|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
U koju trgovinu po servere i mrežnu opremu?
Pozdrav, Pojavila se potreba da kupim, po mojoj procjeni nekih 50k eura opreme. Cca 5 servera, 5 switcheva, UPS... Kontaktirao s par trgovina ali ne dobivam zadovoljavajucu uslugu. Gdje vi kupujete, recimo to tako, enterprise grade opremu? Gdje mogu naruciti a da ne moram specificirati apsolutno sve i misliti da li imam dovoljno ladica za broj diskova koje sam uzeo i da su kompatibilne 100% i koji mi tocno kabel treba za stackable switheve i koji switch se moze stackati s kojim... itd. Odnosno, gdje su ljudi profesionalni i znaju sto prodaju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ezy, Proaxis, Assman za switcheve i rackove. Ali ako tražiš gotovo riješenje, dođeš, kažeš što trebaš i oni ti ponude, nećeš to naći u RH tako lako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
senetic?
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
50k € opreme se ne kupuje kao kumpire, netko tko zna šta radi treba detaljno definirati / precizirati šta sve treba, ako ne znaš / želiš da to odradi netko za tebe onda se angažira meka firma koja radi takve stvari ("implementacija hw i sw rješenja") za izvjesne nofčiće. A da bi i oni to mogli napraviti opet xy stvari treba biti definirano u suradnji sa njima. Znanje košta / naplaćuje se pa konzalting zna biti fina cifra. Na kraju opet je na tebi da paziš "jeli imaš odg. br. ladica za broj diskova koje si uzeo". |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ne trazim gotovo rjesenje, trazim da osoba koja prodaje zna koja memorija ide u koji server. Ako kazem, dajte mi taj i taj server ali mi treba 512GB RAM-a umjesto 128GB onda ocekujem da ne moram tocno specificirati koje module po part numberu nego da mi ponudi kompatibilne. Ili recimo dodajem diskove, zasto ja moram znati tocno koja ladica ide za te diskove u taj server i razmisljati da li su dodani oboje ladica i 3.5 na 2.5 adapter jer sam uzeo 2.5 diskove za server koji ima 3.5 bayeve? Apsurdno mi je to. Da se razumijemo, ja nisam dosao u ducan s informacijom o tome koliko ce biti hostova spjeno i sto ce ici preko te mreze niti sto ce se vrtiti na serverima... itd. Dolazim sa tocnim specifikacijama onog sto mi treba ali ne do te mjere da dajem 100% tocan i potpun popis part numbera stvati koje kupujem. Nisam do sad nabavljao ovoliko opreme odjenom s toliko puno promjena i dodataka na stock. Mozda previse ocekujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Takve stvari ti ne prodaju dućani, već tvrtke, implementatori, distributeri itd itd. U dućanima nemaš baš ljude koji se budu bavili s takvim ponudama. Ja radim specifikacije i implementacije takvih sustava pa moja ekipa iz prodaje kontaktira direktno distributere. Inače se sve radi po serijskom broju servera i opet ti moraš dati dovoljno dobar input npr. koliko ti raw prostora treba ili koji broj diskova (o tome ovisi koji kavez i koliko kaveza ti treba itd.), ili memorija ovisi o broju ugrađenih procesora u serveru jer se moraju poštivati neka pravila. Pošalješ mail integratorima i bude ti netko javio.
![]() |
#8 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Upravo to. Ako gledaš primjerice Dell servere, nađeš na stranici partnere tj sistem integratore. 50k je sitno ali opet neće te odbiti. ![]() Oni na list price cijene dobiju određeni rabat, dio toga ide tebi i opet prođes jeftinije nego bez njih. Ako sada imaš recimo HPE, Dell ti daje bolji popust nego da već imaš Dell, tako i obrnuto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
nećeš to sam riješiti, niti će ti neki referent prodaje to znati složiti. treba ti sistem integrator, ili barem konzultant sistem integratora. kupio sam sad 150k eur servera, znam "okvirno" šta mi treba. ugovorili smo sistem integratora. za hw, za svaki od lenovo servera ide još valjda 2 stranice part numbera koji dolaze u tom serveru. doslovno svaki ventilator je part number. pa ram, pa procesori, pa napajanja, pa oni sas backplane-ovi, pa ladice za diskove, pa diskovi, nemam pojma. moj request je bio "hoću server koji ima to i to za tu i tu svrhu" i dobio sam nazad kompletno rješenje. ako se time ne baviš poslovno - nećeš se snaći. ili ćeš kupit "neki" server pa šta dođe dođe, ili se nećeš uopće zamarati sa time i ugovorit ćeš firmu. ja se time uopće nisam htio zamarati. rekao sam svrhu, šta hoću virtualizirati, koja redundancija, koji data storage, kakav vid pristupa tome, i okvirno tehničke karakteristike. ostalo je na njima da ponude da to radi i da mi se ukomponira u postojeće stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Span, King itd., uglavnom sistem integratori. Možeš ti naručiti Dell server direkt u Kodeksu, al moraš točno znati šta hoćeš, PN-ove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
U koju trgovinu po servere i mreznu opremu
Citiraj:
Prodaja ako i zna neće ti ništa garantirati. Oni se oslanjaju na ljude koji su certificirani da rade s nekim OEM-om da im definiraju što gdje ide kada slažu ponude prema tebi i naručuju s raznih skladišta/dobavljača. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
@gnjepar, pogledaj https://ogma.hr, tamo mozes rijesiti sve sto si napisao, brzo i profesionalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|