Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.09.2007., 06:32   #1
ange
Premium
Moj komp

ange's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Pomoć ovo windowsa xp

Ako netko zna zbog čega i kako da to ispravim, kada otvorim ikonu my computer pojave se kratice za diskove, c,d,e i f na c disku mi je operativni sustav kada njega kliknem otvori se c disk u novom prozoru, a dok kliknem ostale diskove napiše mi accsess is denied. Molim vas kako da to popravim. Hvala na odgovorima.
ange je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 15:35   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Start>Control Panel>Folder options>tab wiew>"Show hidden files and folders">makni kvacicu sa "Hide protected operating system files" i takoder makni kvacicu sa "Use simple file sharing"
Onda desni klik na problematcini disk>properties>tab security>advanced>tab owner>oznaci svoje ime i oznaci "Replace owner on subcontainers and objects">ok. To bi trebalo radit pokusaj pa reci
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2007., 16:55   #3
ange
Premium
Moj komp

ange's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Hvala za sada na odgovoru, ali nije pomoglo.
ange je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 18:15   #4
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Možda nisi admin na tom kompu, a onaj tko je admin ti je zabranio pristup tim particijama. Ulogiraj se kao admin, pa idi na Properties od dotične particije (desni klik na d, e i f u MyComputer) i nađi Sharing karticu i otklikni "Make this folder private".

Inače ima još i jedan način da dođeš do hard diskova i particija u kombinaciji s userima, pa onda možeš staviti kvačice što hoćeš ili nećeš dopustiti pojedinom useru, i tamo je i opcija za pristup pojedinim dijelovima na kompu. Samo, ne sjećam se kako doći tamo, no znam da sam baš na taj način jednom vratila pristup cijelom računalu. Nadam se da će neki drugi na forumu reći kako se dođe do tamo
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno