Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.09.2007., 09:33   #1
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prodati ili ostaviti?

Upozorenje! Ovo je poduži post obzirom da sam ja filozof i picajzla

Imam komp iz siga koji me dobro služi i dovoljan je za moje potebe. Svjestan sam da svaki dan gubi na svojoj vrijednosti, a imam priliku prodati cpu, mbo i ram.
Nisam neki hardcore/power user, ali volim imati jači komp. Ne igram se previše (zadnje što sam igrao je SS2), a ponekad znam obraditi neki video ili audio materijal.
Gledao sam malo ploče i imam nekoliko pitanja.
1. imam 3 IDE prže, a većina novih ploča ima samo 1 IDE konektor. Mbo koje imaju 2 IDE konektora su bazirane na nF4(5xx) ili 6xx chipsetu koji je lagano na zalasku karijere. Izgleda da će jedna prža u ormar.

2. mbo MORA imati LPT i 2 PS2 priključka.

3. dobar dio P35 ploča nema FW (sadašnja ima), a dobro dođe kada imaš kameru i klinca/e. Ok, još nemam nijedno, ali namjeravam imati. Kupiti mbo sa FW ili kada bude potrebno PCI FW kontroler?

4. Gb P35 ploče su ok i P35-DS3 mi je ok osim totalno kretenskog mjesta na kojem je IDE kontroler. Jedino kretenskije mjesto koje su mogli naći je da su ga pomakli još 5cm niže i stavili na doljnji rub ploče. Hoće li IDE kabel biti dovoljno dugačak da ga povučem s vrha midi kućišta s 2 optike do dole?

5. sadašnji AM2 procevi nisu nešto u odnosu na jače Intele. Kupiti neku ploču koja će podržavati AM2+ nadogradnjom postojećeg BIOS-a ili kupiti P35?

Uz nadoplatu od nekih 1.100kn (-22% PDV ako uzmem na firmu) mogao bih uzeti E6320, 2Gb DDR800 rama i Gb P35-DS3. Lova nije problem. Isplati li mi se obzirom na moje potrebe? Da li mi je E6320 potreban ili bi mi bio dovoljan neki E4xxx (btw, zašto je E6550 jeftiniji od E6420, na papiru je jači?). OC-anje, SLI i CF me NE zanimaju!
Ako imate koji savjet, dobro je došao.

Sory na dužini posta.

Zadnje izmijenjeno od: coconut. 09.09.2007. u 09:46.
coconut je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2007., 10:07   #2
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
ta konfa koju sada imaš je odlićna
al ak te doplata stoji 1100kn, zašto ne. samo ja bih uzeo E4400/E4500/E6420/E6600.

6550 ima 1333mhz FSB i množitelj 7
6420 ima 1066mhz FSB i množitelj 8-overclockom može postići viši takt od 6550, matična za njega je jeftinija, al nemora bit..
Bravo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2007., 14:12   #3
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
/filozof mode on

ma bezhi... ako ti ovaj radi kako treba sta bi mjenjao. Kazes lova nije problem, ali uvjek mozes potrositi na neku drugu/tebi korisniju stvar.
A sam si rekao da ti ne treba... svatko voli imat novo novo, al pitanje je jel imas tolko novaca da si to uvijek mozes priustiti, ako nemas onda budi racionalan.

/filozof mode off
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno