|
![]() |
#1 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Chieftec 550W,preslab??
Naime,danas mi bilo malo dosadno ( ![]() Upalim ja opet komp,stavim taktove na 655/2200...udem u 3DMark06....lijepo kojih 15 sec ide na 60-ak FPS-a,bez artifakata,i opet zablokira,samo stane...i moram restart,probam napajanje,a napajanje vrelo,mos pec jaja na njemu ![]() I nista mi ne ostane nego sumnjat na napajanje,vent na grafi je radio 100%,nije se pregrijavala,u 3DMarku temp. joj je bila 77 za GPU diodu(nekad kad je vent na 60% ode i do 80,tako da to nije problem ![]() Tako da,nista ne ostaje nego napajanje..Naime,clan foruma Fera_os,kada je nedavno dobio 6800Ultru...I stavio je u komp,isto se tako smrzavalo,iste posljedice,a uzrok je bio slabo napajanje,onda je spojio jos jedno napajanje,da rastereti ono,i normalno je radila ![]() Ne znam,nemam tu nikog u blizini da ima jace napajanje od ovog Chiefteca...Jedino "momir"...od kojeg cu sl. tjedan posudit Corsair HX620W.. A naime,nemam neku extremnu konfu,koja guta ko zna kolko W...naime,proc mi je jos EE verzija (65W)...Da jos jednom napomenem,nista drugo osim grafe nije bilo OC-ano... Informacije radi,ovaj Chieftec moze na +12V railovima dati 360W MAX. Eto,zanimaju me vasa misljenja o ovom..i btw,oprostite radi poduzeg posta... LP
![]() |
#2 |
freak
|
Sad sam citao,i ne znam,ne vjerujem,jer je Wolv naveo d anjegova konfa (Q6600 @ 3.2Ghz,3xHDD,2gb ram-a,8800GTS) jedva troši 250W,tako d ane vjerujem d aje do napajanja....ali,do ceg je onda?? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
U čemu OC-aš, RiviTuneru, ATI Tool-u, Coolbitsima? Ako ti se ekran tako smrzne mislim da ti je mema došla pred zid, probaj jos smanjit memu, nađi neku optimalu između 2100 i 2200. Čisto sumnjam da je do napajanja ali nikad se ne zna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Sigurno nije problem u chieftecu, pogledaj si moj komp moja grafa troši skoro ko 8800GTX (20ak W manje) i sve ide na Chieftecu od 420W tako da nema šanse da ti 550W ne daje dovoljno struje... Vjerojatno si jednostavno lupio u plafon svoje grafe...
![]() |
#6 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Daleko od toga da je do napajanja.Rijetko kome ovih dana napajanje nije vruce, pa cak i sretnicima sa napajanjima u 80+ klubu. Stvar ti je u G80 cipu.Kad dodje do nekog nestabilnog clocka komp se ili smrzen kao sto je situacija kod tebe ili se resetira kao sto je sitacija kod mene i jos nekolicine mi poznanika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Chieftec 550W može i dvije GTS vozit bez problema tako da nemaš brige oko toga... Ali ipak nebi neki veliki oveklok istih prema GTX smjeru ili veliku količinu diskovlja planirao kačiti s njima u kompletu...
![]() |
#12 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Nema šanse da je do napajanja. Imam to napajanje i vrti mi 8800GTX bez problema s tim da sam se igrao i s klokanjem, ali sam vratio na default jer nema potrebe. Napajanje se grije, ali ne nešto brutalno i nemam uopće osjećaj da se muči.
![]() |
![]() |
#13 |
freak
|
A ha,pa da,nisam ni ja jucer imao osjecaj da se opteretilo,ka dnije bilo nimalo glasnije,samo je toplo bilo,tako da... A u vezi dvije GTS-ice,ma ne bih ja trpao vise diskovlja i to,nego,samo poslije mozda tu jos jendu graficku ![]()
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Nemaš frke Chieftec je "uhoštedljiv" sa brzinama ventova ima ogromne coolere (zato i je tako težak ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mah, evo moj se ljeti prilicno gadno zagrije (kad je konfa iz "moj komp" pod load-om) pa svejedno vent malo puse. Mislim da ima jos dosta rezerve u njemu, obzirom da se tad vent odoka vrti na cca 800rpm. A tek taj od 550W.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Jep... Nekidan sam ubo ovoga svoga (polovnog naravno) to je čak ona starija "dual fan" serija ali nema veze ne čuje ga se baš pored Zalmana na skoro 1000RPM unutra... ![]() Jako sam zadovoljan s njim nema što... Gledao sam napone malo i dobri su i stabilni čak i pod loadom grafe i proca na 100% je 1.97V što je sasvim ok s obzirom što napaja i da samo proc i grafa žderu preko 200w unutra... ![]()
![]() |
#17 |
freak
|
Pa ja sam se bas ono bio iznenadio kad sam pomislio da je napajanje,ono,razocarao se da jedan Chieftec,koji nije neki low-end,jos 550W,da se gusi pod ovom konfom,al eto,sad vidim da nije tako.. ![]()
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja ti imam to napajanje,c2d 6300@2600Mhz i 8800gts640,a probao sam i s jos jednom 8800gts i sve je normalno radilo.Nisam doduse klokao graficke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|