|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Trebam ideju za tiho kućište
a da nije Zalman od 8000kn ili neko od Antec Sonata (koje su zasad prvi izbor, ali imam loša iskustva sa Antecom) Tek sad kad sam ubo pasivno hlađenu grafičku vidim koliko je Zalman 700-tka bučan, lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Da se i ovo tvoje kuciste fino utisati... Izrezes grilove (mozda), metnes spuzvu i tihe ventace (Chieftec 120mm, samo na 5V), maknes ono govno sa chipseta (ako nisi)... Ja bih odabrao Antec (Solo ili P182), no i Chiefteci i Sharkoon Rebel9 se daju fino srediti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Neki LCX ili LBX. Samo, Chiefteci nece biti tihi out of the box, nego predstavljaju fantasticnu osnovu za kemijanje i izradu tihog kompa. Ako hoces bas case tvornicki prilagodjen za tisinu, gledaj Antece. Tu imas thread o Chieftecima, dosta bas tihih kompova u njima, da dobijes par ideja: http://www.pcexodus.com/phorum/index.php?topic=259.0 Makar tvrdim (opet) da bi se i tvoj Chenbro dao krasno utisati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
chenbro bi se dao utisati bez problema... ako uzmes lcx-a ili lbx-a opet ces morati spuzvom obljepiti kuciste staviti tihe ventove i taq.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kućište ima jaku malu ulogu kod tihog računala-komponente su jedino bitne.Kućište mora imat samo dobar protok zraka,tj da sa čim manje ventilatora i propuha sve komponente imaju dovoljno hlađenje.Najbolja kombinacija je sprijeda i straga po jedan 120mm vent.Ostalo treba biti zatvoreno,a lako je kupit neku spužvu/stiropor pa ga obložit iznutra da se smanje vibracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
e da a kolkiko je kod mene praksa pokazala treba kuciste dobro zatvorit slozit upuh i ispuh i kako je receno napravit propuh ali nebi se slozio s time da je upuh bas nuzan ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: asdf123. 04.09.2007. u 17:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Naručio Sonatu III (i prekršio pravilo da ne kupujem više proizvode firmi sa lošim supportom i problematičnim proizvodom, kao što se kod mene pokazalo napajanje u njihovom Overture kućuštu) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|