Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.10.2007., 17:55   #1
zaki007
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Molim mišljenje o asusu i hp-u

mislim kupiti laptop do 6000 kn. za oko mi je zapel ovaj ASUS F5V-AP065 http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=1960
te ovaj hp 6715s
http://www.notebookshop.com.hr/product.asp?id=2067

znam da je razlika u ta dva racunala u grafickoj. da li ova graficka na asusu vrijedi te razlike (cca 1200 kn)?
Imate li tko koji bolji za preporucit?
zaki007 je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2007., 08:55   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nikako. AKo želiš HP, odvoji malo više novaca i kupi B verzije jer su bolje kvalitete izrade. btw, pročitaj 'Vodič' zalijepljen na vrhu podforuma.
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2007., 16:18   #3
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
gle ovak momak...(zaki007) ovaj asus iman ja... ja sam se isto dvoumio izmedju ta 2 modela...
asus ima intel core proc (32 bitni na 1.86) i radi sasvim solidno, bez stekanja i pokrece igrice bez problema, ima veci hard (za 40gb), plus jos 2 usb utora, ali nema s-video izlaz (ne smatram to nekim nedostatkom), jamstvo na 24 mjeseca (hp ima 1g), i ima 1.3 mpx kameru, malo slabiju bateriju od hp-a (meni drzi 2h na visti plus wlan ukljucen) i dobijes torbu i mali zicani mis (dobar je ne brini) e da i pazi na to jer ce ti se asus vise grijati jer se baterija nalazi kod ovog touchpada pa ce bit blizu tebe pa ce bit mal toplije, inace se baterije nalaze na drugoj strai lapa iza gdje su izlazi, ali na asusu ne.... p.s. touchpad je 5x bolje izveden od hp-a.. ali to sve ti moras sam uvrdit...

hp: manje garancije, manji hard, proc trosi vise struje i vise se grije (ali je 64 bitni ak ti je to toliko vazno)... hp je po meni bolje izrađen, ovaj je mal plasticniji, tj nema toliko tvrdih komponenti, ako cs ga imat kao prijenonika onda uzmi hp, ak ce vise sluzit kao desktop bolje asus...

p.s. grafulja ti je mozda malo bolja, ja vrtim tony hawks under 2 na najvecim detaljima i sljaka, jedino nemam neke modove gdje bas trazi min 128 graficke memorije da izvede to.. inace je super... (mislim na grafulju na asusu)....

ugl mozes zaigrat starije igrice bez problema, mozda cak i novije nisam probao.. sve ovo zadnje pricam za asus... ekran je po meni duplo bolji od asusa nego od hp-a... jer ima ***en kut gledanja za kucni laptop, nema onih kontrasta i sl...jedino kad bas gledas pod kutem vecim od 120 stupnjeva--- ok zvucnici, torba i mis ok, ima dobar wla modul (po meni bolji neg hp jer sam imao priliku iskusati oba),....
samo sto ces na asusu morat vrtit vistu jer driveri za xp sa sluzbene stranice ne rade, pa nemoj racunat na xp u dogledno vrijeme dok se to ne rijesi, dok na hp-u mislim da svi driveri valjaju....

eto, ako ti ikako mogu pomoci pitaj pa cu probat odgovorit...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2007., 12:35   #4
zaki007
Registered User

Hvala na iscrpnim informacijama, no mislim da cu odustat od oba dva. Vidio sam hp 6715s i 6715b uzivo, isprobao ih i uopce mi se ne sviđaju, btw nisam uocio nikakvu razliku u kvaliteti izrade izmedju b i s verzije, izgledali su mu potpuno isto.
Nove mete
IBM/Lenovo N100 core2duo 6200 kn
http://www.vemil.hr/
i Acer Exstensa 5620 5500 kn
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=5776&catid=26

Zanima me razlika izmedju nvidia go 7300, gma x3100, ati x1250.
Pogledal sam na notebookcheck, 7300 je 3 klasa, a ove dvije 5. Jel to tocno, najvise me bune te graficke pri izboru laptopa.
Staro 05.10.2007., 12:39   #5
zaki007
Registered User

Razlog odustajanja od hp je i sto sam cuo da se ne dobiju driveri, te da je problem instalirat xp na njega, da treba nesto sa diskete bootat, da nece sa cd-a.
Jel to tocno?
Staro 06.10.2007., 12:40   #6
KonjNaPrincu
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Ja imam HP 6710b, s njim je dosla Vista, koju sam nakon 2 dana skinuo i stavio Xp-e.
Na CD-u ne dobijes nista, tj. nikakav CD, tako da sam drivere za XP-e skinuo sa HP-ovog sajta.
Disketu nemas, tako da ces drivere za SATA disk morati ubaciti u instalaciju XP-a, sto je sa nLite-om trivijalan posao.
Prije nego sam uzao ovaj 6710B, imao sam prilike raditi na modelu 6715S i kvaliteta izrade je ogromna u korist B modela.
KonjNaPrincu je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2007., 16:45   #7
Forum_user
Registered User

Datum registracije: Oct 2007
Go 7300(IBM) ti je u rangu sa X2300(ASUS F5V), ako trazis odvojenu grafiku onda GMA i x1250 zaboravi.
Od svih gore navedenih, mislim da ti se onaj IBMov najvise isplati...
Forum_user je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2007., 13:29   #8
zaki007
Registered User

