|
![]() |
#1 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Instalacijski fajlovi postaju corupted tijekom instalacije
Nisam siguran da li bi ovo bilo bolje pod hardverski ili pod softverski problemi, no budući da pretpostavljam da je uzrok u hardveru postao sam ovdje. Ako sam pogriješio molim modove da prebace i moja isprika. Problem je: Imam jedan stari komp (Celer 600, 256MB SDRAM, MB DTK PRM23iE0, WIN XP SP2)...) i služi kao print i fajl server u LAN-u. Dugo nisam na njemu ništa mijenjao (jako dugo), ali došlo je vrijeme da se doda još koja aplikacija i sada sam primjetio problem. Problem je u tome što čim želim instalirati nešto čiji instalacijski paket ima više od cca 50 MB taj instalacijski fajl se "korumpira":-) tijekom instalacije. Od recimo 20 pokušaja instalacije 19 propadne zbog tog problema i onda recimo dvadeseti prođe, a nemam pojma zbog čega jer je sve isto kao i kod prijašnjih 19 neuspješnih. Testiram MD5 chacksum prije instalacije i sve je ok i onda za vrijeme instalacije u 95% pokušaja instalacija ne uspije i taj fajl postane corupted i izmjeni mu se struktura, te više ne odovara hash chacksum. Na prvi pogled bi moglo izgledati kao da je problem u OS-u ili nečem drugom softverskom, no barem barem 10 puta sam radio clean instalaciju windoza i uvijek isti problem. Također probao sam sa više različitih windoza CD-a koji drugdje rade uredno. Također problem se javlja kod instalacije više različitih aplikacija (testirano sa: JAVA SUN SDK, XAMPP, Perl addon za XAMPP, VMware itd.) Stoga mislim da nije stvar u softveru. Nadalje, stress testovi za CPU i testovi za RAM sa UBCD-om prolaze uredno. Ima li kakva ideja u čemu bi mogla biti stvar?? Baterija na MBO mi je prazna, ne znam da li možda to može biti?
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Do baterije nije... Promijeni IDE kabel, provjeri bad sectore na disku i stavi drugi IDE kontroler, ako možeš.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
i za svaki slucaj ako nije do hardware-a stavi i Read Only ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Možda kriva verzija BIOS-a? Imao sam isti slučaj. Kupio rabljeni komp s win98 gore-sve super. Stavio XP, fajlovi su jednostavno nestajali s diska... A disk skoro novi. Testovi bili svi ok, na kraju ispalo da je BIOS bio za noviju reviziju iste ploče. Ako nisi diral BIOS, možda je ipak do baterije... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Hvala na mišljenjima!! Citiraj:
![]() Interesantno, nisam se toga sjetio. ![]() Citiraj:
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|