|
![]() |
#2 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
nema najbolje paste, sve sluze svrsi, razlika je samo u 1-2C i trajnosti. ali u nasim krugovima, ta trajnost sigurno ne dolazi do izrazaja jer se bar 1 u 2 mjeseca skida kuler s proca (bar ja). inace: arctic ceramique i arctic silver 5... ja imam ovo potonje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
|
AS Silver 5 "skida" mrvicu više celzijanera, dok nije toliko trajna koliko Ceramique i teže se skida sa procesora, općenito je (barem meni) tu pastu užas za skidati. Ceramique se dosta lakše skida, ne provodi struju (socket A procevi su imali problema sa AS Silverom jer je radila kratke spojeve na procu pa komp nije radio) i traje nešto duže. Još jedan plus za AS Ceramique je to što je i dosta jeftinija od Silvera ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Avocado
|
Citiraj:
mali OT: cime skidas pastu sa proca? ja alkoholom i nikad mi nije tesko isla dolje AS5...
![]() |
![]() |
#5 |
Premium moderator
|
Pastu također skidam sa alkoholom, tj. acetonom (ne uljnim) i vatom koju prethodno namočim sa njime. Imao sam AS5 na GPU i huh, trebalo mi je malo više vate i acetona nego za sada kada imam Ceramique ![]() Slično je bilo i kod frenda na Preskiju, ali se sve lijepo da skinuti samo treba malo više vremena. Za AS Ceramique samo trebam jednom proći sa vatom preko proca i nema je više. Onako, kao da je "gušća" AS Silver
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#8 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() AS5 je najtrajnija od pasti s "normalnom" cijenom. Nantoherm su još trajnije ali su skupe u tri čoška (oko 100kn). AS Ceramique je nešto slabija od AS5 i ima nešto kraću trajnost no to je zanemarivo, Ceramique se nešto bolje razmazuje. Ja koristim AS5 probao sam i Cermaique, no AS5 mi je draža, pastu skidam uz pomoć marmaice i obične gumice. Nikakva otapala. Otapala se koriste samo za skidanje žvake (WD40!), i nakon toga aceton i gumica da maknu masni sloj s coolera. Ključ dobre paste je da je trajna, recimo Spire/Titan silver grease nestane odmah, i nemoguće je ukloniti njene tragove s prstiju i okoline jezgre ali na jezgri nema ni traga. O raznim pastama kaj dobiješ u vrečici uz ploče neću niti pričati, odmah se može koristit margo, rezultat je isti. Dakle Arctic silver 5 Arcitic ceramique zalman ( solidna psta sa solidnom trajnošću) nanotherm ( košta ko svetog petra kajgana)
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 24.10.2006. u 01:17. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Koji je ovo put vec...i uvijek ista prica... : baad : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
|
Da znam, po xti puta ali nek sad imaju ovo, ak treba napisat ću vodič kroz termalne paste ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Headbangig Grunf!
|
mazao sam ja toga po scoket A procevima u velikim količinama, i nikad ništa, mazao sam po grafama, i začudo nije se ništa desilo. Desi se ak si panj i namažeš pinove od TSOP memorija s njom onda s emože desiti, i to vjerojatno ak upotrebljavaš loptau. ![]() da je tako opasna pasta ne bi ju toliki ljudi bez problem upotrebljavali.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
|
A čuj, ti si ipak Isus ![]() Koliko sam primjetio, na Problemima je bilo ljudi koji su se žalili da im komp nije radio nakon promjene paste i hladnjaka ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Stavljao sam AS5 na puno procesora, na memoriju od VGA i ne bih se čudio ako je koja kapljica u mojim počecima završila di nije trebala i nikad problema.
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sve ok, samo as5 provodi struju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Headbangig Grunf!
|
Bleki dobro pročitaj što sam napisao. I prouči iskustva ljudi.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
LOL sta sve neces procitat.... kako si to spozna? Jesi krpija kabele sa njom kad tako dobro vodi struju? : sweating AS 5 ne provodi struju! Cinjenica sta pasta ima blaga kapacitivna svojstva i kao takva moze izazvati probleme ako se spoji sa vodljivim djelovima cipova kao sta su mostovi,pinovi,staze na cipu koji se ponasaju kao vodici i tek tada moze izazvati nepravilnosti u radu ne znaci da vodi struju! Kapacitivna i elektricna svojstva nisu ista stvar i nemojmo to gurat u jednan te iste koš! Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
|
Ne, nije dobra pasta koja se dobije s coolerom ( osim ako nisi kupio Zalmanov cooler) jer ne traje, brzo nestane. Kupi si ceramique ( košta oko 20kn). I bit češ miran. napredak možda neće biti velik par stupnjeva no zato će ti ta temperatura ostati takva kakva je jako dugo.
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Samo cu odgovoriti na pitanje od staza. Arctic ceramique je jedna od najboljih, tako da uzmes nju i nemas nikakvih problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
a evo i link za tu pastu pa da kompletiramo trakavicu oko te paste ![]() http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.005
![]() |
#24 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Samo da se ubacim u OT: Ne znam za AS5, ali je silver grease uredno otkljucavao socket A procesore... A neki su cak i izgarali. Plus sto je pastu nemoguceskinut s prstiju iduca dva dana... On topic: Arctic silver je dobra pasta i nju stavljam na graficke kartice, dok cheramique stavljam na proceve i nikad problema s njima. Imam i Zalman paste na kile, i nisu ni one lose... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium moderator
|
Sada gledam i vidim Arctic Alumina pastu. Je li netko imao iskustva? Ima tu neki review http://www.mikhailtech.com/articles/other/asalumina/ ali me zanimaju konkretna iskustva vas ljudova sa foruma ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Ne mozes reci da as5 ima osjetljivost na struju. Srebro je nabolji vodic, a paste bazirane na njemu, imaju slicna svojstva. AS5 mozda nije predvidjena za spajanje kontakta (kao tekuce srebro), ali takve stvari moze odradit bez problema. A i sam znas koliko je CPU-a i sl. stvari otislo u dim, zbog nepravilnog nanosenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
http://www.links.hr/index.php?option...b1ca1246ad15a9 ovo je najbolja stvar za čišćenje proca i svega, sa lakoćom sve skida & čisti |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Prema izrečenome AS5 bi se mogla koristit za otklučavane 9800se u 9800pro ( trebao si prelemit jedan otpronik), no ne čemu lemiti kada je tu AS5! Uskoro će se AS5 smatarti supravodićem i koristi će se umjesto žica. Nađi mi ozbiljan forum i reci mi od koliko članova je AS5 netkome nekaj spalila. Xtremesystems.com, njima bi tamo sudeći po količini AS5 trebala odavno spaliti sve što imaju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
Zasto je ne bi koristili. Srebro ima super termo-vodljiva svojstva, a jedina mana u ovom slucaju je elektricna vodljivost, koja opada porastom temp. upozorenje koje bude u opisu AS5: Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity. (While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.) Tako da je ovo ne provodjenje struje vise marketing, osim ako nisu izmislili neki novi nacin da kem. putem od metala naprave izolatore.: nono : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|