|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
AMD stock hladniji od Zalmana!? Zasto?
Moze li mi netko objasniti zasto je u ovoj konfi; AMD 64 X2 4600+ (nikad klokan), ASUS A8N32SLI (pasivno hladjenje), Leadtek 7600GT TDH (tvornicki 590/1600), neklokana DDR 2GB, Seagate 7200.11 250GB (aktivno hladjen sa 2 venta), Chieftec 450W napajanje sa velikim ventom, case sa chieftec 80mm ventom naprijed za uvlačenje i otraga za izvlačenje...OS Vista x64 Ultimate... CPU idle na AMD stock cooleru 35C (na full 55C), a sa Zalman-om AlCu 7000-B na 2600(max) okretaja cak 45C (na full 65C)? Vise puta sam provjeravao kontakt coolera i cpu. Cak sam pokusao i sa AS 5 i sa AS Ceramique pastom. Rezultat uvijek isti. Sistem nije bio nestabilan. Sasvim slucajno sam otkrio da je na Zalmanu toplije. Stabilnost mi je vazna, ali rado bih vratio tihog Zalmana... Ima li tko ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li taj box cooler ima heat pipeove? Ako ima, to je dovoljan razlog za njegovo bolje hlađenje. Većinu današnjih procesora i grafa je teško dobro i tiho ohladiti bez heat pipeova. BTW, ne znam kako ti Zalman na 2600 rpm može biti tih???
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
"Samo vodu ne!"
|
Da, stock ima heat pipove! Tko bi rekao da je zato!? Zasto je onda Zalman 3x skuplji? Ma ne kažem da je Zalman nečujan, ali je tiši od stocka |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Zato jer je Zalman 7000 serija stara godinama i bila je namjenjena da se njome hlade Semproni, Northwooodi i Bartoni a ne Dual Core zvjeri... ![]() Inače i danas Zalman ima dobrih coolera (pa i za procesor) okrutno je reći da samo žive na staroj slavi problem je samo u tome što ima isplativijih coolera od njih... Od ovih non heatpipe Zalmana IMHO samo 7700 ima dovoljno protoka da hladi Dual Core jer ovaj moj je taman na knap da radi kako treba a ja imam dobar protok... Inače serija 9x00 je bolja ali IMO ne vrijedi one love, eventualno 8700 je ok sa svojm heatpipeovima...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
1. da ne ponavljam za kolegom 2. buka se rjesava ugradnjom tiseg i kvalitetnijeg ventilatora na postojecu bazu...(u slucaju drzanja proca na stocku)
![]() |
![]() |
#8 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Moze li se negdje kupiti samo ventilator za amd box hladnjak? Ja nisam uspio naci. Koliko ja vidim to nije onaj standardni ventilator 60 ili 80 ili 120mm kao za kuciste, zar ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Ima samo jedan 70/70/15mm vent na nabavi - neki sharkoon - 24.4db i 2000o/min. Glasno je to, a i sporo. Pitanje je koliko bi taj hladio... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ak se nevaram, to je 72mm
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Samo jos nesto, Zalman uopce nije 3x skuplji. Dapace, taj AVC cooler dosta kosta... http://www.frostytech.com/articlevie...articleID=1962 Ovaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja imam stock kulera od opterona koji ima heatpajpove i ako ne misliš klokati onda nema ni potrebe da ga mjenjaš jedino je gore stavljen ventilator 8x8 debljine 2.5cm jer je onaj orginalni bil oko 1.5 i to nije bilo dobro
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
AMD A64 Box cooleri imaju 72mm standardni ventilator na sebi samo je (eventualno) malo tanji od "običnih" iz dućana kaj je posve nebitno... I ne nemora biti tako točno nasjedanje, o jednostavno nije istina čak i 1mm u razmaku među rupama se lako kompenzira iako je naravno puno bolje da paše kako treba... E sad dal se isplati gnjaviti sa tim ventom je već druga priča jer 72mm vent nije baš opcija za dobar protok + tišina, bolje je onda nekako neki adapter na 92 rješit...
![]() |
#16 | ||
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne vidim kakav bi to adapter mogao biti s obzirom da vent mora doci izmedju "listica" pasivnog dijela; ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Beskorisna bitanga...
|
A napraviš od platike novi nosač npr... ![]() Inače nema tu nikakve sile ako ti baš smeta malo ga obrusiš na rubu sa turpijom ali sam prilično sigran da bi glatko išao 72mm mada je pitanje dal bi na ovaj sistem nosača pasala debljina ovaj box za x2 je malo drugačiji od običnog A64 coolera na kojem je jednstavno zašarafljen gore ali uvjek ga mošeš odozgo zašarafit i ti ili 72 ili 80mm... Kužiš jednostavno odvineš pvaj stari i na njegovu plasitku odozgo zašrafiš novi ventilator
![]() |
#18 |
"Samo vodu ne!"
|
Ma skinuo sam vec plasticni poklopac i vent. Naravno da mi je prvo na pamet palo jednostavno zakeljiti 90mm vent na plastiku ali, *ebemu sve, pa tak amateri razmisljaju. Nebu to islo selotejpom! ![]() Mislim da je pametnije uzet novi arctic freezer 64 pro. Po papirima je tiši od box coolera i ima veci protok (40cfm - a box ima 30cfm). Ima i heatpipove. Samo me malo muci kaj strsi onak. Ima li to kakvog utjecaja na hladjenje - to sto nije odmah na procu!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Beskorisna bitanga...
|
Nema Freezer Pro je jako dobar cooler, samo nije blowdown pa ako ti treba vent koji puše dolje onda je problem... Inače nema razloga da keljiš selotejpom - zato je bog hardwarea dao ljudima - sekundno ljepilo... ![]()
![]() |
#22 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da na to možeš ugraditi 80, možda čak i 92mm ventilator, samo mu stranice pričvrsti za heatpipeove sa plastičnim vezicama i to je to.
![]() |
#23 |
AutoCad & Allplan expert
|
Ja imam moddani freezer s 2 x 92mm glacialtech sa svake strane. Ventove drze dvije one najjednostavnije gumice (lastike). To je tak stajalo od proljeća, sad sam cistil prasinu pa sam ih zamijenil za nove i tak bu to jos stajalo....
![]() |
#24 |
Moderator
|
Ferrys, ja nisam dobio nit stupanj razlike kada sam imao na freezeru 2x92mm (i to isto Glacialtech). Ali neznam na koliko ti kuriš proc, ja sam ga držao ili na defolt voltaži ili na nižem naponu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
Ti GT-i od 92mm (pogotovo ako su oni hydrobearing ili kako god već) ne pomiču zrak nit na 1500rpm, a kamoli na 750 ![]() Ali, load ti je dobar. Jel to core temp ili senzor od matične ? 1.5V nije malo, pa mi je malo čudno - nije da sumnjam u tvoje riječi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
AutoCad & Allplan expert
|
ma da bas ti hydroshit. bas zato kaj neveljaju su 2... za load nisam siguran tocnu temp, uglavnom nikad nisam vidil da bi preslo 40, jer na 40c mi ploca povisuje voltazu coolerima. senzor ploce je valjda (nemam nis od monitoring programa instalirano, osim everesta) konfa je na stolu a u sobi mi i nije bas toplo cca 18c recimo ni grafa ne prelazi nekih 45c makar je vent u loadu postavlljen na samo 66%
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|