|
![]() |
#1 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
CPU ventilator se vrti prebrzo - bios?
Prošli mi se tjedan dogodilo da kad sam upalio komp, freezer se vrtio na maksimalnih 2600 okretaja (do tada je radio 600 u idleu i 1400 u loadu). Kad sam resetirao komp, radio je normalno, na 600. Od tada mi se svaki put kad upalim komp nakon što je duže bio ugašen dogodi ista stvar i ta glasnoća me ubija. Kad resetiram, sve ok. Netko mi je pripomenuo da bi to moglo biti vezano uz matičnu, pa da stavim novi bios. Bi li stvarno to bilo rješenje problema? Nisam do sad flashao bios pa se ne bih u to upuštao ako nije nužno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
spoji vent na 7V ili si instaliraj speedfan pa kontroliraj vrtnju s tim programom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pogledaj kako ti je u BIOS-u namještena SmartFAN opcija pa je isključi, spremi postavke, resetiraj i stavi na auto.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Huh možda ti je baterija na CMOSu prui kraju pa ti se obrišu postavke kad duže stoji... Mislim to je jedino kaj mi ima smisla da se dešava sa stajanjem, probaj zamjenit bateriju pa vidi oće li pomoći...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|