Da, mislim da cu uzet tog IBM-a, za tu cijenu mi se cini cak i predobar. Ima li neka caka?
U specifikacijama nije navedeno trajanje baterije, jesu li baterije dobre kod IBM-a/lenova?
Staro 07.10.2007., 13:51   #9
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor KonjNaPrincu Pregled postova
Ja imam HP 6710b, s njim je dosla Vista, koju sam nakon 2 dana skinuo i stavio Xp-e.
Na CD-u ne dobijes nista, tj. nikakav CD, tako da sam drivere za XP-e skinuo sa HP-ovog sajta.
Disketu nemas, tako da ces drivere za SATA disk morati ubaciti u instalaciju XP-a, sto je sa nLite-om trivijalan posao.
Prije nego sam uzao ovaj 6710B, imao sam prilike raditi na modelu 6715S i kvaliteta izrade je ogromna u korist B modela.
citao sam na netu kako 6710b ima problem da ventilator se cijelo vrijeme vrti jednakom brzinom i to najjacom.. pricalo se da su sredili problem pa me zanima jel je rjesen ili ne?

drugo kako si zadovoljan laptopom? razmisljam se uzeti 6710b sa 15.4 wsxga ekranom pa mi svaka informacija dobro dodje..

tnx
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 17:08   #10
KonjNaPrincu
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Sto se tice ventilatora, dok nisam procitao ovo nisam niti znao za taj problem
Ne vrti se cijelo vrijeme, a i kad se vrti najjacom brzinom nije nesto strasno glasno.
Moj laptop je GB892EA model, s tim da sam odmah ubacio jos 1GB rama. Opcenito sam jako zadovoljan, ali ima par stvari koje me smetaju. Rezolucija je 1680x1050 na 15.4" i slova su jako mala, ali to se lako rjesi povecanjem fonta u windowsima. Druga stvar, ili ja ne znam ili se jednostavno ne moze odvojiti wireless lan od bluetootha, tako da ili radi oboje ili ne radi ni jedno.
Ako ces ga drzati na sebi (nogama) dok radis i ako je to intezivno kopanje po disku, onda se zna poprilicno zagrijati. Buduci da je meni 5400 disk jednostavno spor, mislio sam ubaciti 7200 disk, ali ako se ovaj ovako grije onda me strah ovoga od 7200
KonjNaPrincu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2007., 20:41   #11
smrad
Premium

smrad's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja imam 6715s i stvarno mi nije jasno zasto ne dolaze driveri sa njim. Nije da ih je problem skinit sa interneta, ali ako neko nema ADSL, onda je to gadan problem.
Tako je bilo i sa proslim laptopom HP nx6325 - nema drivera.

Inace, sad imam 6715s i prezadovoljan sam. Odlično mi radi sa XPsp2, Vistu ne mislim stavljat.
Sto se igara tice, ne bi zna jer ne igram puno na njemu, jedino tu i tamo Diablo2, ali to i nije neko mjerilo za graficku ....
E da, ima i stvarcica koje me iznenadila - pržilica ima Lightscribe, predobra stvar

ako NE ZNATE odgovor na moje pitanje, molim vas -> ne pišite ništa
smrad je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 21:22   #12
celduce
Premium

celduce's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Meni se kod HP-a malo ne svidja onaj spartanski izgled kod mnogih HP-ovih modela , ona plastika i ona dva gumena gumba na touchpadu.
Jos jedna stvar su driveri za koje moram potrosit sat-dva da bi ih skinuo i instalirao. Nakon sto ih skinem moram ih sve preimenovat jer su svi tipa slovo+neke brojke sto mi je sve nepregledno.
Zatim sto imaju jako bistra imena tipa nx7300 i onda product number GC083ES, GC085ES, GC086ES itd.
Mislim jel tesko nazvat onaj drugi model 7301 npr.

Zanemarimo li neke subjektivne sitnice mogu reci da mi je HP dobar proizvodjac.
Uglavnom su mi kroz prste prosli nx7300, 6715, 6720, 510 & 530 modeli i za te novce HP nudi sasvim dobre laptope.

Sto se tice ASUS-a dobra stvar je 24mj garancije i nisam cuo da su ljudi imali problema s njima.
Staro 10.10.2007., 21:46   #13
smrad
Premium

smrad's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Potpuno se slažem. Evo, moj 6715s i ovaj na kojeg je dat link su malo drugačiji

Procesor: AMD Turion 64 X2 TL-58 1.9GHz (1MB cache) - kod mene je sempron
• Tvrdi disk: 120GB SATA 5400 rpm - kod mene je 160 GB

Po meni je ovo značajna razlika, jer bi se radije odreka 40 GB za ovaj procesor.
Koliko vidim ovaj je i skuplji 400-500 kn, a radi se o "istom modelu". Kad se neko manje razumi pomislija bi "u ovom dućanu 4500kn, a u ovom 5000 - pa ovi me pljačkaju"

ako NE ZNATE odgovor na moje pitanje, molim vas -> ne pišite ništa
smrad je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno