|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
(riješeno) Sam se pali i gasi
Kad upalim komp, nako cca 3 sec se ugasi, pa se opet sam upali, pa opet ugasi... U ćemu bi mogao bit problem? CPU Intel core 2 E4500 MBO Gigabyte GA-P35c-DS3R VGA Gigabyte 8600 GTS Chieftec 450W DDR2 1GB PC6400, 800Mhz, OCZ platinum XTc |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
hm..čudno mi je ovo "samovoljno" paljenje. Za gašenje bi se možda moglo okriviti napajanje da se radi o lošem napajanju što ovdje nije slučaj. Si provjerio temperature MBO, CPU i GPU? Za očitanje temperatura koristi Everest. Lp |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
si ziher da je sve dobro spojeno? preporučio bi ti da sve izvadiš na stol spojiš samo osnovno mbo, cpu, jedan keks rama, napajanje, grafu i jedan hdd možda netko drugi ima neki drugi savjet ![]() edit: naravno prije svega probaj clear CMOS. Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kakav hladnjak imas na cpu, mozda ne lezi dobro pa se komp gasi. Probaj ga upalit bez memorije i grafe, samo proc i hladnjak, pa onda dodaj memu pa grafu... Edit: Jesi stavio distancere? ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
veliš i clear cmos si probal...hm...čudno...da nije možda problem u kučištu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
x
možda žice kad stvore kontakt za paljenje ostanu zajedno spojene pa ga automatski zgasi za 3 sek, pa upali, probaj izvadit žičicu koja ide u pin na matičnoj od gumba za paljenje te ga upali jednostavnim dodirom odvijača(oba pina dotakni da bude ostvaren kontakt) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Clear CMOS obavezno. Takvo isključivanje/uključivanje se kod Gigabytea zna dogoditi kad postavke memorije nisu dobro namještene...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Dečki, sva sam to probal i ništa. Hvala na savjetima. Nosim ga na servis pa vam javim rezultat tj. uzrok. Sam se nadam da nije crkla MBO ili CPU. Doduše su još pod garancijom... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Nije riješeno. Nova radila 10 sec i ista stvar se desila s njom. Odnio sam cijelu kutiju u VE-MIL nek vide šta je. Reko mi je da je kriv jedan neiskorišteni nosač šarafa ispod MBO i da je on radio kratki spoj. Ali meni je komp radio 3 dana prije toga i nitko ga nije dirao i bilo je OK. Osim toga ploča je lakirana ispod. Tip je izvadio nosač i stavio treću MBO radila je 1 min i crkla. Nakon toga su zaključili da je problem u nespravnom RAM-u, i da zbog te memorije crkavaju MBO. neznam baš, ali sapunica se nastavlja, danas idem tamo da vidim što su riješili, u čemu je problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
E sad je rješeno. Dali mi novu mbo i ddr2, sami sastavili sve komponente, testirali da im ne bih opet slućajno došao i sads je sve OK. U ćemu je problem,ne znam. Oni imaju svoju priću u koju ne vjerujem, ali svaka čast bez problema su mi sve zamijenili. Rezultat: riknule tri mbo i jedna ddr2 memorija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|