|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Kanim ugradit na gornju stranicu kučišta 120mm vent da mi ispuhuje zrak. Več sam odabrao da ću uzet PAPSTa i našao sam fangrill, za sad sve 5. ![]() vent. Nema problema, sve ću lako zacrtat i izbušit rupe za šerafe, ali kak izbušit rupu cca 11cm promjera a da to na nekaj liči. Jel več netko imao takve probleme? Kome se obratiti? Jednostavno ja ne bi htjeo prčkat po tome da ne ispadne nekakva elipsa i da me to onda proganja zašto nisam to dao nekome da stručno izbuši. Ajde, čekam savjet kak to rješit. Ponavljam, NE kučna izrada, nego stručno bušenje. Koga imate za preporučit? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
ja bi na tvom mjestu otisao kod nekog tko ima CNC ili slicno. za CNC odi u Teslu pa tam zicaj ili na kraj Savske (kod Veslackog kluba Tresnjevka) pa ti tip brijem tamo moze izrezat ![]() ili u neku velku radionu sa VELKIM strojevima, ha ha (opet mos probat u Tesli)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
ili nek posudi od james bonda onaj sat sa laserskom zrakom kad vec komplicira
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
I am the living proof da čovjek sa dvije lijeve može napraviti pristojnu rupu na kućištu uz dovoljno strpljenja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
pristojnu da, ali ja npr. trazim savrsenu rupu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Guest
|
Još nisam vidio savršenu rupu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Resistance is futile
|
Nema šanse da ja to pilom režem. Zadnja solucija bi mi bila da bošilicom uz rub crte bušim male rupice pa poslije turpijam. Nego gdje je ta Tesla? Brijem da ću skoknut u Savsku kod tog veslačkog kluba, inače tamo sam i cca 2 godine trenirao ali več par godina ne pa ni ne znam da tam ima neka limarska radiona. A kolko košta taj laserski sat od J.B.-a? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
Zadnja solucija ti je i najgora moguća...Izmasakrirati ćeš kućište. Ako trebaš ubodnu pilu i finu pilu za metal, javi se na PM, bumo neš dogovorili. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Resistance is futile
|
Nazvao sam nekog limara i objasnio mu problem. Kaže on, problema nema, samo ti to donesi i mi ćemo ti to izrezat. Na to ja pitam kojom metodom se služe kod rezanja, a on kaže ručno. Otpilim ja njega i pitam gdje se to može strojno izbušit. Rekao je neka limarsko bravarska radiona kod Selske, tata zna gdje je to, pa ću sutra navratit. Ako mi žele i uspiju to izbušit javim vam točno gdje je to. Nije da se hvalim, ali ako uspije imat ću okruglu rupu za razliku od VAS ostalih! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Ajde, nadam se da će ti uspjeti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
e vidis ja sam ti 7,5 godina trenirao u Tresnjevci ![]()
![]() |
#14 |
Guest
|
Ček, pa gdje vi živite? Ja sam na Vrbanima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
ja na kneziji, zakaj? :burn:
![]() |
#16 |
Resistance is futile
|
Ja u Trnju, u Cvjetnom. Ako se sječaš, imali su gore jedan ping-pong stol i svaki put poslije treninga bi ostali malo pikat. Na kraju sam se i prebacio na pingić, i sad sam u Industrogradnji i mogu reč da nisam fulao. Čak mi čisto dobro i ide. Nema više trčanja po zimi po nasipu ili oko Jarunskog jezera. ![]() vani brije vjetar ili pada kiša. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Samo me zanimalo. Vidim da svi znate ovaj dio grada, pa rekao, idem pitat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Resistance is futile
|
OK, dosta o tome gdje tko živi... Obišao sam danas par limara, svi su imali standardan odgovor. Nemamo alat za tak velku rupu, možemo ti jedino sa ubodnom pilom to izbušit. Na kraju mi je jedan tip rekao da netko u Samoborskoj bi trebao imat alat za to. Nazovem ja tog tipa i objasnim u čemu je problem i čekam da mi kaže NE, da oni to ne mogu napravit i da probam naći nekog drugog, a kad tamo tip kaže nema problema samo ti to donesi. Još pitam kojom metodom se služe, i sad ono glavno, služe se metodom vodenog mlaza za bošenje svega i svačega, ne samo limova. Mrak! Več je bilo kasno i danas nisam stigao do njih, ali zato idem u ponedjeljak ujutro. E onda da VAS vidim tko ima okruglu rupu, a tko jaja na kompu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Resistance is futile
|
Morat ću posudit digitalac od bratića pa ću vam sve lijepo pokazat. U ponedjeljak idem to dat bušit i stižu 2 80mm venta za stražnju stranu kučišta. Moram još izbušit rupe za potenciometre na PCI pločici (kućna izrada rupa) ![]() 2 fangrilla i na kraju još to sve moram lijepo posložit. Sva sreća da je fax danas završio i da imam idući tjedan slobodno pa da se igram sa time. ![]() naplatit pa vam sve javim u ponedjeljak. Do tad se malo roštiljajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Resistance is futile
|
