Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2007., 01:10   #1
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
WYSIWYG web editor

Može li mi netko objesniti kako da integriram npr. TinyMCE u php stranicu da mogu editirat sadržaj.

Problem je to što meni treba izmjeniivati više stranica, a ja želim koristiti samo 1 editor (glupo mi je kopirati isti editor 5 puta i da svaki uređuje 1 stranicu)

Idealno bi bilo da kad klinkem na link1 editor otvori sadržaj (nekifajl.html) i da ga onda save-am (niti to neznam napraviti sa TinyMCE-om pošto mi on samo pokaže output, a njega nigdje ne mogu spremiti), a kada kliknem na link2 editor otvori drugu stranicu etc.
Staro 11.10.2007., 02:02   #2
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Morat ćeš naučiti neki skriptni jezik, recimo PHP, da bi mogao spremiti promijene. Ne moraš kopirati editor 5 puta, pozoveš ga sa istom naredbom s koje god stranice želiš.
gog je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.10.2007., 21:57   #3
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Citiraj:
Autor gog Pregled postova
Morat ćeš naučiti neki skriptni jezik, recimo PHP, da bi mogao spremiti promijene. Ne moraš kopirati editor 5 puta, pozoveš ga sa istom naredbom s koje god stranice želiš.
Možeš li mi barem reći koje naredbe trebam. Dakle treba mi naredba za pozivanje editora da otvori neku stranicu i da tu stranicu snimi kad stisnem submit.
Staro 12.10.2007., 00:04   #4
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne funkcionira to tako. Ne može TinyMCE "otvoriti" stranicu, ali možeš napraviti stranicu koja u formi učitava neki sadržaj (recimo sadržaj druge stranice), koja onda nakon editiranja submitaš i na serveru pohraniš gdje već želiš.

S obziromna tvoja pitanja mogu ti jedino preporučiti da počneš učiti HTML/CSS, a nakon toga se baci na PHP pa će ti jednog dana biti jasnije
gog je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2007., 02:16   #5
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Evo, shvatio sam. Stranicu loadam preko konfiguracijskog fajla. U form upišem php include("sadrzaj.htm") i tako mi u taj dokument učita fajl. Možeš mi samo objasnit kako da koristim 1 editor za više datoteka?

HTML/CSS već odavno znam, da ne znam ne bih se bavio web design-om.
Staro 14.10.2007., 02:33   #6
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Hvala na pomoći, shvatio sam sve. Našao sam drugi wysiwyg editor zvan abotwhizzy koji može loadati i save-ati.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno