Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2007., 12:54   #1
Lepy
žicless surfer
Moj komp

Lepy's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Oprema za videokonferencije

Trebam u firmi nabavit opremu za videokonferencije radi kontakta sa partnerima...ono, moramo se vidit i čut E sad, znam da mogu za to koristi skype i ostale slične pi......je, ali mene bi više zanimali oni "sve u jednom" portali šta proizvodi polycom (npr. http://www.polycom.com/usa/en/produc...room/v700.html ) il nešto poput toga s obzirom da je polycom dosta skup (ovaj v700 iz linka dođe oko 3k $).

Potreba je da komunicira 2-3 ljudi s jedne i druge strane. Jel imate kakvih ideja??? Da li znate kakve firme u HR što se bave time???
Staro 19.10.2007., 13:03   #2
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Hamm je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2007., 15:33   #3
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Trebas voditi brigu i o bandwidth-u na mrezi, tj. neku vrstu qos-a treba staviti da to radi kako spada. Ja sam radio sa polycom kamerama i na internoj mrezi je ok, ali cim ide preko losijih linkova ili nema qos-a trza dosta.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 09:23   #4
Lepy
žicless surfer
Moj komp

Lepy's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pitanje, ako mi tko može odgovoriti...
Da li je potrebno da se na svim lokacijama koje koje sudjeluju u videokonferenciji nalazi ista oprema? Ili je samo bitno da koriste isti protokol (npr. IP based konferecija koristi SIP pretpostavljam...)?
I o kojem bandwidthu mi ovdje razgovaramo? U firmi imam adsl flat, za sada još uvijek 5120/512 Kbps dok ne promijene...
Staro 22.10.2007., 12:11   #5
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Lepy Pregled postova
Pitanje, ako mi tko može odgovoriti...
Da li je potrebno da se na svim lokacijama koje koje sudjeluju u videokonferenciji nalazi ista oprema? Ili je samo bitno da koriste isti protokol (npr. IP based konferecija koristi SIP pretpostavljam...)?
I o kojem bandwidthu mi ovdje razgovaramo? U firmi imam adsl flat, za sada još uvijek 5120/512 Kbps dok ne promijene...
Kod nas se koristi TANDBERG sustav. Skup ko sam vrag ali to govorim jer znam da ostali siteovi nemaju ovaj sustav i sve radi kako spada.
mann je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno