Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2007., 11:30   #1
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
2 kompa,Kasda i DSL-LAN,djeljenje veze..

Uskoro mi dolazi novi komp,a ovaj stari ne bi smio ostat bez neta jer će onda opet sestra navalit na moj,tako da trebam nekako riješit dsl na oba kompa.
Koliko sam skužio,prvo trebam kasdu prebacit u router mod..Ako to ne uspije uzet pošten router..
Onda bi oba kompa trebao povezat preko kasde u lan.
Prvi problem je mrežna kartica na starom kompu,a to je integrirana intelova 1000mps,koja s kasdom ne radi,nego je kasda preko usb-a..Nisam siguran,ali to bi mogao biti problem..
Mrežna na novom kompu će biti integrirana na P35C-DS3R.
Trenutna brzina dsl mi je 1mb,računam na ono povećanje brzina pa bi imao 2mb što je valjda dovoljno da sestra i ja možemo istovremeno igrat Wolfenstein:ET.
Također bih volio na svom kompu imat mali programčić gdje bi mogao micanjem slidera recimo sebi ili na drugi kompu dodjeljivat brzinu po potrebi...
Onda bih trebao dopustit shareanje tako da ja uzimam što hoću i stavljam što hoću na stari komp dok je na moj ograničen ulaz tj. uz password ili samo neki određeni folder da je dostupan s starog kompa.
Ako je to sve izvedivo onda pomozite
Staro 17.09.2007., 12:20   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Na tom kompu šta zeza integrirana mrežna istu probaj natjerati da radi max kao 100 Mbit, a ako to ne upali onda disable preko biosa i stavi neku pci (preporuka na bazi RTL8139, cca 50 Kn).Mislim da ti je i na novoj ploči / kompu također 1 Gbit - na mrežna. Ovo za Kasdu si skužio, ako ne uspiješ pravac trgovina po "kako sam kažeš" pošten adsl router. A pošteni router ima QoS preko kojeg bi trebao moći naštimati bandwith za pojedini komp. U krajnjoj liniji možeš to rješiti i preko NetLimitera na svakom kompu.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno