|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Athlon 64 x2 4000+ Brisbane, ili BE-2350?
Prvi je u prednosti ako gledam na cijenu i (navodno) OC (ne planiram, ali ako ipak pozelim), a drugi s obzirom na manju potrosnju (a time i zagrijavanje, rekla bih). Usput, je li cemu (uopce, te s obzirom na konfu u sigu) hladnjak koji dolazi u boxu? Hvala...
CPU AMD Athlon64 X2 4000+ BOX, socket AM2, Brisbane, 2100MHz, 1MB c., HTT 2000MHz MBO Gigabyte MA69G-S3H, sAM2, AMD 690G, VGA ATI x1250, SATA II, GLAN, FW, ATX RAM 2x 1GB 800 PC-6400 800 MHz Napajanje Fortron 350W PNF Kućište APlus 185 HDD SAMSUNG SpinPoint T166 160 GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
ja sam imao istu dvojbu i uzeo x2 4000 i najgore je sto neznam pravi razlog zasto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Definitvno BE, s 3600+ sam prešao na njega. Puno se manje grije a sigurno se kloka puno bolje 4000+. Također imam tu ploču i hdd. Za hladnjak neznam jer ga ne koristim. OT: Jel zna koji je max napon za BE?
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Generalno, ne kloka se niš bolje, a kamoli "puno" ... sve ovisi o primjerku. Isto za grijanje, mislim, koliko je to "puno" ... 2-3, 5 stupnjeva max? Na recenzijama su uglavnom normalni Brisbeni bolje prolazili što se OCa tiče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
BE je jednostavno Brisbane koji je prošao tvorničke testove da radi na nižim voltažama. A uvijek može biti da nisu sve Brisbane-a testirali tako, jer to nije baš jeftino. Vjerojatno 90% Brisbane-a regularis može sigurno raditi na voltaži od BE-a, pri istoj frekvi. OC je jednostavno od primjerka do primjerka. Nisam vidio da je puno Brisbane-a stabilno bilo na >= 3.1-3.2Ghz. Najčešće idu do 2.6-2.8Ghz sa ~1.45V, a za preko 3Ghz nerijetko ni 1.6V nije dovoljno (a pri 1.6V Brisbane/BE se grije dosta). Ali opet, kako štef veli - od primjerka do primjerka, ja sam ovo rekao za većinu dobrih Brisbane-a. EDIT: @Don Generaliziraš na temelju jednog primjerka i to još subjektivno jer je tvoj. To je isto kao da sam ja SniperWolfu rekao da će njegov Windsor 3600+ ići na 2.5-2.6Ghz sa 1.25V, a kao što si i sam vidio možda - to baš i nije istina. BE nije po nićemu drugačiji od običnog Brisbane-a, već je samo prošao rigoroznija testiranja. A da slučajno ne bi i meni odg. kao štefu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
a otprilike? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Može se ne pomaknuti sa mjesta, a može opaliti 3Ghz sa defolt naponom. Probaj sam dovraga pa nam reci ![]() Ak ne diraš napon, u najgoroj havariji morat ćeš restirat CMOS (BIOS). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|