|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Razlika izmedju Gainward BLISS 7600GS i Gigabyte GF 7600GS
dakle ovako ... planiram kupit GeForce 7600GS grafu ... i sad odem na www.vemil.hr i vidim dvije 7600GS, ali razlika je u cijeni ... obje imaju isti gpu, iste brzine (400/800Mhz), obje su AGP i imaju 256mb ddr2 vrama te iste konektore ... jedina je razlika sto ispred jedne pise gigabyte a ispred druge gainward bliss ... nadam se da mi netko moze reci u cemu je jos razlika, te da li se isplati dati 200kn vise(gainwardiva je 786kn, a gigabytica 589kn) ? hvala na svim odgovorima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ovaj Gainward bi trebala imat gddr3 memoriju, ne znam zašto tamo piše da ima ddr2...možda je neka greška, a možda i nije, možda fkt ima ddr2...Ak je tak, onda se po meni ne isplati davat 200kn više...Jedina njena prednost je možda aktivno hlađenje...Al za neke (čitaj: mene ![]() Ugl, ako je sve onak kak piše na njihovom opisu kartice, uzmi Gigabyte. Iako, ve-mil je mutav...Čak ni ova slika od GB-a ne odgovara pravoj, to je slika PCI-E kartice , a ne AGP... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ova Gainwardica ima istu memu - znači DDR2 na 800MHz efektivno. Razlika je izgleda samo u hlađenju. Gigabyte-ica ima pasivno, a ova Gainwardica ima aktivno. Sad više ti se isplati uzet Gigabyte-icu sa pasivnim hladnjakom i onda ako se ukaže potreba, uzet neki bolji hladnjak za grafu za tih 200 KN što si ih uštedio. IMO bolje ćeš proći sa Gigabyte-icom, i ja sam ju posjedovao jedno vrijeme, odlična AGP grafa, pogotovo za tu cijenu. Samo pazi te pasivne kartice se dosta griju, pa ti treba bar neki protok zraka kroz kućište i preopručam skidanje zaštite odostraga za PCI slot ispod grafe na kućištu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
ok hvala ljudi uzet cu gigabyte onda ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
prednost gigabytea u ve-milu je i u 2 god. garancije , dok za gainward daju samo 1 god. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
uzeo sam x1650pro, nije bilo u vemilu vise agp grafi, i neceju narucivat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|