|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Umrežavanje XP i Vista
Pročitao sam članke koji su objavljeni o mrežama i umrežavanju ali imam i dalje problem oko mreže koju želim napraviti. Ovako stoje stvari, imam stolni PC na kojemu je XP prof i laptop na kojemu je Vista Buisiness. Prije kad sam radio sa nekim laptopom bez problema sam umrežio Pc sa XP i laptop na kojemu je bio XP. Da specificiram PC je spojen na LAN preku routera ZyXELa, laptop preko wirelessa na isti router. U prijašnjem slučaju PC sa XP i laptop sa XP spojeni isto preko LAN i Wireless radilo je sve bez problema ali kad sam uzeo laptop sa Vistom i pokušao umrežiti nastali su problemi. Na Visti kad gledam mapu mreže vidi se stolni PC ali ne mogu uči u njega iako je sve sherano šta bi trebalo biti,a na stolnom ne vidim uopšte laptop. Oba dva su podešeni u istu Workgroup. Imate li kakvu ideju? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Killer of your Dreams
Datum registracije: Sep 2005
|
Vista: Start menu - Control Panel - Network and sharing center - Manage connections - Properties na Wireless network connection - isključiti Internet protocol version 6. Resetirati komp i stvar rješena ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Upali File Sharing i ugasi Password Protection |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Killer of your Dreams
Datum registracije: Sep 2005
|
Dakle, na svakom računalu mora biti bar jedan dijeljeni folder da bi pristupanje na računalo uopće imalo smisla. (mislio sam da je ovo logično i nepotrebno napominjati), i tad vam komp automatski ponudi uključivanje file sharing-a. (za neiskusne to govorim!) ako imate isključen simple file sharing, morate staviti bar read permission za "everyone" grupu korisnika direktorija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|