|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
HIPER 580W, kazu da nije dost
Pozdrav, evo malo sam htio modati komp i nakon dugo vremena kupujem novi. Receno mi je da bi ovo napajanje bilo na samoj granici sto se tice dostatnosti, da i nije dost. Ja ipak ne vjerujem da je tome tako, tim vise sto sam cuo/procitao da situacija nije toliko ozbiljna pa cak i sa najnovijim grafickim karticama kao sto bi se to zeljelo pokazati. Potrosaci jesu, ali 580W.... evo ljink za napajanje: http://www.extremeoverclocking.com/r...eR_580W_1.html Uglavnom konfiguracija je sljedeca: intel quod q6600 8800 ultra 4 gb rama (uracunao sam da cu ih nadograditi za godinu dvije) jedan hdd 2 opticka pogona 4 kulera u kucistu (jedan svjetli) kuler za proc svjetleci min 2 neoonke mozda jos pokoja lampica ![]() Napajanje je ovo. Zainteresiran sam zbog najvise ovih kablova na saraf, znaci dobro mi zgleda, cijena od 690 kuna je prihvatljiva, al naravno to je sporedno, kvaliteta prije svega. hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Gledaj si za te pare Corsair...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Mislim da bi ti to napajanje bilo dovoljno ali ako daješ toliko love još se malo protegni i uzmi ovo: Napajanje CORSAIR 520W, HX Series CMPSU-520HXEU, 12cm vent., ATX=720KN ili Corsair 450W VX cca 540KN u Optimum-u. odlična napajanja i trenutno preporuka na PCE glede kupnje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
za tu lovu rade uzmi corsair VX450... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ok, corsair mi je bio odmah iza ovog, mislio sam se protegnut pa mozda uzet 620W corsaira, al opet sta kazete na to da li bi ovo bilo dost za navedenu konfiguraciju? Htio bih modularno napajanje. tnx na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uzmi si ili Corsair VX450W ili Corsair HX520W jači ti ne treba jer ti konfa ne troši tak puno struje. Kaj se tiče tog Hipera on je slabiji od Corsair VX450W tj Hiper ima max 360W na +12V a Corsair VX450W ima 396W na +12V, da je kažem kako se Corsair puno manje grije a i neusporedivo je tiši.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Kada se vec govori o napajanjima od 100€ onda mozes pogledat i malo unaprijed te moja preporuka je Hiper Type M od 730W. http://www.hipergroup.com/English/pr...hpu-4m730.html Na 4x12V ima ukupno 672W a to bi bilo dovoljno za 3 takve graficke. BTW, ako je dovoljan za Tyan SLI MBO, 2 dual core Opterona, 8GB DDR2, 4x500GB HDD, 7900GT i par ventova od 92 i 120mm bit ce dovoljno i za tvoju konfu!
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislis na ovaj od 730w ili ovaj za koji sam ja pitao, 580w? Inace, bas sam ga i gledao, a u oci mi je upao i type R od 700 i nesto wata, ali mislim da bi mi kablovi odozdola smetali. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja imam hipera i moja ti je preporuka da ga ne kupiš zato jer je prebučan nažalost dok sam ja kupoval napajanje onda je on jedini bil modularan i to je dosta moj razum poremetilo i time nisam baš gledal previše savjete za napajanje već samo sam htel modularno ![]() danas je izbor modularnih puno veći u nas pa uzmi nakaj drugo. pošto je Wolverine osjetljiv na buku i sam ima Corsaira od 520W, a imo je prilike čuti i tog Hipera te je njeov sud prevagnuo na stranu Corsaira to ti dovoljno govori. i + spec. corsaira su puno bolje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|