Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > NVIDIA
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2007., 13:18   #1
xx77aBs
Registered User

xx77aBs's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Razlika izmedju Gainward BLISS 7600GS i Gigabyte GF 7600GS

dakle ovako ... planiram kupit GeForce 7600GS grafu ... i sad odem na www.vemil.hr i vidim dvije 7600GS, ali razlika je u cijeni ... obje imaju isti gpu, iste brzine (400/800Mhz), obje su AGP i imaju 256mb ddr2 vrama te iste konektore ... jedina je razlika sto ispred jedne pise gigabyte a ispred druge gainward bliss ... nadam se da mi netko moze reci u cemu je jos razlika, te da li se isplati dati 200kn vise(gainwardiva je 786kn, a gigabytica 589kn) ?

hvala na svim odgovorima
xx77aBs je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2007., 13:35   #2
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ovaj Gainward bi trebala imat gddr3 memoriju, ne znam zašto tamo piše da ima ddr2...možda je neka greška, a možda i nije, možda fkt ima ddr2...Ak je tak, onda se po meni ne isplati davat 200kn više...Jedina njena prednost je možda aktivno hlađenje...Al za neke (čitaj: mene) je to mana...ne volim buku, a sumnjam da je ovaj cooler na njoj tih...
Ugl, ako je sve onak kak piše na njihovom opisu kartice, uzmi Gigabyte.
Iako, ve-mil je mutav...Čak ni ova slika od GB-a ne odgovara pravoj, to je slika PCI-E kartice , a ne AGP...
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.09.2007., 14:51   #3
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ova Gainwardica ima istu memu - znači DDR2 na 800MHz efektivno. Razlika je izgleda samo u hlađenju. Gigabyte-ica ima pasivno, a ova Gainwardica ima aktivno. Sad više ti se isplati uzet Gigabyte-icu sa pasivnim hladnjakom i onda ako se ukaže potreba, uzet neki bolji hladnjak za grafu za tih 200 KN što si ih uštedio. IMO bolje ćeš proći sa Gigabyte-icom, i ja sam ju posjedovao jedno vrijeme, odlična AGP grafa, pogotovo za tu cijenu.

Samo pazi te pasivne kartice se dosta griju, pa ti treba bar neki protok zraka kroz kućište i preopručam skidanje zaštite odostraga za PCI slot ispod grafe na kućištu.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 07:17   #4
xx77aBs
Registered User

xx77aBs's Avatar

ok hvala ljudi uzet cu gigabyte onda sto se tice protoka zraka, imam cijelu jednu stranicu kucista stalno otvorenu
Staro 03.09.2007., 09:19   #5
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
prednost gigabytea u ve-milu je i u 2 god. garancije , dok za gainward daju samo 1 god.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2007., 22:48   #6
xx77aBs
Registered User

xx77aBs's Avatar

uzeo sam x1650pro, nije bilo u vemilu vise agp grafi, i neceju narucivat kolko sam cuo to je tu negdje
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno