|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Koji wireless kanal ako se koristi universal repeater?
Situacija otprilike slijedeća: 10-ak wireless mreža u susjedstvu koristi kanal 1, 10-ak kanal 6, 10-ak kanal 11. Tu i tamo koja mreža koristi kanal koji je između. U prizemlju je Thomson TG782i i Edimax EW-7206APg podešen kao universal repeater na prvom katu. Trenutno je sve to podešeno na kanal 8 jer je jedini kojeg ne koriste mreže u susjedstvu. Je li to pametno ili možda bolje postavit neki drugi kanal? Na što obraćati pažnju kod biranja kanala kad je ovako "onečišćeno" susjedstvo u pitanju ![]() Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Mislim da ti je odgovoreno u drugom topiku. Meni su 2 susjeda na wirelessu stvarala probleme i tjerala me da mijenjam kanale. Da imam 10 susjednih mreža ubio bi nekog. Konkretno, biraj 1,6 ili 11, laptop s nekom karticom koja ima wifi utility da prati/broji errore u paketima. Meni je recimo to imala ona CN-WF511. Odaberi kanal na kojem imaš najmanje grešaka. Kako to izgleda na Airlive 1700 ili statistika na dd-wrt.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 16.02.2012. u 05:50. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
http://i.technet.microsoft.com/dynimg/IC197487.gif U teoriji bi to ovako trebalo izgledati. Znači 1 AP (router u tvom slučaju) na kanal 1, drugi AP na 6, treći na 11 i onda opet ispočetka. Samo nisam siguran dali ih treba onda žicom povezivat, jer to iskreno nisam nikad radio. To se radi ovako da bi se dobio roaming između AP-ova bez prekida. Ako ih staviš na isti kanal na području gdje se preklapa signal AP-ovi ometaju jedan drugog. Samo pukneš isti SSID i IP range.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|