|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Recenzija stola...
Evo zanimljive recenzije: radni stol...pardon...stol za racunalo ![]() Pisem ovdje jer ne znam u koju bi skupinu hw-a ovo islo... Uzeo prije par dana novi stol: ![]() Nije klasican, izgleda malo svemirski, ali sluzi svrsi i nije niti tako skup, oko 700kn u Primi, ne sjecam se tocno, zena uzimala jos neke pi*darije, a mene puklo i uzeo stol ![]() Imaju ga u jos boja, ja uzeo ovu bukvu jer su to imali na lageru, dimenzije su (u cm, SxVxD): 120x76x60. Prostor za komp je dolje lijevo, ona daska na koju dodje je podesiva po visini, ako se makne stane kuciste do visine nekih 68cm. Hura, vise ne cujem niti WD3200AAKS otkad je kuciste dolje ![]() Dobra stvar, ladica na izvlacenje je sirine skoro nevjerojatnih 80 cm sto je super za veliku tipkovnicu. Malo je uza radna ploha na sredini, ali to ne smeta, gore lijevo su si projektanti zamislili prosirenje za monitor sto samo dokazuje da nemaju pojma o ergonomiji iako mi je monitor sasvim fino stao na sredinu stola (jos jedan plus, sad ga vise ne moram podloziti knjigama). Na tom prosirenju sad se smjestio printer. Za skener se nazalost nije naslo mjesta, ali njega ni ne koristim tako puno... Stol je dosta stabilan, jednostavno se sastavlja (sto je OK s obzirom da se ipak radi o jeftinjaku), si vazniji bridovi dobro su obradjeni i nisu ostri. Jedini moguci bed kod sastavljanja je sto se velika ploha drzi samo na drvenim cepovima i ljepilu pa nije pozeljno stol prenositi drzeci ga za to. Ne znam za sto su si zamislili ovu donju dasku (ispod nogu), ali meni sasvim fino sluzi za drzanje nogu ![]() Sve u svemu, stol je cisto ok za taj cjenovni razerd, narocito ako se usporedi s raznoraznim glupim rjesenjima koja se vidjaju okolo po trgovinama namjestajem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Meni je jako drago što si zadovoljan stolom. Meni to niti izdaleka ne priliči dobrom stolom za komp. Ergonomija je zaboravljena kao smjernica za slaganje. A taj dio je meni presudan jer moja bolesna kralježnica ne podnosi ništa osim savršenog. Jedno vrijeme sam uredno pohodio razne centre, prodavaonice namještaja i sl. Tako sam uvijek gledao i stolove na kojeg bi posadio svoj komp. Tek je jedan model uspio zadovoljiti nekoliko osnovnih kriterija. To definitivno nije bio stol za mene ali bi mogao zadovoljiti veliku većinu ljudi. Nije važno koliko je koštao. Nije bio skup iako nisam imao nikakav cjenovni limit, obzirom da i nisam imao pravu želju kupiti ga. Ladica za tipkovnicu, po mojem mišljenju i iskustvu, ne služi ničemu. Imam na poslu jednu širine 100cm i koristim je za sve osin za njenu pravu namjenu. Jednostavno je prenisko. Stalak za monitor je dio koji su proizvođači namještaja napokon otkrili, ali ga i dalje loše izvode. Ne može biti viši ili niži od 10cm. Isprobavao sam svašta i nije bilo dobro. Komp svoje mjesto nikako ne može naći svoje mjesto sa lijeve strane. Dok bi kabel od MX510 nekako i došao do kompa, kabel od Logitech tikovnice niti u snu. To je pravo mjesto za printer. Moj trenutni stol zadovoljava me koliko je to moguće. Nije savršeno ali... Imam stol 180x90 cm. Na njega je stavljena nešto kraća ploča za monitore koja ima držaše u vidu komada štafli (za one koji ne razumijuu, građevna letva 5x7cm), dakle puno drvo. Ploča je iverica ojačana sa umetnutim komadima punog drva. Sve se to donekle bori sa mojim monitorima (21'' + 19'' ili oko 50-tak kg). Radna ploča je od punog drveta debljine 3 cm. Ima i ojačanje koje je zamišljeno kao kanal za kablove i za to odlično služi (iako ne kod mene). Svi stolovi koje sam vidio evidentno su napravljeni prema zamislima uredskih teta koje po cijeli dan premeču papire, a komp je ono što im smeta na stolu. To se vidi iz činjenice da je monitor obavezno sa strane da bi što više mjesta ostalo ispred, kako bi stalo puno papira i registratora. Onda to nije stol za komp, nego za papire. A to je neka druga kategorija. Na stolu za komp monitor MORA biti ispred korisnika. I tu je najveći problem. Kako nagurati 21'' CRT na stol od 70cm? Odgovor je nikako. Zato se može nagurati na 100cm. I nisu ništa popravili stolovi nego pojava jeftinijig LCD monitora, koji zauzimaju manje mjesta. Ali opet stolovi nisu manje loši. Ne da mi se više pisati o ovome. Nema do toga da uzmem pilu u ruke i napravim savršeni stol. Od kupovnih rješenja nema koristi niti uz preradu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
IMO nis posebno u tom stolu nema, i slazem se sa Rakom da se tesko/nemoguce moze nac dobar gotovi kupljeni stol, zato je mojeg napravio najbolji stolar u okrugu, 3 dana smo samo nacrt radili i doradjivali, kostalo je novaca, ali i vrijedi, svi ovi stolovi za komp koji se prodaju po Primi i di vec ne, izgledaju mi ko igracke, a svi su manje-vise na isti kalup i bez ikakvog plana i smisla
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Najbolji stol je komad radne ploce tipa http://www.javor-trgovina.hr/radne.html usarafljeno u zid na dobro jake L nosace. Nema dalje - plafon! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Imam 19" CRT poprilicne mase i znam kako je tesko naci mjesta, pogotovo ako imas jos jedan monitor. Citiraj:
