|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Prijenosnik s DVI izlazom
evo da i ja postavim pitanje jer moj problemcic je malo specifican. Znam da je bilo dosta pitanja laptop za 5000,6000,8000.... ali meni je potreban laptop koji ima DVI izlaz ! trenutno imam HTPC s Dellovim 24'' monitorom. Uskoro cu taj PC poceti koristiti samo tako sta cu ga utakati na LCD TV. E sad se mislim uzeti jedan laptop koji bi mi koristio za posao ( onako vikendom ) a ujedno da na njega mogu preko DVI spojiti ovaj 24'' monitor te fino utakati bezicnu tipkovnicu i misa te biti spreman za rad. Za rad koristim AutoCad...vjerojatno bi odgledao i po koji film... Nije bas da se igram ali eto, ni to nebi bilo naodmet. ( sadasnji PC mi ima ati9800 koji vrti podosta nekakvih ''nezahtjevnih igrica'' pa vjerujem da bi i vecina novijih laptopa te iste mogla zavrtiti. Kvaliteta baterije/duljina trajanja mi nije toliko bitna, i onako bi vecinom bio utakan u mrezu. Pitam ovdje za savjet jer listajuci po netu nisam pronasao bas nesto laptopa koji imaju DVI izlaz. Ne znam ni dali mi je on neophodan ali cuo sam/a mozda i grijesim da je slika preko DVIa puno bolje nego preko onog klasicnog plavog konektora. E i spreman sam izdvojiti cca8000Kn (+/- 10% ) sto manje to bolje ,-) Zahvaljujem, pa ako netko ima kakav savjet... pozdrav Josip |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Najbolje rješenje ti je uzeti laptop i docking station na kojem će monitor, te tipkovnica i miš biti non-stop prikopčani (da ne moraš svako malo uštekavati i ištekavati). Primjer: HP 6715b (izvrsna ponuda u Ve-Milu za 5449kn - 5% ako kupuješ na Amex) + HP EN488AA basic docking station (889kn, isto u Ve-Milu). Taj docking station inače ima (prepisano s Ve-Milove stranice): 4 dodatna USB 2.0 porta Ethernet & modem pass-through 2 x PS/2 ports Serial & parallel connectors S-Video, VGA, DVI & audio ports A s njim dobiješ i AC adapter. Naravno, ako ti HP nije mio, potraži sličnu kombinaciju IBM-a ili nekog drugog proizvođača. U svakom slučaju, puno je komfornije rješenje nego kopčanje brda konektora - ovako samo nabodeš lap na docking konektor i to je to. BTW, ja tako radim sa službenim Fujitsu-Siemens laptopom već godinu dana i kad ga ubodem, uopće nemam dojam da ne radim na desktop računalu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala sick boy ;-) jos me samo muci; Dali mogu koristiti DVI izlaz na docking stationu iako laptop nema DVI izlaz ? npr. ovaj HP 6715b nema DVI izlaz a docking ima ... sad dali bi Monitor spojen preko docking DVI radio ? Dali laptop moze biti ''zatvoren'' ( preklopljen kao u ugasenom stanju, kao kad g anosis u torbi ) da bi radio na dockingu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala... Malo cu prozujati po ducanima ;-) Sad bar znam sto mi je traziti Hvala obojici jos jednom. E skoro sam zaboravio, ovo prvo pitanje iz predhodnog posta; dali ce DVI na dockingu raditi iako laptop nema DVI ? ( mislim ako ne nadjem neki zanimljiv laptop s DVI izlazom ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Hoće, radit' će. Radi se o tome da se digitalni video signal prenosi preko docking konektora na dvi izlaz na docking station-u. Dakle, nema veze što nije izveden na samom laptopu. I, naravno, laptop može biti preklopljen, ali možeš i koristiti dual screen - staviti eksterni monitor kao glavni, a laptop držati otklopljen sa njegovim ekranom kao drugim display-em ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
super, sad mi je puno veci izbor tih prenosnika...samo jos da odaberem nesto, onaj HP ne zvuci lose...vidjet cu jos...morati cu jos jednom prelistati onaj vodic od vranoge ;-) dva monitora su mi previse uz ovog della. 24'' sasvim dovoljno za bilo kakav rad ;-) ponekad i previse ![]() ![]() hvala jos jednom ![]() pozdrav Josip |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|