|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Popis Aplikacija optimiziranih za X2 arhitekturu?
Dali netko zna gdje se može pronaći kakav popis Aplikacija ili igara koje su optimizirane ili podržavaju dual core arhitekturu. Ako netko zna neka i napiše pokoju poznatu aplikaciju ili igru koja je aoptimizirana za X2. Ja sam čuo samo za igru - space simulaciju X2-the thread i za Adobe Premiere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Photoshop CS2, on ima nešto benifita i od 64 bitnog OS-a.
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ima dosta igrara sve kaj ima doom 3 engine,sav sorce engine,wow,gothic 3(uz patch),siguran sam da ima još,ali ovo je ono kaj sam ja isprobao i da sam siguran da podržavaju,sada nabrzinu napamet sam možda još zaboravio |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
WinRAR od verzije 3.6 i X2 procesori
Evo našao sam i ovo sad na Internetu, a obzirom da dosta kompresiram WinRAR-om i imam X2 procesor dobro će mi doći: Version 3.60 - Multithreaded version of RAR compression algorithm improves the compression speed on computers with several CPU, dual core CPU and processors with hyperthreading technology. Multithreading is enabled by default, but you can disable it in "General" part of "Settings" dialog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Još bolje WinRAR 3.62
Još bolje nova verzija WinRAR-a 3.62, jer su u njoj fixali neki bag koji se odnosi baš na multithreading (X2) koja se dešavala u nekim rijetkim situacijama. Sad je i to sređeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Tmpgenc Xpress (mpeg2 enkoder). Rastura na 2 jezgre.
![]() |
#8 |
AMD Team
Datum registracije: Jun 2006
|
Dr. Divx 2 + Divx Codec 625
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Auto Gordian Knot |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo onih na kojima sam ja primjetio velika ubrzanja: XviD DivX Lame Adobe Audition Adobe Photoshop CS2 Blender ProCoder Da li WinRAR 3.6x profitira ista od HT-a na single core P4?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 19.12.2006. u 12:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
E ovako, prvo si moras nabaviti lame.exe sa ovog linka: http://softlab.technion.ac.il/projec...html/lame.html Nakon toga, pri kodiranju koristis switch "--nores", dakle npr. ako koristis EasyLame to bi izgledalo ovako: ![]() I uzivas na kodiranju svoje omiljene muzikice na obje jezgre : goood : ![]() EDIT: na doticnom linku imas i benchmarke, pa si usporedi single-threaded sa multi-threaded i odaberi .exe koji bi po benchmarcima daje najbolje rezultate ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Igre u kojima se osjeti dobitak na perfomansama sa dvojezgrenim procesorom: Age of Empires III Battlefield 2 Battlefield 2: Special Forces Black & White 2 Call of Duty 2 City of Villains by NCSoft Company of heroes Counter Strike Source DoD Football manager 2007 Peter Jackson’s King Kong Quake 4 Serious Sam 2 by Croteam The Elder Scrolls IV: Oblivion The Movies Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter Tom Clancy’s Rainbow Six 3 Tony Hawk’s American Wasteland Vangauard Saga of Heros World of Warcraft X3:Reunione ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
|
E i jos jedna napomenica u vezi LAME-a. Imaj u obziru da je to beta verzija za koju je poznato puno bugova i artefakata. Trenutna Preporuka Hydrogenaudio foruma je LAME 3.97 (probao i ne guta vise od 50% procesora, *ebiga). Ali kvaliteta je ipak na prvom mjestu ![]() http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=LAME http://audio.ciara.us/rarewares/lame3.97.zip
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Kod mene troši 100% Dresdenskog Shrota, kodiral ja 1, 2 pjesme ili cijeli album. Znam da uspoređujem jednojezgreni s dvojezgrenim koji se spominju na ovoj temi. Ali nije mi jasno kak troši samo 23%, ako je u pitanju (neki/jedan od) jednojezgreni procesor iz tvojeg potpisa. Primjer: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Apdejtaj lame sa 3.97 pa vidi, link sam vec dao ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
XMPEG, za obradu avi datoteka... U potpunosti koristi 2 jezgre, proc mi radi cijelo vrijeme na 100% |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|