|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Thermaltake CL-W0075
koliko se ovo isplati? radi se naime o vodenom hladjenju CPU-a za nekih 700kn... u trenutku imam zalmana cnps9500 led unutra... nije da ja tu sada mislim nesto previse clockati nego sto je u trenutku nego jednostavno da bi smanjio temperatutru proca koja je konstatno visa nego bi trebala biti jer kuciste i nestoji bas na najboljem mjestu ali ulaziti u to nebi imalo smisla ugl... dali netko ima ovaj model jeli to uopce funkcionalno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa kolika ti je to temperatura? Mislim sad pretpostavljam da pod "ne stoji na najboljem mjestu" misliš da je zgurano negdje uza zid ili u stol i sl. i da to ometa ispuh ili usis, a to se često da rješiti sa malo zahvata na kanti ako baš mora tako biti... Inače ako je iole normalan protok i ako nije divljački klokano zalman bi svakako bilo koji proc morao držati na pristojnim temperaturama, možda quad core eventualno ima opciju da ide do 55-60C - možda, ali to nije tolko zabrinjavajuće u full loadu... Ali s obzirom da nigdje ne piše što imaš tja... Inače IMHO ako se radi vodeno onda pravo vodeno - full coverage VGA blok, northbridge, CPU, pa i southbridge ako baš treba i sa dovoljno velikim radijatorom da to sve ohladi što znači minimalno 3-4x120mm na njemu, pa čak vjerojatno i eksterni radijator (u tvom slučaju sigurno jer ionako ako nemaš protoka za zračno moraš vanjski) - i sad se pitam ako je takav problem sa mjestom za zračno - kamo ćeš njega parkirati?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hmm.. istina bio bi mali problemcic smjestiti to negdi, ali kako da ja rijesim temperature koje su prakticki u idleu oko 50C? radi se c2d e6300 @2.2 na 1.3V... ovo vodeno koje bi hladilo samo cpu bi jos i mogao smjestiti. North i southbridge imaju stock pasivce jer se radi o p5b dluxe ploci... A ako bi kasnije uspio stvoriti malo vise mjesta s recimo novim radnim stolom onda bi imao mjesta i za ostale extenzije koje je moguce nadograditi naa ovo, tipa VGA block i north i south bridge, tj. nadobaciti jos jedna externi radijator s recimo jos 2x120mm venta koji bi uz onog unutra bilo sve skupa 3x komada? ali sve u svemu pitanje bi bilo da li to hladjenje uopce radi, jeli se tu dobije ista za svoje novce? ono bi po mom proracunu kada bi se nadodalo jos tih par dopdataka kostalo sve skupa oko 1500kn... imali za tu love negdje drugdje uzeti kompletno rijesenje? gdje? i isplati mi se uopce poceti tako s malim samo za cpu pa kasnije nadogradjivati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ne vjerujem pazi... sobna temperatura je dnevno oko skoro 30 jer je soba na udaru sunca a zivim u zadru aka uvik vruce grad... kad ja spustim rolete i upalim klimu odma padne temp proca... ali ne mgu ja zivit u mraku i trositi struju za klimu kako bi ja ljeti imao hladan proc. Zimi to cak i nije problem onda je normalno ali ovako mi se nici bas najbolje... a da ne govorimo o pomalo iritantno zvuku zalmana koji je uvik na ful rpm kako bi hladio sve... i da jos nesto nadodam mozda ali samo mozda ubodem i quad proc za koji mjesec pa bi se tada to vodeno mozda jos vise isplatilo naravno ne zimi dok bude sve ok nego vec od proljeca nadalje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
znaci, odaberes sam komponente koje ti trebaju i slozis sigurno bolji sustav. jer ovim CL-W0075 hladiti quad nije baš pametno... treba ti barem jedan 3x12 radijator pitao si dakle za ovaj kit: http://www.thermaltake.com/product/L...5/cl-w0075.asp Citiraj:
Citiraj:
ne znam po cemu su oni to zakljucili za jedan 12cm radijator... Citiraj:
sigurno ces cuti onu thermaltake pumpu, a onda ce ti biti zao investicije...
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ako je to sve istina sto govorite, a vjerujem da je.. koje bi mi vi hladjenje preporucili da bude za komplet sve i di ga mogu nabaviti... jer istini za volju imam vrimena skupiti solde... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
imaš u sloveniji onaj cool-pc shop ili tako nešto bilo je za dobra hlađenja već dosta kompleta od tomija složenih pa malo searchaj starije postove, prije jedno mjesec dana je bilo mislim zadnji put da je slagao nekome - to se sjećam... Kako ti tomi veli (a i ja sam rekao odma) bez barem 3x120mm nemoj niti razmišljati onda ti je bolje neko drugo rješenje potražiti za problem... Nisam toćno skužio kojeg zalmana imaš gore ali recimo da bi ti vjerojatno neki sonc tower ili big typhoon to isto dobro obavili ako je samo problem tenmperature zraka... Inače 50C u idle te boli briga, bitno je koliki je load...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|