|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Dell HDD 2.5"
Ovako namjeravam kupiti novi HDD za laptop Dell Inspiron 6400 Unutra vec imam HDD koji radi na ATA sucelju sa 5400 rpm , a sada bi htio ubaciti u njega ovaj . Ali neznam oce li mi maticna i BIOS to podrzavati . Gledao sam na njihovim stranicama sa nekim hardware selector i izbacio je nekoliko bas dellovih hdd-ova a neki su bili cak i u SATA sucelju sa 7400rpm . Pa tako sto da radim , da kupujem ili ne ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa ako unutra imaš ATA disk, ne možeš kupiti SATA nego samo opet ATA.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kao sto domy kaze da ne mozes stavit sata disk umjesto obicnog ata. Al osim toga trebalo bi radit bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Znaci ja u laptopu nigdje nemogu prikopcati SATA konektore nego samo ATA ? sutra cu ga rastaviti da vidim imam li sata konektore jer sam pitao vec bio na ovom jednom drugom forumu i rekli su da moze ali cu provjeriti za svaki slucaj Citiraj:
A ako bi htio stavljati ATA disk ovaj sada unutra vrti se na 5400 rpm a ja bi htio uzeti ovaj jedan od 160 Gb sa 7200 rpm ATA . Oce li biti kakvih problema u vezi toga ? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.09.2007. u 09:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Mislim ako je ATA disk da nisu stavljali SATA kontroler na plocu. Vidjet ces to kad ga rastavis. Kasnije kupi disk. Brzi disk ce ti jace zagrijavat lap. Ako ti stvarno ne treba veca brzina uz nedostatak jaceg zagrijavanja i vecu potrosnju uzmi veci disk i jeftiniji umjesto brzeg i znatno skupljeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
hvala vam pomogli ste mi puno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|