|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() evo pošto nemam stalnih prihoda (maloljetan) mislim si nekak uštedit džeparca al neznam baš kak...nešto da je vezano uz (naravno) kompove - znam osnove i ponešto više u nekim dijelovima pa bih htio si nekak uštedit nekaj barem malo ak niš drugo - ili drugim riječima hoću nekaj radit (korisno) ![]() pa da vas pitam (starije godište) kak ste si zarađivali za džeparac (ako jeste)? ![]() tnx. svima, zahpic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja dajem instrukcije jednom decku koji ide isti smjer koji sam ja iso u srednjoj ![]() ![]() Sad tek kontam da ti ovo nije bas od neke pomoci :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da vidimo pomagao sam starome oko automehanike i autolimarije. radio sam god strica na gradjevini. i mislim da bi to bilo to sto se tice mladjih dana ![]()
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
povremeno skeniram neke knjige, obradjujem fotke, slazem pp prezentacije i slicno jednom covjeku na maminom faksu, i nadam se da cu dobiti stipendiju i napokon imati love. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Prvo što mi pada na pamet je bauštela, ali nije to još za te godine (16 pa na dalje). A prije ? Prao aute ekipi, tepihe, brao voće sa drveća starim bakama (trešnje i kruške najviše ![]() ![]() A što se kompova tiče, jako slabo (tad nisam imao pojma o tome), uglavnom samo instaliravao ekipi windowse (to ono, celi posel za 50kn ![]() Danas, samo bauštela jer imamo gazdu koji uvijek sve mora delati u nedjelju po noći, pa baš i nema puno radnika koji bi nedjeljom nosili stvari na više katove, a pogotovo nakon ponoći ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
1. baushtela - najbolja zarada, al najvise se fizicki radi 2. sklapash kompove na liniji tipa M-san grupa 3. prevodjenje s engl, njem il nekog jezika na hrv - odlicna lova, al moras poznavat jezik mrak 4. instrukcije iz predmenta, tipa matematika, fizika 5. malanje stanova, kuca, itd 6 bilo kakav oblik fizikalije; montiranje namjestaja, dostava namjestaja, robe, itd....
![]() |
#7 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Osobno svake godine pomažem ljudima na selu sa vrećama...i to najviše sa krumpirom! ![]() Ostali poslovi su slaganje i instaliranje stvari na kompove klinaca iz susjedstva, kao i instrukcije iz matematike...to radim više manje tokom cijele godine. A imam i novu ideju za zaradu preko ljeta: frend ima kombi, pa vršimo odvoz glomaznog smeća i seljenje ljudi uokolo. Jest da je fizikalija, ali već sam bio naletio na ljude kojima ako sve dofuraš doma bez ogrebotine i namjestiš kako treba (bez obzira kaj to moro prvo ovak, pa onak jer su se predomislili), uvijek plate više nego kaj računaš. Bude i puno ljudi koji nemaju auto (ili su nemoćni) a treba im otfurati staru veš-mašinu i dofurat novu i sl. A eto ima recimo i dobrih stvari...ove godine na faxu sam rasturio iz jednog predmeta, i profesor će me za sljedeću godinu predložiti za službenog demonstratora...a to se naravno plaća hehe...i tak Uglavnom, većina stvari svodi se na intelektualne ili fizičke usluge. Uvijek se nađe nekaj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam svasta radio. mozes kolportirati za 24sata, to mi je finu lovicu donjelo. mozes otici u studentservis i vidjeti sto se trazi na oglasnoj ploci. ako stvarno hoces radit mogu ti sredit posao u skladistu na velesajmu. fizikala zesca ali se fino zaradi, pogotovo kad su sajmovi. placen si po satu. bas kad razmislim sad neznam kako ali do nekakvih poslova sam uvijek uspio doci. stvarno sam radio sve i svasta. oglasnik uzmi u ruke i vidi sto se nudi, tamo imas doslovno poslove 'ljepljenje koverta' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Lik je maloljetan, kak ce onda ostvarit prihod prek student servisa? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Osim što je maloljetan, još je i relativno mlad - 14 godina, pa onda vjerujem da i bauštela neće ići... EDIT: SU, pratim te u stopu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
/
|
prenest od jednog mjesta do drugog -->
![]() ![]() vidim da mi godine baš i nejdu u korist
![]() kaj se tiče bauštele radil sam kaj sam moral - susedu, baki, dedi itd...al ono nosit mort, kipat cement itd. niš nekaj prezahtjevno --> prenest od jednog mjesta do drugog ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
14 Godina. To jos nije srednja? Ako jos nisi u srednjoj onda ne znam nista drugo od gradjevine etc. Kada dodjes u sredju i ako upises kao ja Elektrotehnicku (tehnicar racunarstva) onda imas mogucnost da ides na praksu u IT servise i prodavnice. Ja sam sebi nasao jednu firmicu u kojoj znam cijelu ekipu koja radi pa cu ici tamo na praksu preko ljetnog raspusta, i normalni placa se. Za 3 mjeseca koja cu raditi kod njih je lik prosle godine dobio samo 200KM kesa, ali je dobio citavu kofiguraciju od njih uz neku bas mizernu doplatu (nekih 50-ak KM). Sve zavisi kako se dogovoris sa gazdom. Jos ako sse pokazes dobro (bolje od stalnih radnika koji rade kod njih, sto danas i nije toliko tesko) mogli bi ti ponuditi stalni posao. Eto toliko od mene.
