitirati u MPEG-4. Da ne govorim šire. Ne vidim baš neke logike u tome osim uobičajenog uvoza zastarjele opreme koju ćemo skupo platiti ![]() I toga da mi se čini da sam negdje pročitao da (Nova ili RTL) planiraju planiraju preći na MPEG-4 pa da ih malo zaje*u...to je valjda ono "važno je naglasiti kako je u provedbi projekta osiguran ravnopravan tretman svih televizija s nacionalnom koncesijom u Hrvatskoj" ![]() Budući da MPEG-4 uređaja kod nas gotovo i nema za kupiti (valjda ima samo Topfield koji dođe kakvih tri soma) prilično je jasno da će to biti MPEG-2 Barem tako ja pretpostavljam.
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da, dosao mi prospekt danas doma. A nis, vidjet cemo sta se nudi.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
|
A imaš ih od 300-tinjak kunića pa na gore...sad imaš već i Topfield modela po 100€.
![]() |
#4 |
PizzoZder
|
Obzirom da mi je to sve veliki ?, mislim da cu uzet nesto jeftino pa nek stoji :d
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
"moći će se iskoristiti do 30. lipnja 2008. godine" Imaš lijepog vremena za odlučiti kaj kupit ![]()
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Evo sad sam cuo na tv da je vec uz taj bon i nadoplatu 30kn moguce kupiti uredjaj. mmmm ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
|
Da mi je znat koji...ko bog dobri stari Quadro i to onaj model kojem treba 5-6 sekundi da promjeni program ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#9 |
Super Moderators
|
![]() |
#10 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Gledao jucer na TVu nekog tipa iz OiV koji je to prezentirao i pokazao 2 uredjaja. Nije se jasno vidjelo o kojim modelima ili proizvodjacima, ali jedan je sigurno bio MPEG2 only, jer se sa zadnje strane vidjelo par scartova, chincheva i s-vhs. Drugi, kako lik kaze, bolji i skuplji, je osim navedenih imao i HDMI, VGA i Digital Audio izlaze (coax i opt.), pa pretpostavljam da je MPEG-4. Steta sto se nije jasno vidjela prednja strana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Meni ovaj dio nije jasan : Mislim, ako netko slabo ili nikako ne prima analogni signal, digitalni sam po sebi mu neće baš ništa značiti. Osim ako digitalizacija ne podrazumijeva i gradnju još pokojeg odašiljača, uz pojačavanje signala na postojećim.
![]() |
#12 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | ||
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() lista novih dvb-t repetitora koji ce uskoro poceti sa radom BUJE - 28 uhf NOVIGRAD ISTARSKI - 28 uhf PAZIN - 28 uhf PLOMIN - 28 uhf POREÈ - 28 uhf POREÈ - 53 uhf PULA - 28 uhf PULA 2 - 28 uhf ROVINJ - 28 uhf ROVINJ - 53 uhf UMAG - 28 uhf VRSAR - 28 uhf BUJE - 53 uhf DELNICE - 53 uhf GROBNIK - 53 uhf NOVIGRAD ISTARSKI - 53 uhf PAZIN - 53 uhf PLOMIN - 53 uhf PULA - 53 uhf PULA 2 - 53 uhf RAB 2 - 53 uhf UMAG - 53 uhf VRSAR - 53 uhf TRSAT - 60 uhf VEPRINAC - 60 uhf Ovo je navodno bilo objavljeno negdje na stranicama HAT-a. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
Ja sam imao kod sebe smechka Kworld 220 hybridnu... nisam ulovio ni D od digit.zem.programa u shkatarima.Dao je curi u Banjole i evo,ne gasi se ![]() b)Domjenaka na Dori i Porinu i eto c) Bona od 200 kunja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|