Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.09.2007., 16:24   #1
Mortimer
Premium

Datum registracije: Sep 2007
DVD player koji čita .wav?

Postoji li DVD player koji može čitati wave sound fileove?
Odnosno je li moguće snimiti audio fileove u nekomprimiranom ili komprimiranom obliku bez gubitaka na DVD medij, a da to DVD playeri čitaju?
Mortimer je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 00:31   #2
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
wav je ono kaj imas na cd-u, tj. kad to bacis nekompresirano na hard dobis wav...ne vidim neku logiku zasto bi to bacao na dvd!? zauzima cca 10x vise mjesta nego mp3...a da se gubi neka kvaliteta...pa bas i ne ako mp3 kodiras u 224kbps i na vise. sam audio cd je okrzljana verzija zvuka(16bit rezolucija na 44100Hz, dakle max frekv. do 22000Hz, posto sempling frekv. mora biti 2x veca od max frekv. signala).
snimiti mozes wav, snimas kao data dvd.
uostalom, probaj sprziti na neki dvd-rw i isprobati sam, ja nisam probao, mozda i radi...

za gubljenje podataka kad prebacujes, recimo origigi cd, u wav...mislim da ne gubis, teorijski sigurno ne(jer su to sve 0 i 1), ako semplas kako je i cd, dakle 16bit, 44,1kHz i stereo...posto je to isto i na cd-u.
u slucaju da se nesto i izgubi, to bi trebao pitati audifile.

inace, bacis wav u mp3-ice i na dvd. skoro pa svi dvd plejeri imaju mp3 dekodere.

najveca greska svih nas je ta da sve imamo u mp3-cama, posudimo nekome, oni sprze od toga cd, posude cd nekome a oni si to sripaju u mp3 i tak svaki puta...na kraju dobis katastrofu od zvuka koja se osjeti, naravno i iz razloga kaj svi kodiraju u 128kbps kaj je pre malo, bar meni.

pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno