|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Update konfiguracije help!
Evo imam konfu koja se sastoji od tulac celer 1ghz abit st6 384mb sdram pc 133 diskovi 120gb+250gb PATA +cd + dvd przilica PATA geeforce 2mx Kako je vec za normalno koristenje postala ubojito spora,a najvise me j... to sto ne mogu staviti vise od 512mb rama,htio bi to malo unaprijedit. Ne igram se bas puno,komp se koristi za sufranje,gledanje filmova,i tako...uglavnom nezahtjevni poslovi,uz poneki izuzetak. Napamet mi padaju dvije zamisli: 1(jeftinija): Kupnja rabljene ploce s 2 paralel ata prikljucka i adekvatni polovni procesor,te ram 2.Kupnja novih komponenti,ploce,procesora,rama, te kupnja jednog novog diska ili przilice SATA,buduci da se na nove polove u pravilu mogu spojiti samo 2 PATA uredjaja. Sad pucajte..sta preporucate. Ako se ide na novu plocu,bilo bi pozeljno da ima integriranu grafiku,jer trenutno ne planiram kupovati novu graficku,a ovu AGP naravno nemam di upiknuti. Sta je onda najbolje,kupiti novi SATA disk,i njega koristiti za sistem,a ovog od 250giga PATA ostaviti za podatke? Koja je uopce razlika u brzini? U zadnje vrijeme stvarno ne pratim stanje na trzistu hardvera,tako da ni neznam sta se isplati,sta ne,koji chipsetovi,procesor... NEbi isao u neke znatnije investicije,mozda kojih 800kn za prvu opciju, i 1500-2000kn za drugu (proc+ploca+ram+jedan sata disk) Kupovalo bi se u Vemilu i(li) HGspotu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šta kažeš na s775 ploču koja ima AGP, PCI-E 16x, 2 IDE i 2 SATA konektora? Jedino bi morao kupiti novu memoriju. I još možeš birati hoćeš li DDR1 ili DDR2 jer ona podržava obje! I to čudo košta 400kn. Mema (DDR2) ti dođe oko 250kn/1Gb tako da ti ulazi u prvu opciju. Kad bude love, lako dokupiš bolju grafu i još meme. http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=3705 http://www.asrock.com/mb/overview.as...eDual-VSTA&s=n
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Prvo sto mi je upalo u oci je VIA,a u vrijeme kad sam ja pratio scenu,za njeh je bilo utopija napraviti dobar chipset! Koji procesori idu uopce na to cudo od ploce? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma najbolje složi neki komp sa P35 chipsetom, 1 GB RAM-a,Intel E2160,grafa 2400 PRO,HDD imaš,PSU neki prosječan Chiftec do 400W,i još neke sitnice.Dobro ulaganje za budućnost. Ili AMD Athlon X2 3600+, 1 GB RAM-a,nForce chipset,2400 PRO,i sitncie iste kao gori PSU... Isto dobro ulaganje, jake konfe za sve poslove a kako se ne igraš mogu dugo gurat! Intel konfa: Intel E2160 Links - 562 kn 2*512 MB Ve-mil - 2*110 kn Gigabyte P31-DS3L Ve-mil - 584 kn Radeon 2400 PRO Ve-mil - 335 kn Chiftec 400 Ve-mil - 325 kn =2000 kn Sa AMD bi moga proć niže 100-200 kn, ali ovo je konfa koja može sve gonit osim igra (može gonit CS) a ionako ti ne treba za igre! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 11.10.2007. u 21:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
zasto 2x512,sta ta kombinacija ne moze radit samo s jednim keksom memorije? A sta se tice grafice,je ovaj radeon cemu? Pa nije da se nebi rado poigrao,nego bio je plan uzet nesto s integriranom grafikom,pa poslje kupit neku solidnu,kad se financije poboljsaju,glupo mi je davat 350kn za graficku koja ce biti jedva mrvicu bolja od integrirane. Kakva je buducnost 775 socketa? Jeli dugorocno bolje uzet athlon sa AM2,pa s vremenom ubaciti bolji/noviji proc,ako ostaju na istom socketu? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Zato jer sada tek izlaze X38 chipseti i zato jer i danas ima konfa na forumu koje su bazirane na i845/848/865 chipsetima koji služe ko multimedailno računalo solidnih mogućnosti tako da opstanak socketa nije toliko upitan! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|