Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.08.2007., 10:02   #1
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Problem sa 6715b

Prekjučer sam kupio taj laptop, HP 6715b CG49ES. Sad imam jedan problem s njim. Povremeno mi se sam restartira, u trenutku kad se Windowsi dižu... To mi se dogodilo nekoliko puta, bez razloga. Jučer sam instalirao DirectX 9c, i GTA San Andreas, i sve je bilo ok, par puta sam ga još kasnije palio. Danas upalim laptop i kod windowsovog logon ekrana, sve se samo restartira i opet ispočetka. (onaj logon zvuk se čuje samo dopola i onda se čuje kao neko trokiranje u lapu i sve se restarta... Rješio sam to tako da sam pokrenuo xp u safe modu, pa napravio system restore i dalje je sve radilo ok. Maloprije idem instalirati NOD32, i restartiram lap nakon instalacije i opet ista priča - sam se restartira... Opet ja u safe mode i system restore i sad radi ok. Šta mislite u čemu je problem? Možda software nije kompatibilan s nečim....?

Evo da malo opširnije opišem otpočetka:
Ovaj model dolazi bez instaliranog OS-a, pa sam stavio najnoviju verziju XP SP2. Imao sam malih problema pri instalaciji jer mi se javljao "NTLDR is missing", ali to sam riješio formatiranjem cijelog hard diska (bila je jedna FAT32 particija koju prvotno nisam izbrisao) i sve je bilo ok. Zatim sam krenuo na instalaciju drivera sa HP-ove stranice , i malo sam tražio po netu kak to sve trebam instalirati, pošto nisam nikad radio na laptopu... Instalirao sam driver za grafičku, zvuk (ms uaa, soundmax), modem, wlan, bluetooth, čitač kartica, touchpad itd... Ali mi svejedno u device manageru piše da ima 3 "unkown devices". Znam da je jedno od toga onaj HP quick launch i to mi ne treba, ali šta su ova druga dva?
Instalirao sam još Photoshop, Office 2007, Nero, audio i video codec-e i to je to... Jesam negdje pogriješio u instaliranju windowsa ili bilo šta drugo zbog čega se lap sam restartira?...

Molim vas, bilo kakve prijedloge, zbog čega bi se moglo to dešavati...
agm7007 je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 11:38   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da li si prije chipset drivera stavio MS .Net? Naime, ATI chipset driveri su bazirani na ATI Catalyst bazi i obavezno trebaju .Net 1.1 ili 2.0. Dakle, redoslijed instalacije je slijedeći: windowsi, .Net, dx9.0c (ako nije integriran u SP2), chipset, AMD Processor Update, MS UAA HDA, SoundMax audio,...
Što se tiče onoga što ti nedostaje, možda je u pitanju FingerPrint Reader (ako ga imaš). Treba instalirati sve drivere i onda vidjeti što nedostaje.
Oglas

Oglas
Staro 25.08.2007., 12:03   #3
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Znam da sam instalirao .NET 2.0, ali ne sjećam se jel to bilo prije ili poslije grafičke... Idem sad napraviti system restore na prvi checkpoint, pa opet sve drivere po redu.
Hvala! Puno si mi pomogao. Nadam se da je to to.
Staro 25.08.2007., 13:03   #4
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Upravo instaliram Windowse ponovo. Želio sam da sve bude čisto, ispočetka.
Ali jedna stvar me sad muči, tražim po netu jel SP2 već sadrži .NET 2.0 i Dx 9c... Ova verzija XP koju ja imam je SP2 Integrated July 2007, pa je moguće da već ima .NET 2.0 i Dx 9c u sebi... Jel zna možda netko o tome?
Staro 25.08.2007., 13:58   #5
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Shvatio sam u čemu je stvar. U Windowsima... Idem naći neku drugu verziju...
Staro 25.08.2007., 15:34   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
U nekim vindozama je integriran Dx9.0c, a .Net sigurno nije.
Staro 25.08.2007., 22:08   #7
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Rješio sam stvar sa restartiranjem. Problem je bio u Windowsima, instalirao sam drugu verziju i sve ok.
Nego, u vezi ona 3 "unknown devicea", baš me zanima šta je to... Sad sam instalirao sve drivere i još postoje ta 3 nepoznata. Jedan od njih je HP Quick launch, a ova druga dva neznam... Ako će pomoći, evo napisat ću njihovu lokaciju. Jedan se nalazi na PCI standard ISA bridge, drugi je Microsoft ACPI-Complaint system, a treći je na PCI bus... Ako netko zna što je u pitanju, nek napiše. Hvala.
Staro 04.09.2007., 09:46   #8
Nemo
Premium

Datum registracije: Mar 2005
škicni na ovaj http://forum.pcekspert.com/showthrea...994#post804994 tu se o tome piše, i ja sam upravo postavio pitanje.
Nemo je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2007., 10:40   #9
Nemo
Premium

Datum registracije: Mar 2005
Nego vezano uz grafičku imam slijedeći problem.
Dakle stavio sam druge winXP SP2 i instalirao Direct x koji ste vi gore spomenuli, skinuo i instal drivere s za grafulju sa HPa i ..
Kada se odlogiram i zatvorim poklopac od LCDa i onda otvorim, kao da se prebaci na rezu 640x480 i jedva prikaže Ime i polje za pass ali kada odem mišem lijevo, desno, gore, dolje onda mi prikaže taj dio ekrana sl. kao kada se scroolam u web browseru. TO se popravti tek kada odem Properties, Settings i promijenim rezu i applyam.
Već sam bio na ATI stranicama skinuo i isprobao drivere za ovu integriranu X1250 grafu ali se nisu mogli instalirati jer nisu prepoznali grafu.
Među ostalim sam pročitao na netu da ove grafe sa VGA, Svideo bez HDMIa nisu x1250 već X1200 model pa sam probao i taj driver ali ne pali.
Jednostavno je vidljivo da HP driver ima više MB.
Eh da, kada kliknem da uđem u ATI Catalyst Control Centar ništa se ne dogodi.

Šta mi je činiti?
Nemo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno