|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
ASRock ALiveNF5-eSATA2+ - Mišljenje korisnika
Pozdrav! Planiram kupiti novu konfiguraciju, a složio bi je oko navedene ploče. Interesira me ako netko od vas već posjeduje ploču da iznese dojmove, kritike, prijedloge, nedostatke, i sl. Također me interesira da li ploča boluje od nekih simptoma karakterističnih za nForce 570 čipset (random shutdown, overheating) te kakve su joj općenite performanse. Znam da se na netu može naći dosta review-a (pročitao sam sve dostupne, barem na engleskom jeziku), ali mišljenje iz prve ruke je ono što se računa i daje pravu sliku o nekom proizvodu. Druga opcija je Gigabyte GA-MA69G-S3H, ali kako su u Ve-milu napravili kuršlus sa skladišnim oznakama te matične pa pod njenom oznakom prodaju i njenog mATX pandana, ne usuđujem se baš uzet tu ploču (CF na njoj me ne interesira obzirom da ne mogu u tom slučaju koristit ostale PCI-E slotove, a također mi ne paše što ima samo dva vulgaris PCI slota jer bi ostavio 3 ili 4 kartice sa starog kompa). Konfiguraciju bih kupio u ADM-u, ali navodim Ve-mil obzirom da je ovlašteni distributer Gigabyte-a za RH te po nekoj logici ako su oni napravili kuršlus sa oznakama reflektirat će se i na sve ostale trgovine koje Ve-mil opskrbljuje. Nemojte preporučivat neke high-end matične jer mi u tom slučaju konfiguracija dobrano premašuje zacrtani budžet (cca 4500 kn). Ostale komponente ću navesti po potrebi, ali želio bih naglasiti kako ovo nije još jedan thread o tome koju konfiguraciju kupiti ili koja je matična bolja nego samo o dojmovima vezanim uz ASRock-ovu matičnu. Zahvaljujem na post-ovima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja sam uzeo u ADM-u dotičnu Gigabyte-icu i dobio sam ono što sam platio tj. S3H! ![]() Izgleda da (je) samo Vemil radi(o) probleme... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
nF chipseti su poznati po zagrijavanju SB-a, ali imaju i zujalicu koja to donekle otklanja. Što se tiče GB AMD 690G ploča, samo da ti kažem da i MA69G-S3H (ATX) i MA69GM-S2H (mATX) imaju 2 PCI slota pa ne znam kako ćeš staviti '3 ili 4 PCI kartice' na njih. http://www.gigabyte.com.hr/Products/...e=GA-MA69G-S3H http://www.gigabyte.com.hr/Products/...=GA-MA69GM-S2H Nedavno sam frendu kupio u ve-mulju ECS ploču s AMD 690G chipsetom i mogu ti reći da se i NB i SB dobro griju bez obzira što imaju pasivno hlađenje. Stoga, pretpostavljam da će se i GB ploče dobro grijati obzirom da i one imaju pasivce na SB i NB. Što se tiče kurzschlusa kod ve-mulja, znaš šta si kupio, a na kutiji ploče piše koja je unutra. Ako nisi dobio što si platio, vrati odmah nazad tj. nemoj je ni uzeti. Razlika u veličini je i više nego vidljiva.
![]() |
#4 |
Registered User
|
OK. Iako je to malo van teme, mogu li onda znati neke detalje o Gigabyte-ici... Npr. koja je temperatura NB i SB sa pasivcima, da li se na NB-ov pasivac može bez nekih dodatnih egzibicija instalirati vulgaris 40mm fan, te ako su mi oba PCI popunjena, koliko donjoj PCI kartici smeta FDD kabel (nemojte se smijat, ali kako sam stara škola informatičara, još uvijek bih volio vidjet FDD na svojoj kanti) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
3 ili 4 su zapravo maksimum ako ih odlučim sve ostavit, bez 2 nikako ne mogu jer sam prilično uložio u njih (DVB-T tuner i ATA kontroler). Ostale su LAN i USB+FW, te ih se mogu slobodno i riješit kako su integrirani na većini novijih matičnih (a ujedno su me zajedno koštale manje od ATA kontrolera). Razmišljao sam na ASRock-u ostavit DVB-T, ATA i LAN (pa nek ima dual LAN za svaki slučaj), ali ako se na kraju odlučim za Gigabyte, morat ću se snać sa jednim LAN-om |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo slika ploča iz raznih kuteva pa sam procijeni može li se staviti zujalica gore. Obje imaju floppy konektor. http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128052 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813128056
![]() |
#7 |
Registered User
|
Daj mi molim te reci da li si sam slagao konfu, ili su ti je u ADM-u složili, te da li u slučaju slaganja komponenti zadržavaju garanciju na komponente ili računaju garanciju kao da je kupljena konfiguracija |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Kao što sam naveo, pregledao sam kako za ASRock tako i za Gigabyte prilično review-a i slika, ali svejedno hvala na link-ovima. Unatoč dostupnim informacijama sa neta ako je ikako moguće volio bih čuti mišljenje iz prve ruke. Također, prema dostupnim slikama i komentarima sa newegg-a stekao sam dojam da je moguće gore puknut zujalicu, ali ako je netko to uistinu i napravio neka se javi sa dojmovima. Također me interesira i raspon temperatura NB i SB na Gigabyte-ici (idle/load), neki testovi ih možda i navedu, ali to su ipak samo testovi (idealni uvjeti rada), a mene interesira realna situacija (prostor bez klime, i sl.) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|