Kao što rekoh. Ponedjeljak je bio dan D za moj blowhole. Otišao sam do te firme, lijepo zamolio i objasnio što mi treba, a oni su mi rekli nema problema, prošećite malo i za cca 15min će bit gotovo. Vratio sam se i več me je čekalo gotovo. Glatki rubovi, nemreš si ni žile prerezat da čak i očeš. Nigdje ni ogrebotine. Mrak! Pitam još ako bi mogao vidjet kak taj stroj izgleda i tip me odveo u radionu. Strojčina veličine manje sobe, buši (pili) vodenim mlazom pod pritiskom 3600bara. Kirurški precizno može pilit čelik do 10cm debljine, keramiku, koje kakve limove, gumu i sl. Pitam koliko sam dužan a tip kaže daj majstoru za strojem da ima za gablec. Na obostrano zadovoljstvo dao sam mu 50kn i lijepo se zahvalio. Tip je rekao ako bilo kad imam nešto takvo da samo navratim, da će mi to oni sredit. Doma sam si sam izvušio još 4 rupe za šerafe i sve to montirao. Ugradio sam 2 80mm venta na stražnju stranu, 120mm Papsta na blowhole i za svaki još potenciometar. Finta je u tome da ih imam samo 2 jer u Linksu nisu imali više, tak da moram pričekat do kraja tjedna da nabavim još i taj treći potrnciometar. Temperature su mi pale za cca 10C odkad sam stavio ta 3 venta. U normalnom radu je system 24C i CPU 32C, a pod punim opterećenjem system 28C i CPU 38C. Sve u svemu prekrasno izgleda i ja sam super zadovoljan učinjenim i nakon toga postignutim temperaturama. Znam da nestrpljivo ovo čitate i čekate da napišem gdje se ta firma točno nalazi, pa evo i tih podataka. KaPri, Samoborska 114, 01/3496845 i tražiti gdin-a. Marijo Lončar Mislim da sam zaslužio neku nagradu za to što sam Vam otkrio "tajnu". ![]() ![]() ![]() ![]() Mislim da je i red da se nakon ovakovih opsežnoh zahvata na kompu promijeni i sig, pa sad vi slinite. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Čestitam!:clap: Sjeti se tko ti je dao ideju ![]() Sad baš razmišljam o bočnom blowholeu od 12 cm na jednoj i dva blowholea 8 cm na drugoj. Možda ću ih sam raditi, možda odem u KaPri. Nego, zašto nisi uzeo onaj front control pane za 3.5" bay sa 4 potenciometra? Ovi mali ventovi, da li ispuhuju ili upuhuju zrak? Jesi izrezao mrežice za ventove sa kućišta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Resistance is futile
|
Da i ja sam htjeo taj 3,5"panel ali na prednjoj strani kučišta nemam front panel 3,5" nego samo utor za floppy i 4×5,25". Nisam htjeo davat cca 250kn za taj panel pa sam uzeo iz starog kompa PCI poklopčić i njega prepravio i čak dobro i izgleda. ![]() Coolermaster sa plavim ledicama. Kad več imam plavi LCD i gumb za paljenje na prednjoj strani onda neka ta 2 venta budu plavi sa stražnje strane. Inače oni upuhuju, a napajanje i blowhole ispuhuju zrak. Ti 80mm ventovi su 25dB i 2500rpm, ali podešeni potenciometrom stvaraju minimalnu buku i daju dobar protok zraka. Mrežice još nisam izrezao jer ih nisam kupio, morao bi ići u Chipoteku, a to mi je 3 dana jahanja. Za sad je ovako čisto OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
|
Brz si, nema što. Kad sam postao poruku vidio sam ti sig i dok sam editirao poruku, već si pročitao moju staru poruku. LOL ![]() Ako trebaš mrežice, mogu ih otići ja kupiti, i tako moram na fax. Hoćeš ići u KaPri da ti izrežu mrežice ili ćeš to u vlastitoj režiji? Kako si zadovoljan Papstom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Resistance is futile
|
Ma Papst je zakon. Kad radi na defaultu čuje se, ali kad ga sa potenciometrom reguliraš postigneš kompromis između buke i protoka zraka. Za mrežice ću još razmislit, znam da su najjeftinije u Chipoteci, ali nema šanse da ih dam sam radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Moj zez. Mislio sam hoćeš li izrezati mrežice koje imaš sad na kućištu (dakle, hoćeš ih sam rezati ili ćeš dati u KaPri da ih izrežu) i zamijeniti ih grillovima iz Chipoteke. Sorry, nisam se dobro izrazio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Resistance is futile
|
Ma ne, ako ću to radit sam ću ih izrezat. Imaju nekoliko tankih spojeva koje lako sa pilicom prepilim i fino poturpijam. Tak i tak će to grill pokrit. Ali za sad sam se dosta več namučio sa nabavkom i montažom tak da ću to ostavit neko vrijeme ovako kak je. Nema neku ulogu osim vizualnog ugođaja. Pa šta tebi uz sve te ventove i pasivce još trebaju i bočni ventovi sa svake strane. Pa gdje držiš komp? U pećnici? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guest
|
Ma puknulo me modanje, što ćeš.:burn: ![]() Sad sam napravio kartonsku stranicu pa pa ću se igrati sa pozicijama venta kad ga kupim (Papst rulez), a moram isprobati kakav je efekt ova dva mala venta sa desne strane ako imaju slobodan protok i da li mi se isplati rezati stranicu. Još da napravim stražnji control panel (dao si mi ideju, hvala) i mislim da sam miran... za ovaj mjesec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
e a kolko precizno reze ta voda? mislim kolku najtanju crtu moze povuc i jel radi ko CNC ili kak (ocu reci mogu mi npr. neki fejkerskiji prozor izrezat)? :clap: :burn: ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|