|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
WYSIWYG web editor
Može li mi netko objesniti kako da integriram npr. TinyMCE u php stranicu da mogu editirat sadržaj. Problem je to što meni treba izmjeniivati više stranica, a ja želim koristiti samo 1 editor (glupo mi je kopirati isti editor 5 puta i da svaki uređuje 1 stranicu) Idealno bi bilo da kad klinkem na link1 editor otvori sadržaj (nekifajl.html) i da ga onda save-am (niti to neznam napraviti sa TinyMCE-om pošto mi on samo pokaže output, a njega nigdje ne mogu spremiti), a kada kliknem na link2 editor otvori drugu stranicu etc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Morat ćeš naučiti neki skriptni jezik, recimo PHP, da bi mogao spremiti promijene. Ne moraš kopirati editor 5 puta, pozoveš ga sa istom naredbom s koje god stranice želiš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Možeš li mi barem reći koje naredbe trebam. Dakle treba mi naredba za pozivanje editora da otvori neku stranicu i da tu stranicu snimi kad stisnem submit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne funkcionira to tako. Ne može TinyMCE "otvoriti" stranicu, ali možeš napraviti stranicu koja u formi učitava neki sadržaj (recimo sadržaj druge stranice), koja onda nakon editiranja submitaš i na serveru pohraniš gdje već želiš. S obziromna tvoja pitanja mogu ti jedino preporučiti da počneš učiti HTML/CSS, a nakon toga se baci na PHP pa će ti jednog dana biti jasnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo, shvatio sam. Stranicu loadam preko konfiguracijskog fajla. U form upišem php include("sadrzaj.htm") i tako mi u taj dokument učita fajl. Možeš mi samo objasnit kako da koristim 1 editor za više datoteka? HTML/CSS već odavno znam, da ne znam ne bih se bavio web design-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala na pomoći, shvatio sam sve. Našao sam drugi wysiwyg editor zvan abotwhizzy koji može loadati i save-ati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|