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
godine mu nedaju da radi preko student servisa ali sam htio reci da moze otici tamo i pogledati oglasene poslove na tabli i jednostavno kontaktirati poslodavca. sredit ce si vec ugovor ako ce mu netko dati posao |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
14 godina.... hm.... ha s 15 sam počeo radit neke manje web stranice za frendove ... pisao referate, lektire i ono u srednjoj kaj se više ne sjećam kak se zove, al smo radili po 1-2 komada svako polugodište iz nekih stručnih predmeta ... s 15... jedan frend je u šećerani subotom nosio vreće šećera s jednog mjesta na drugo i lagano ostavio kičmu tamo (a bio je mrcina) ... a malo kasnije sve oko kompova i web stranice za pravu lovu.
![]() |
#20 |
mrzi zimu
|
...dok sam bila u srednjoj skoli popisivala sam struju za elektru...ono, kaj ti dođu svakih 3 mjeseca ili kako već pa očitaju brojilo...e, to sam ja radila... ![]() ...pa sam onda cuvala djecu ![]()
![]() |
#21 |
/
|
@Milentije to svakako namjeravam ![]() ![]() @horza znam da se na web-stranicama da zaradit zbilja prava lova - (pokojni) prijatelj mi je to radio npr. za jedan dan (~12h posla) dobio ~4000kn - al zbilja je to znao i znao je kaj radi tak da mu nije dosta trebalo a rezultat opet odličan ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Malo je teže sa 14 godina naći nešto ako nemaš nekog tko će te povući.... Ja sam preko ljeta sa 14 godina s djedom bauštelario ali to je ono laganini, dodaj mi ciglu, daj mi žlicu i tak zapravo nikaj.... No sa 16 sam ubirao finu lovu, od frenda stari ima autoprijevozničku tvrtku pa smo radili selidbe di je 30kn po satu i to je bila dobra pinka iako se naradiš ko slon pogotovo na privatnim selidbama, no kad smo selili engleze (imao je ugovor sa britanskom ambasadom pa su stalno dolazili i odlazili) to je bilo super, 30kn sat radiš nekih 6/7 a plate ti kojih 10/12 i milina... Onda sam još radio preko učeničkog servisa za zapošljavanje preko ljeta u Ledu, tu je mala lova i odvratni radni uvjeti ali sa 17g je to super, tad sam riješio vojsku i zaposlio se i sad primam ok pinku.... Nego sad dok je škola ništa ali kad završi javi se u učenički servis i oni imaju poslova, tipa da ideš sa trgovačkim putnikom Kraša i on dofura robu u dućan a ti ju složiš na police, ledo na traci i slično..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
da, zaboravim da sam u srednjoj crtao drugima programske zadatke iz Tehnickog crtanja. Tu sam kupio po 50kn po crtezu, znalo je bit i 400kn na hrpi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
ja preko ljeta kosim travu,tj od 3-10 mjeseca,imam poprilicno posla,a dobijem 200kn za 2 sata kosilice......ali naradim se poprilicno....sad radim u firmi,ali opet kosnja se blizi,pa zasto ne stavit neke pare u dzep....lani sma zaradio oko 5000-6000 kn u periodu od 3-10 mjeseca....jedini uvijet koji ja imam je rotaciona kosilica,tomo vinkovic,flakserica,leđna motorna stihl sprica....i udri mujo...tu kod mene ima hrpa vinograda,sad se reze loza i ima posla,probaj kod nekog dedeka se uvalit da mu pomognes,za neke pare... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja i dan danas crtam u CADu ekipi na faksu, to je uvjek dobra lova. po meni ljenost se treba debelo naplatit ![]()
Poslije BSG-a sve je glupo Zadnje izmijenjeno od: KnezTame. 05.03.2007. u 19:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
/
|
znači crtanje...u osnvnoj sam išel na neko (jadno) TC ide mi to dobro - također bum si uskoro uzel neku knjigu za AutoCAD da vidim kak to "izgleda" ![]() ![]() btw. kakvi su crteži za crtat? mislim da težinu zadatka...nešto lakše, isto ili pak teže ( ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Da si na moru bi ti rekao da pređeš malo u ribare kao i ja ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|