|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2005
|
(riješeno) Pioneer DVR-108 neće preko 4x
pekara je Pioneer DVR-108 sa firmwareom 1.20 i problem j eu tome što ne mogu pržiti s njom više od 4X bilo koji dvd.... naime to mi se dogodi povodom ne znam ni ja čega jerbo kad astavim novi XP i neru gore onda ide na 16X bilo +R ili -R.....nakon nekoliko dana rada i svega ostalkoga samo dozvoljava 4X za DVDove.....jel netko možda zna WTF se s njom događa!?!?! spojena je preko standardnog ATA-100 ili 133 kabla.......master na svom kanalu (IDE-0), dok je na drugom Sony CD/RW isto master (IDE-1) fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Nalazi li se u DMA ili PIO modu? Instaliraš li neki software za emulaciju/virtualne pogone i sl. (npr. Daemon Tools)?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ma čovječe....probao sam i DT uninstalirati i skinuti taj ASPI driver i Neru ponovo nasrati.....i niš.....boli njega uvo za mojih 16X.... al opet kad ne strpam ništa u nju i odem u Neru......imam ponuđeno 16X, 12X,....... al vidim da je tako i sa Sonyevom CDX-230 pekarom......njoj je max 52X......a s raznim CDovima dopušta samo 40X... ovo je neš bolesno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
I sam kažeš da je sve u redu kad je svježa instalacija Windowsa. Dakle, nešto što kasnije instaliraš ti syebe sustav. Naravno, to vrijedi ako si probao barem 2-3 vrste medija koji su ranije sigurno mogli brže od 4x, a po tvom 1. postu isti je slučaj sa svim medijima. E sad, je li u pitanji ASPI layer, driveri, software... teško je reći jer ne znamo što je sve instalirano. Možeš li povezati nastanak problema s instalacijom nečega (vremenski)? Nero koristi svoj ASPI, pa ne bi trebao biti problem. Možeš probati deinstalirati sav software koji spada u kategoriju snimanje/virtualni pogoni/emulacija, te deinstalirati IDE kanal u Device manageru (nakon restarta se sam ponovno instalira). Nakon toga ponovno instaliraš Neru pa vidiš.
![]() |
#8 |
Registered User
|
evo da rezimiramo, problem je rješen al na području ''više sile''. kad sam instalirao novog Neru Ultra v8.0....prži i na 16X nebitno jel DVD + ili -..... hehe koma eto hvala vam na trudu dečki tnx |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|