|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
SLI mod na cipsetu DFI NF ultraII/m2
Posto ova ploca ima NF4 ultra chipset, a grafu bi tako rado stavio u donji slot na maticnoj zbog hladjenja chipseta .. kao sto sam na staroj lan partyijici.. pricao sam sa ljudima sa diy-streeta, uglavnom IZVEDIVO je. koliko ce uspjet zavisi ako ne zayebem nesto ![]() uglavnom, tu neku olovku sto provodi struju nemam, ali imam lemilicu ![]() dfi lanparty: http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=2322&p=2 http://www.diy-street.com/forum/showthread.php?t=10736 dakle. Isti shit, osim sto je nvidia kasnije da sprijeci moddanje nakapala nesto po tim pinovima. Evo kako izgleda moj chipset. ![]() Sad, zanima me zasto su prekrili i ove pinove LJEVO kad je za mod potrebno ove DESNO? Znaci da se nesto i s onima moze? ![]() Ja bi tu zastitu skinuo pazljivo sa skalpelom i onda spojio jako malim dijelom lema, tek tako da je. Ili ona olovka, o kojoj neznam ama bas nist. Jel toga ima u chipoteci? Jel to provodi dobro? Jel se lako skida? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
A na koliko ti sad radi grafa kad je premjestiš u niži slot?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ma ovaj put nije do grafe, silancer radi svoj posao dobro ![]() Nego do chipseta, mrzim ovaj cooler. Vruc je i bucan. Nakalemio bi plavog Zalmana gore kao sto sam na lanpartyijici.. jer thermalrighta jos nisam nabavio. Pc radi preko noci tako da je tu zapravo problem.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
Htio sam reći da staviš u doljni slot i izbenchas...ako je isto čemu se zaje*avati sa modom. Ja sam još za Ultra-D nabavio 05-SLI pa mi sad paše svuda ![]() A ovaj cooler sa tvoje ploče ne samo da je glasan nego je i gadan za popizdit ![]()
![]() |
#5 |
Premium
|
Tocno to, budem istestiro, inace po manualu pise da donji slot radi na 2x dok nije sli. Trebao sam poslikat kad sam prvi put micao taj chipset cooler, pastu sam morao skidati brusnim nastavkom za dremel a sa chipa cistiti ostatak paste razrijeđivačem - stavio malo svoje paste - temp sa 67 na 52 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Je, na toj ploči je cooler ko igračka. Po meni je najbolje staviti 05-SLI i bog...
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Pa probaj, na Ultra-D koja isto ima NF4 chipset je onda svaki slot radio na 8x. Koliko se ja sjećam ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
Eto vidiš...sad još samo bolji cooler na chipset ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|