![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
Najbolje je napravit svoj stol kako ti hoćeš i napraviš 100 puta kvalitetnije nego kakav je kad ga kupiš. u Primi ima jedan stol za 450kn, ogroman je to kupujem ako ga bude bilo jer sam zadnji put tamo bio u 7mjesecu. ![]() Ja sam radio ali samo ploču za ovaj što sad imam, ružno ispalo, skinuo ploču drugi dan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Dakle, podesim maslon za ruke i visinu stolca da bude dobar za ladicu tipkovnice. Onda su mi noge prenisko i previše skvrčene, a monitor... od ladice do radne površine 10 cm, onda još 15-20 do površine za monitor, pa visina stalka... moram malo odštemati plafon da to stane u sobu. moji vratni kralješci i koljena će to svakako znati cijeniti. Svaki dan će mi javljati koliko su sretni. Ako podesim visinu stolca da bude prikladna monitoru, onda komotno mogu tipkati nogama. Vratni i križni kralješci će vrištati od sreće. Trenutno mi stol nije savršen. monitori su previsoko jer ne mogu modešavati njihovu visinu, niti mogu skinuti stalak. A stolac je prenisko jer je podešen za igranje. Zavalim se, stavim noge na subwoofer (što mu je jedina korisna funkcija) i naslonim glavu, pa gledam ravno u monitor. Dobro za igranje, katastrofa za rad. povisivanjem stolca dobivam setup za rad, ali se ne mogu zavaliti. Uglavnom, nije savršeno. Čak niti monitori nisu iste visine. Nisu isti a jedan je kod mene samo na posudbi. Rijetko je kod mene sve kako treba. Uvijek imam tuđeg hardwarea koji se testira, gušta ili sl. Komp mi je na stolu jer stalno nešto mijenjam i isprobavam. I još je otvoren jer mi se ne da 2 puta dnevno otvarati ga. I tome dodaj more žica. Nije lijepo pa ništa niti od slika. Nema smisla. U zadnje vrijeme mi komp služi samo za PCE, mail i CoD2. I to rijetko, što je objašnjeno u threadu malo niže u svaštari. Dobio sam hardware koji je nekompatibilan sa bilo čime, nema turn off opciju, BIOS se može podesiti samo na jedan način, a to je svakog trenutka drugačiji (ostalo rezultira paljenjem piezzo sirene), OS je bugovitiji od Windowsa, patcheva ima milion ali nisu svi dobri, nema automatic update, support je očajan, nema firewalla koji djeluje, system restore ne postoji, troši previše energije, napajanje se previše grije i jedva je dovoljno, procesor raadi na 100% samo za ispravljanje bugova i pravodobno paljenje sirene. Ali su driveri savršeni i obožavam ga. Trenutno ima 13 dana i piezzo sirena je dosegla svoj maksimum rada.
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
rak - nije me zanimala slika tvog radnog stola, to sam vidio i uživo. ![]() nego me zanima slika stola sa početka priče. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Gabre, slika ti je u prvom postu javi se u donatore da skupimo za neke cvike socijalne ![]() Zanimljivo, review stola ![]() Sve sto ocekujem od stola za komp je visina 75cm i dubina 80cm - ako pretpostavljamo da je u igri LCD monitor. Nikakve ladice za tipkovnice i miseve, jer nije mi jasno kako mozete pisati i koristit mis, a da vam laktovi vise u zraku. To mi je najgora nocna mora. I ne volim takve gotove stolove, previse polica i pregrada. Najradje bi onakav klasicni uredski ogromni kutni stol ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Još nisam vidio tvornički proizveden stol koji bi zadovoljio moje potrebe. Slažem se sa Rakom da su svi "stolovi za računalo" koji se danas nude u prodaji katastrofa. Uz sve mane, prije bih rekao dizajnerske gluposti, koje je rak nabrojao, spomenuo bih još jednu koja meni neizmjerno smeta. Radi se o tome da svi ti "stolovi" imaju s tri strane na ovaj ili onaj način zatvoren prostor ispod radne plohe. Oni najmazohističkiji dizajnirani, imaju čak i nekakve police na mjestu gdje bi korisnikova koljena trebala biti. Dovraga, ja sam krakat i želim mogućnost da ispružim/protegnem noge ispod hebenog stola! Ali, ne...oni moraju ispod stola ugrađivati police, pregrade, zagrade, grede, prečke, stranice... U doglednoj budućnosti očekujem da ispod radnih ploha počnu stavljati bodljikavu žicu. Jer je to kao praktino, možeš na nju svašta objesiti... Gledajući nebrojeno puno "stolova", došao sam do zaključka da nema druge nego napraviti stol vlastitim rukama te eventualno dokupiti nekakve ormariće sa ladicama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: raf. 18.09.2007. u 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
omg... ![]() kuhinjsku radnu plocu sirine 60cm kao stol... no comment ! meni je moj stol super samo da imam LCD da mi stanu ruke do lakta na njemu bio bi savrsen jer se sa stolcom mogu privuci totalno k njemu. malo sam visi i ne pasu mi ovi stolovi za komp, jer ova govna na razvlacenje di dode tastatura su niska i samo mi leda pucaju, ova donja polica di bi trebao neki printer kao doci mi udara u potkoljenicu i rade bi bio naboden na kolac nego sjedio za takvim stolom 4-5 sati (netko i duze)... ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|