|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Imam kučište Codegen Briza...Kod povečanog broja okretaja ventilatora CPUa povremeno kučište (valjda od vibracija) zuji dosta glasno (glasnije od CPU venta). Jel neko imamo iste probleme i kako to riješiti ? Znam, kupiti kvalitetnije kučište...nakon što sam iskantao svu lovu za novi comp nešto takvo trenutno nije u opciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Sam si odgovorio na to pitanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Šaljivo...jel neko isprobavao stavljeti nekakve izolacije, spužvice, gume ili slično i ima li to efekta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Mozes probati obljepiti velike plohe nekom spuzvom, ili kao sto je moj komsija radio itisonom prilicno je utisao i ukrutio kuciste.
![]() |
#5 |
Premium
|
Našoo sam po forumu da su nekima uzrok vibracija bili Hitachi diskovi.....ja ima dva ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Briza ima prilično glasne 80mm ventove u sebi. Onog na vrhu sam izbacio, a onog za hardove sam zamijenio i stavio na 7V, tako da je problem buke nestao.
![]() |
#8 |
Premium
|
OK, ali buka je jedno a ove vibracije nešto drugo, posebno što mi org ventilatori od kučišta uopče nisu u pogonu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Optik. 27.09.2007. u 17:20. Razlog: dodan link |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Moze ti ventilator od napajanja isto stvarati vibracije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#14 | |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Ono sto mozes staviti je neka tanka gumica izmedju distance i ploce -drugo nista. Maramice/vate/spuzve/gume (sta god hoces) stavi i ispod napajanja i na mjesto gdje idu sarafi. Izmedju ventova i kucista obavezno! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Buka je definitivno od diskova. Utori za diskove direktno su vezani (i dolje i gore) za kučište pa se vibracije diskova prenose na kučište.... Kako to najjednostavnije riješiti ? Mislio sam između diskova i stjenki držača ubaciti gumu ali je sve jako na knap (tražim tanju gumu)....ima li šanse da to pomogne ili moram ići na neko radikalnije rješenje? Wolv, gdje si nabavio ovu spužvu za kučište? Vidio sam da se može i smanjiti neki AAM....koliko se gubi na brzini i može li se vratiti na stare vrijednosti? Zadnje izmijenjeno od: tintin. 01.10.2007. u 13:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|