|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
vjerovatno crkla 6800nu, help
u burazovom kompu (p4c800,2.8c, 1gb corsair, 420w chieftec) mi je 6800nu kojoj je jucer istekla garancija u linksu i naravno danas ujutro se upali komp i ne radi, nema slike...i dobim nekakva 2 beepa pa 3 brza beepa, neznam sta znace rami nisu 99% jer sam ih probo pojedinacno u razlicitim slotovima, napajanje radi, proc radi, za maticnu nisam siguran al najvece sanse su da je graficka, jel moguce da decki u linksu budu tak dobri i zamjene mi grafu ak sam fulo 2 dana (jer bi sutra ujutro odnio u servis) probo sam resetirat cmos, pa ak neko ima jos nekih savjeta, bio bih zahvalan... btw. nista nije bilo clockano (da, da, znam...zlocin, al htio sam da taj komp jos izdrzi podosta, al izgleda da ON ima druge planove...) tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Imao sam sličnu situaciju, al na kraju je otišla mema. Jesi isprobavao rame na tom kompu ili na nekom drugom? Kad se meni to dogodilo isto sam isprobavao rame jedan po jedan i dva su radila a treći prdnuo. Al nije mi vrag dao mira pa sam otišao do frenda. E kod njega je matična na sve tri napravila bip bip ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a probo sam na istom kompu jer nemam jos jedan komp na kojem mogu probat ddr1, inace to je 2x512 corsair twinx xms (ovi koje ti imas) ne znam...ne iskljucujem mogucnost da su rami, ali vjerovatnije je da je graficka, jer doslovno nema nikakvog signala na monitoru, fakat ne znam probat cu ujutro rano stavit staru rivu tnt 2 pa ak s tim radi onda znam sta je...ako pak opet bude isti problem onda nije graficka pa su vjerovatno rami ili maticna |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Malo detaljnije opiši beepove, koliko dugih, koliko kratkih, ima li kakvih ponavljanja i slično. Na donjem linku možeš pogledati info o beepovima, ali nemoj to shvatiti ozbiljno jer nekad i ne pokažu točno na neispravnu komponentu. Shvati čisto informativno odakle bi mogao krenuti... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50273 Ti imaš Asusovu ploču i time AMI-jev BIOS.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
javio frend da rami rade, onda moze bit ili maticna il proc, probat cu sutra/preksutra |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nešto s procom ili na relaciji proc <-> matična...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
imo sam isti istoviti problem.i ja sam mislio da je grafa vrisnula kad je naglo nestalo struje a na kraju se uspostavilo da je sve u redu.probaj sve izkopcat i grafu i rame i ociti one utore i stavi sve nazad i vidi oce li radit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
evo sta sam napravio: bio sam sve raskopco mijenjo graficku, rame itd, nije pomoglo onda sam danas ostavio svoj proc kod frenda i uzeo njegov 2.4c, probo s njim i sve radi savrseno...neznam sta sad to znaci jer i njemu moj radi dobro...tak da izgleda da sve radi i neznam zas je kenjalo za par dana cu napravit natrag zamjenu za proc pa cemo onda vidjet dal ce mi stara konfa opet proradit, cudno...al drago mi je bar da ne moram nis novo kupovat, ak mi nece 2.8c radit opet kod mene zamjenit cu se za proceve sa frendom jednostavno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|