|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
AMD ili Intel
ovak imam 2 soma kuna!gledo sam po netu i svugdje i dilema je sta sad nakraju uzet!AMD ili intel!intela sam mislio 2.8C a za AMD 2500+ bartona!uglavnom maticnu i u jednom i drugom slucaju je abit,za intel abit is7-e za amd nisam ni gledo koju!uglavnom kupujem bez pdv-a zbog svog zakon frenda i njegovih staraca koji imaju firmu pa ce mi sve to na firmu skrpat!sad vi preporucite!ja bi nekak intela!al ni amd nebi skodio,sto zbog cijene i rezultatima u igrama!kupujem komp iskljucivo za gaming!tocnije ut2k3 i ut2k4!vodeno je u izradi pa hladenje nece bit bed!posto cu sam slagat komp jebe me jezgra nezasticena na AMD pa bi to mogo sjebat ali...ko to zna!sve u svemu preporucite nesto!ak bi uzo amd ostalo bi mi nest za novu grafu!sad imam gf3ti200,512 ddr,40gb maxtor,to je ono kaj ostaje!aj nabacite kaj vam pada napamet za te pare |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Uff, još jedna AMD vs. Intel tema. Za ne povjerovati! AMD daje bolji odnos cijena/performanse izato ga većina ljudi na forumu ima i ako su ti UT-i jako bitni tam je bolji od Intela. S druge strane, Intel ima skuplje, ali nerijetko bolje procesore. Ti uspoređuješ Athlona od 700kn i 1000kn skupljeg pentiuma pa razmisli što bi ti se više isplatilo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
motocross
|
a znam sta usporedujem!al neznam sta da mislim!citam u vidiju da svaki deveti amd je sa greskom!kakve sam ja srece ja cu takvog dobit!A intela sam vec imo i prije ovoga!sretan sam sa njime i neznam jel da promjenim na amd zato sam i pito |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
u svakom slucaju athlona 2.5k+ jer je 3x jeftiniji od ovog navedenog 2.8c pentiuma. Kako si sam rekao najvaznije su ti igre. Zato kazem da uzmes athlona jer ce ti vise love ostat za grafu. A razlike u fps(ovdje mislim na frame per second a ne na first person shoter) su zanemarive ako biras izmedu procesora... Dakle to bi ispalo ovako bez PDV-a: Barton 2.5k+ ~500kn Abit NF-7 (bez S,SL) ~470 I ostane ti oko 1000kn za grafu+lova koju dobiš za trenutnu... Tak da ti je to oko 1400kn za grafu. Ako ti treba SATA ili neki od dodataka na ploču onda računaj 200kn više za ABIT NF-7 S ili SL... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kakva fucking greška na AMD?!?!? BTW; ak uzimaš comp za igre (a uzimaš) uzmi AMD. Ne kenjam zato što ja to imam, nego zato što AMD pere Intela u igrama podosta. A za razliku u lovi uzmi još RAM-a ili jaču grafulju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Za te pare rađe uzmi AMD Barton 2500+ i Abit NF7 i ostat će ti para za 9600XT i na konju si. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
motocross
|
evo bas gledam tomshardware i cjenike i u nedoumici sam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
Ak možeš ono kaj sam ti napisao za 2k kuna, onda uzmi. Ja ne bi dvaput razmišljao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
Vidim da baš i nebu stalo u 2k. Jel ti baš treba nova grafulja il ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
|
Gle, ak želiš proći jeftinije uzmi AMD-a. Intel ti se za te pare ne isplati. Ak uzmeš AMD-a imat ćeš para i za 2x256 MB KingMaxa 433 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Epox 8RDA+ rev 2.2, Barton 2500+, 2x256 KingMax SuperRAM 433 (ili ako imaš para 2x512), koliko bi te to koštalo bez PDV-a? Ova Abitica ima dual channel (sve ploče bazirane nForce2 i nForce 2 400 Ultra imaju dual channel, jedino nForce2 400 nemaju). Ventilator koje veličine? ako je 12 cm, imaš Papst za 144 kn u Linksu(odličan kompromis tišine i snage), YSTech ako tražiš tišinu, Titan ako tražiš performanse, naravo, jeftinije od Papsta. Pretpostavljam da ti treba za radijator, pa sam zato napisao 12 cm. Odi pogledaj u Links pa vidi što tražiš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Jadniče nabavi si slušalice za zaštitu sluha, uz TT će ti trebat!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Treba kaj skurit??
|
Daj uzmi Zalmana iako ćeš za Abiticu morat možda malo pilit |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Treba kaj skurit??
|
Frend mi ga ima i kaže da na low hladi dosta slabo, a već na medium je glasan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Pa jesi li ti napisao da ti je vodeno u izradi? Mislio sam da ti treba vent za radijator. Ako trebaš cooler, imam ti ja jedan Volcano 9, sa svim priborom što dolazi uz njega, očišćen, u original kutiji za 100 kn, kupljen u Ve-Milu, pod garancijom. Čuj, što se tiče ploče, koju god da uzmeš, dobro si uzeo. EPoX je ipak jeftinija (650 kn sa PDV-om), tako da za te pare opakiju ploču nećeš naći ( možda je za vlas lošija od Abita). Uz to, ima pasivnjak na NorthBridgeu, tako da ne proizvodi buku kao vent na Abitu (ako gledaš na tišinu, možeš slobodno uračunati Zalmanov plavi pasivnjak za NB - 55 kn), a radi stabilno na FSB200. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Zbilja neznam kakava bi to dilema trebala biti...AMD se kupuje bez razmisljanja vec zadnjih par godina i sudeci po prescottu tako ce i ostati. Ovdje naravno govorim o compovima za kucnu upotrebu i poglavito igre. Kupi si Sky-ev cooler...nije puno a hladit ce ti dobro...ne djelujes mi kao netko kome ce buka previse smetat. Imas u linksu 9600XT za cca 1300kn...dakle bez pdva moglo bi biti taman koliko ti ostane nakon kupnje proca i maticne.
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
motocross
|
isprinto sam si cjenike da u skoli mogu podcrtavat kaj da uzmem nakraju!a vodeno je u izradi i neznam kad ce bit gotovo!tak da moram cooler uzet neki da mi hladi!a tisina me i ne opterecuje previse!kad igrat stavim slusalice pa ni necujem nista oko sbe |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne znam kaj je bilo Teu ( recenzira HW u VIDI labu ). Poznam dotičnog i dojmio me se kao netko tko jako dobro zna o čemu prića. Ne vidim kak je mogao izjaviti da nekaj ne valja s AMD procovima :confused: Dapače - često su AMD Bartoni bili gosti u konfiguraciji snova/mjeseca ![]() IMHO - nakj si krivo skontal ![]() AMD nikaj ne fali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
Svašta sam čuo, ali da je svako 9. AMDov proc u banani, još nisam. Nego, u kojem si to broju pročitao? Gle, NEMA TEORIJE da je to tako, pa svaki proc izlazi iz tvornice testiran, a i ako nekom ludom srećom naletiš na proc koji ne radi, imaš 24 mjeseca garancije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|