|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Mijesanje keksa razlicitih proizvodjaca;)
pitanje za one koji znaju znanje....planiram "pojacati" svoju radnu memoriju s 1gb na 2gb...imam 2x512mb ddr pc3200 400 mhz memoriju i pruza mi se prilika uzeti jos 1gb keks od jednog clana foruma super talent memoriju..naravno,isto pc3200 400 mhz memoriju moja dilema glasi,da li moguce upariti memoriju razlicitih proizvodjaca,u mojem slucaju kingston i super talent da bi mi komp prepoznao module skupa pod 2gb ili to nazalost nece ici,nego iskljucivo moram uzeti 2x1gb super talent ili sada jos recimo 1gb kingston da dobijem 2gb u konacnici malo mi je hitno pa molim brzinske i svrsishodne odgovore tnx ![]() p.s.naravno,radi se o 939 ploci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A cuj, tu ti nema pravila, ili radi ili ne... Probaj se dogovoriti sa prodavacem da probate memoriju kod tebe prije kupnje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Vjerojatno će raditi, samo pitanje je kako će to podnjeti mem. kontroler u procesoru. Kontroler u AMD64 procesorima je nešto osjetljiviji na nekompatibilnosti (od recimo Intelovih chipseta iste generacije). BTW pripazi da moduli imaju identične latencije, makar može raditi i sa memorijama različitih latencija, no ovako su "veće" šanse da će raditi kako treba ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
tnx ekipo na odgovorima to admin:sorry pajdo,nisam stigao napisati da se izbrise ovaj drugi post..bio sam u cajtnotu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da si još napisao koja ploča je u pitanju onda bi mogao i dobiti svrsishodan odgovor ali kako ti je iggy rekao ako je iole kvalitetnije moralo bi ići čak i na s939 samo naravno na CR2 na CR1 nemoraš niti pokušavati...
![]() |
#9 |
Premium
|
Naziv matične ploče MSI K8N Diamond / K8N SLI Platinum (MS-7100) (3 PCI, 2 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
s obzirom da je ponuda na trznici vrlo limitirana vezano za ddr1 memoriju i da se cijene krecu uglavnom od 350 kn navise za 1gb,molim preporuke koja bi bila najbolja za ulozeni novac do 400kn... evo i linka vemila i hgspota pa da olaksam vama i meni ![]() http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=8 http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...orije&c=C20107 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ovo je najisplativiji DDR zasada http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1901100 također iz ve-mil-a ovo ako je Samsungov UCCC gore DDR 1GB PC3200 (400MHz), Samsung, ST 354kn
![]() |
#12 |
Premium
|
mozda laicko pitanje ali sto je UCCC i zasto samsung a ne npr kingmax? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
UCCC je serija Samsungovih čipova koji idu na 1GB modula Samsung je puno kvalitetniji od Kingmax-a a i Samsung je ujedno i proizvođać čipova dok Kingmax obično samo rebrandira čipove proizvedene od strane Infineona, Hynix-a, Elpide i sl No ponekad i sam proizvede pokoji čip
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
razlika izmedju super talent i samunga je relativno velika kod nekih dobavljaca a kod nekih malo manja ali svejedno nije zanemariva pa me zanima da li je opravdana razlika u cijeni? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
sve ovisi o čipovima koji su na modulima ne mogu ovako neodređeno pričat jer neki ST moduli imaju Samsung čipove a neki neke druge
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
Datum registracije: Dec 2005